Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. července 2023 19:39
Čas čtení 0:45
Tímea Krauszová TASR

FOTO: Tesla konečně vyrobila první Cybertruck. Prototypy již brázdí silnice ve Spojených státech

FOTO: Tesla konečně vyrobila první Cybertruck. Prototypy již brázdí silnice ve Spojených státech
Zdroj: Tesla
TECH TESLA
Uložit Uložené

S dvouletým prodlením, ale přece.

Americký výrobce elektromobilů Tesla vyrobil ve svém závodě v texaském Austinu první Cybertruck. Stalo se tak o dva roky později, než automobilka původně plánovala. Vyrobení elektrického pick-upu oznámila společnost o víkendu na Twitteru, přičemž zprávu doplnila fotografií se zaměstnanci kolem auta.

Zakladatel Tesly Elon Musk představil prototyp Cybertrucku v listopadu 2019 a tehdy se očekávalo, že s výrobou začnou v roce 2021. Prezentaci však narušilo nečekané rozbití „nerozbitného“ skla, když hlavní designér hodil do předního okna auta ocelovou kouli, aby dokázal jeho odolnost. Sklo však prasklo a stejně tak dopadl i pokus na zadním okně.


Firma spuštění produkce několikrát odložila. Začátkem loňského roku Musk posunul výrobu prvního Cybertrucku na rok 2023, přičemž jako důvod uvedl nedostatek některých komponentů.

Cybertruck si zatím veřejnost koupit nemůže, ale několik prototypů už lidé zachytili na amerických silnicích a fotky zveřejnili na Muskově Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse