Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2023 16:00
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Russell Crowe je skinhead i bůh. Připomeň si jeho slavné výkony

Co si pustit o víkendu: Russell Crowe je skinhead i bůh. Připomeň si jeho slavné výkony
Zdroj: Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU KVIFF 2023
Uložit Uložené

Přinášíme ti tipy na víkendové pokoukání.

V pátek začíná Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Na červeném koberci se představí slavný gladiátor Russell Crowe. Jestli se na KVIFF letos nechystáš nebo se ti nepodařilo na něj dostat, připomeň si některé ze skvělých rolí doma.

Příchod Russella Crowea do hotelu Thermal sledujeme v živém streamu
Doporučeno
Kvíz: Jaký film si pustit? Odpověz na otázky a ihned můžeš koukat Kvíz: Jaký film si pustit? Odpověz na otázky a ihned můžeš koukat 23. června 2023 16:30

Pokud jsme se ti tento týden svými tipy netrefili do vkusu, podívej se na některé z předchozích článků z rubriky Co si pustit o víkendu. Každý týden ti přinášíme tipy na povedené filmy na streamovacích platformách.

Romper Stomper

Se snímkem Romper Stomper, který najdeš na platformě KVIFF.TV, se vrátíš do Russellových začátků. Jedná se o extrémně nepříjemný příběh o partičce neonacistických vrahů, která se fláká, opíjí se a podniká brutální nájezdy na rasové menšiny v Melbourne. Mladý Crowe je drsný a ukazuje, že umí zahrát velmi kruté postavy. Pokud miluješ kriminální dramata a rád*a se při jejich sledování cítíš až nepříjemně, Romper Stomper je ideální volbou.

Doporučeno
PŘEHLEDNĚ: Tyto české filmy letos najdeš na festivalu v Karlových Varech PŘEHLEDNĚ: Tyto české filmy letos najdeš na festivalu v Karlových Varech 30. června 2023 13:30

Ve snímku je explicitní a velmi brutální násilí, neonacistické názory, rasismus a další projevy nenávisti, rozhodně jej nedoporučujeme lidem, kterých se problematika dotýká a mohla by je rozrušit.

Men of Steel

Pokud nad těžkými dramaty upřednostníš akčňáky a ideálně komiksové klasiky, užiješ si Russella v dnes již klasickém filmu Man of Steel, který najdeš na HBO Max. Superman (poprvé Henry Cavill) se snaží zachránit zemi před útokem generála Zoda. Letošní hvězdu karlovarského festivalu ve filmu uvidíš jako charismatického Jor-Ela, Supermanova otce.

Doporučeno
Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? 20. června 2023 15:00

Crowe je v Man of Steel charismatický, noblesní a ukazuje širokou škálu emocí, i když jeho postava není ta hlavní. Russell se tak dokázal se ctí postavit vedle legendárního Marlona Branda, který si Jor-Ela zahrál v roce 1978. 

Domů
Sdílet
Diskuse