Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2023 11:15
Čas čtení 0:48
Adéla Ježková

Threads je nejrychleji stahovanou aplikací v historii. Na nové síti od Mety je už 150 milionů lidí

Threads je nejrychleji stahovanou aplikací v historii. Na nové síti od Mety je už 150 milionů lidí
Zdroj: GETTY IMAGES/Chesnot
TECH THREADS TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Aplikace Threads slaví v zahraničí úspěch. V Evropské unii je zatím nedostupná kvůli nejasnostem ohledně nakládání s osobními údaji.

Nová sociální síť společnosti Meta Threads i v druhém týdnu od spuštění zaznamenává rekordní růst. Nyní překonala hranici 150 milionů stažení, píše deník Insider. Z nových dat přitom vyplývá, že síť již dosáhla jedné pětiny týdenní aktivní uživatelské základny Twitteru a 86násobku týdenní aktivní uživatelské základny Truth Social, největšího konkurenta Twitteru v USA.

Aplikace, které nejrychleji dosáhly 150 milionů stažení po celém světě.
Aplikace, které nejrychleji dosáhly 150 milionů stažení po celém světě. Zdroj: data.ai

Uvedení Threads zlomilo internet

„Uvedení Threads na trh skutečně ‚zlomilo internet‘, nebo alespoň modely společnosti Sensor Tower. Za více než deset let, co společnost Sensor Tower odhaduje počet instalací aplikací, bylo Threads prvních 72 hodin skutečně o třídu lepší,“ řekl CNBC Anthony Bartolacci, výkonný ředitel společnosti Sensor Tower, která se zabývá marketingovým zpravodajstvím.

Barolacci ovšem přiznal, že minulé úterý a středu se počet denně aktivních uživatelů platformy snížil oproti sobotě asi o 20 % a doba strávená na síti se snížila o 50 %, ze 20 minut na 10 minut. To podle něj signalizuje, že „navzdory velkému humbuku během spuštění bude pro Threads pořád obtížné vybojovat si místo v rutině většiny uživatelů a uživatelek sociálních sítí“.

Doporučeno
Víme, jak se registrovat na Threads. Na nové sociální síti jsou už desítky Čechů a Češek Víme, jak se registrovat na Threads. Na nové sociální síti jsou už desítky Čechů a Češek 11. července 2023 14:06

Největší podíl stahování síť – které se přezdívá „zabiják Twitteru“ – zaznamenala v Indii (33 %), následuje Brazílie (22 %), USA (16 %), Mexiko (8 %) a Japonsko (5 %). Pokud se na Threads chceš připojit i ty, nastuduj si náš srozumitelný návod

Domů
Sdílet
Diskuse