Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. června 2023 16:14
Čas čtení 1:18
Tereza Šnajdrová

Přemýšlíš o zvětšení penisu? Nedělej to, implantáty způsobují mužům po celém světě problémy

Přemýšlíš o zvětšení penisu? Nedělej to, implantáty způsobují mužům po celém světě problémy
Zdroj: Unsplash/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI MUŽSKÉ ZDRAVÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Muži hlásí, že jim penis po zavedení implantátu znecitlivěl. Jiní bojují s infekcí či horšími problémy.

Mysleli si, že získají chybějící sebevědomí, a místo toho si zadělali na pořádný průšvih. Muži, kteří podstoupili implantaci zařízení Penuma (chirurgické zvětšení penisu), se nyní svěřují s tím, jak operace změnila jejich život. Někteří ztratili citlivost v celém přirození, jiní dokonce bojují s infekcí či jinými zdravotními riziky, píší Indy100 a ProPublica.

Doporučeno
Hudební událost roku skončila. My ti ale poradíme, jak získat lístky na Glastonbury 2024 Hudební událost roku skončila. My ti ale poradíme, jak získat lístky na Glastonbury 2024 27. června 2023 11:34

Pro některé muže se velikost penisu stala velkým zdrojem nejistoty a spoléhali na to, že právě voperování implantátu jim změní život. A ono změnilo, jenže tím nejhorším možným způsobem. Zařízení s názvem Penuma vytvořil doktor James Elist, urolog z Beverly Hills. Vymyslel implantát připomínající rohlík, který se vloží pod kůži penisu, čímž zvětší jeho délku i šířku. To zní sice lákavě, ale muži, kteří tuto operaci podstoupili, nyní hořce litují. 

Řada mužů, kteří v těle mají „slavný“ implantát, se nyní rozhodla promluvit o své zkušenosti. Operace, která stojí na 15 000 dolarů (324 tisíc korun), byla prý jedním z jejich nejhorších rozhodnutí.

Jeden muž, říkejme mu Mick, prozradil, že jeho penis po zákroku zcela znecitlivěl. Doktor Elist mu sice řekl, že se citlivost za pár měsíců vrátí, ale když se stále žádná změna nekonala, Mick se rozhodl pátrat po vlastní ose a najít muže, kteří mají stejnou zkušenost. A našel jich požehnaně. Narazil dokonce i na takové případy, kdy se implantát oddělil od kůže a celý penis infikoval. U dalších pacientů se zase implantát začal prodírat skrz kůži nebo se zlomil a zůstal roztříštěný pod kůží.

Společnost Penuma vinu odmítá a stále si stojí za tím, že mužům mění život. Ano, mění, ale k horšímu. „Dr. Elist je vysoce kvalifikovaný, světově uznávaný chirurg a vynálezce, který je průkopníkem implantátu Penuma ke zvětšení penisu. Na jeho kliniku v Beverly Hills cestovaly tisíce mužů z celého světa, aby podstoupili kosmetickou operaci, díky které znovu získali sebevědomí v ložnici i mimo ni. Jako u každé kosmetické operace existují potenciální rizika a vzácné komplikace. (...) Média pohodlně ignorují naprostou většinu velmi spokojených pacientů doktora Elista,“ píše se v prohlášení. 

Domů
Sdílet
Diskuse