Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2023 16:00
Čas čtení 1:46
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Samuel L. Jackson tě zmasakruje na HBO Max, predátor bude pykat na SkyShowtime

Co si pustit o víkendu: Samuel L. Jackson tě zmasakruje na HBO Max, predátor bude pykat na SkyShowtime
Zdroj: HULU/Disney+
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU KVIFF.TV NETFLIX PROGRAM DISNEY+ SKYSHOWTIME
Uložit Uložené

Přestaň scrollovat VOD platformami, máme pro tebe tipy.

V pátek a sobotu nás čekají bouřky a na konci víkendu se do České republiky vrátí nesnesitelné tropy. Vyjít v takovém počasí ven je skoro šílenost. Jestli se ti nepodařilo sehnat lístky na Barbie ani Oppenheimera, radši si kup nálož zmrzliny a podívej se s námi na povedené filmy, které nově najdeš na streamovacích platformách. Tak jako každý týden jsme si pro tebe připravili dva tipy se zárukou dobré zábavy.

Pokud jsme se ti tento týden netrefili do vkusu, můžeš si projít některé z našich starších článků. Všechny pohromadě je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.
Doporučeno
KVÍZ: Máš jít na Barbie, nebo Oppenheimera? KVÍZ: Máš jít na Barbie, nebo Oppenheimera? 19. července 2023 16:00

She Said

V roce 2017 zveřejnil časopis New York Times článek, který změnil Hollywood. Odhalení kauz sexuálního násilí Harveyho Weinsteina, který využíval své mocenské pozice, aby mohl napadat ženy, a to hned několik desítek let. Weinsteinova kauza namířila světlo na zásadní problém hollywoodského filmového prostředí a odstartovala hnutí MeToo. Těžko ale říct, jestli by k odhalení dospělo nebýt Jodi Kantor a Megan Twohey, jež našly první ze žen, které promluvily.

Harvey Weinstein
Zdroj: Flickr/Thomas Hawk, Unsplash/Mihai Surdu/volně k užití


Film představuje velmi precizní rekonstrukci práce obou reportérek, jejich snahu najít odvážnou oběť i naprosto nevyrovnaný boj s jedním z nejmocnějších producentů. K autenticitě a mrazivosti ještě pomáhají autentické nahrávky Harveyho Weinsteina. Všechny iluze o světě dokáže She Said vzít a roztrhat. Snímek najdeš na Sky Showtime.

Hateful Eight

Na HBO Max se nově objevil druhý western Quentina Tarantina Hateful Eight, v českém překladu Osm hrozných, a pokud jsi tenhle film ještě neviděl*a, musíš si ho dát. Potěší tě ale, i když se na něj koukneš znovu. Do poslední minuty napínavá konverzačka tě přenese do zasněžené chaty plné hrdlořezů a lovců odměn, kde každý sleduje svůj zájem a nikdo si nemůže být jistý, kdo zrovna jemu půjde po krku.

Hateful eight
Zdroj: The Weinstein Company


Tarantino si ve skoro tříhodinovém filmu přímo libuje ve svých ikonických dialozích a dočkáš se i spousty krve, tak jak jsme na to od šedesátiletého režiséra zvyklí. Milovníci a milovnice filmu se navíc zatetelí blahem z použité Ultra Panvision 70 kamery, na kterou se Osm hrozných natáčelo. Byl to první snímek po šedesáti letech, který tuto kameru využil. Pokud si ujíždíš na soundtracích, nadchne tě i ten od Ennia Morriconeho, který za něj dostal svého prvního Oscara.

Pokud ale chceš trochu odlehčit, doporučujeme pustit si dokumentární minisérii Superpowered na HBO Max o příběhu DC Comics jako gigantického nakladatelství, případně se můžeš zasmát, ale i zamyslet u posledního dokumentu Víta Klusáka Velké nic, který najdeš na platformě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech KVIFF.TV

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

A nezapomeň, že na Disney+ v pondělí po deseti letech startuje nová série Futuramy, takže pokud jsi na kreslené partičce vesmírných kurýrů vyrůstal*a stejně jako my, těšit se můžeš na nový díl každý týden.

Domů
Sdílet
Diskuse