Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti FLAGSHIP RENTALS.
11. srpna 2023 15:00
Čas čtení 4:05
Sponzorovaný obsah

Jak vypadá nejdražší auto na světě? Byly vyrobeny jen 3 kusy a stojí 600 milionů korun

Jak vypadá nejdražší auto na světě? Byly vyrobeny jen 3 kusy a stojí 600 milionů korun
Zdroj: Flagship Rentals
ZAJÍMAVOSTI AUTOMOBILY MERCEDES-BENZ ROLLS-ROYCE
Uložit Uložené

Podívej se na modely, kterými se vozí ti nejbohatší lidé světa.

Ceny nejdražších aut světa se pohybují v astronomických výšinách. Za některé modely zaplatili jejich majitelé stovky milionů korun, a to se nejedná o veterány. Je to luxus, který se ti pravděpodobně jen tak neobjeví v garáži, ale můžeš se na něj alespoň pokochat pohledem. A díky spolupráci s eventovou agenturou Livents ti dokonce poradíme, jak a kde si můžeš jízdu v luxusních vozech vyzkoušet. Tady je seznam nových nejdražších automobilů na světě. 

1. Rolls-Royce Boat Tail: 28 milionů dolarů

Vůbec nejdražším autem na světě je tento skvost ze stáje Rolls-Royce. Jeho cena se pohybuje kolem 28 milionů dolarů, tedy více než 600 milionů korun. Vyrobeny byly pouze tři kusy, které už si rozebrali světoví miliardáři. Jedná se o kabriolet s odnímatelnou střechou, vybavený například lednicí na šampaňské a slunečníkem, aby si jeho majitel mohl kdekoliv dopřát luxusní piknik. Pojízdná loď ve vintage designu skrývá pod kapotou 563 koní a je vybavena osmistupňovou automatickou převodovkou.

2. Bugatti La Voiture Noire: 18,7 milionu dolarů

Druhé místo si připisuje model od značky Bugatti. Jeho název v překladu znamená jednoduše „černé auto“ a právě minimalismus je to, na co výrobci vsadili v každém ohledu. Pozornost poutá velké logo značky na zádi a šest koncovek výfuku. Má 1 479 koní a zvládne jet až 420 kilometrů v hodině. 

3. Pagani Zonda HP Barchetta: 17 milionů dolarů

Na celém světě jsou pouze tři automobily Pagani Zonda HP Barchetta, přičemž pouze dva z nich byly ke koupi, protože jedním jezdí zakladatel značky Horacio Pagani. Podrobné technické parametry zahaluje rouška tajemství, stejně jako to, kdo jsou další dva šťastní majitelé. Mělo by však dosahovat maximální rychlosti 355 km/h a zrychlení 0–100 km/h za 3,4 sekundy. Při posledním prodeji za něj kupec údajně zaplatil více než 17 milionů dolarů (cca 370 milionů českých korun).

4. SP Automotive Chaos: 14,4 milionu dolarů

Čtvrté místo tě možná překvapí, zaujímá ho totiž poměrně neznámý název. Chaos je ambiciózní model ze stáje řeckého automobilového designéra Spyrose Panopoulose. Jedná se o ultramoderní auto postavené z nejpokročilejších materiálů na světě. Plně vybavená verze stojí 14,4 milionu dolarů, skromnější řidiči si vystačí i se základní variantou za pouhých 6,3 milionu dolarů.

5. Rolls-Royce Sweptail: 13 milionů dolarů

Na pátém místě je další klenot z dílny Rolls-Royce. Byl zkonstruován na objednávku bohatého klienta, jenž si přál stylové auto, se kterým by jezdil pouze on. Za 4 roky v automobilce postavili tento Sweptail ve stylu kupé s panoramatickou střechou. Automobil z roku 2017 byl v době svého představení na špičce žebříčku nejdražších vozů. Nyní už je o něco levnější, ale řekněme si, že 280 milionů korun je i za auto se 453 koňmi poměrně velký ranec.

6. Bugatti Centodieci: 9 milionů dolarů

Bugatti Centodieci bylo představeno v roce 2019 jako oslava 110. výročí Bugatti a návrat k Bugatti EB110. Je vybavené osmilitrovým čtyřválcovým přeplňovaným motorem W16, má 1 600 koní a 5 chladičů. Modelů s agresivním vzhledem se nachází na světě pouze deset. Cena tohoto vozu se odhaduje na 206 milionů korun.

7. Mercedes-Maybach Exelero: 8 milionů dolarů

Maybach vyrobený v roce 2004 je opravdu exkluzivním kouskem do sbírky. Na celém světě totiž existuje pouze jediný kus. Může se pochlubit dvanáctiválcovým motorem s výkonem 690 koní a dle výsledků testování na vysokorychlostním oválu v Itálii se dá rozjet až na 350 km/h. Auto bylo určeno k testování pneumatik Fulda (německá pobočka Goodyear) a na jeho stavbě spolupracovala italská karosárna Stola.

8. Pagani Huayra Codalunga: 7,4 milionu dolarů

Tento italský krasavec skrývá pod kapotou motor V-12 s výkonem 828 koňských sil, které tě doslova vystřelí vpřed. Automobilka Pagani zhotovila design na přání svých sběratelů, kteří toužili po autě s dlouhou ocasní plochou, typickou pro závoďáky ze 60. let. Model je představitelem stylu steampunk, oblíbeného u tradičních italských výrobců závodních aut. Bylo vyrobeno pouze 5 kusů.

9. Bugatti Divo: 6 milionů dolarů

O něco větší šanci na pořízení než u předchozích modelů máš s Bugatti Divo. Těch bylo totiž vyrobeno rovných 40. Oproti Bugatti Chiron, od kterého přebralo některé prvky, má lepší odpružení a lehčí rám kvůli zvýšení rychlosti. Výrobci ho vybavili osmilitrovým motorem W-16, díky kterému s 1 500 koňmi v zádech zrychluje z 0 na 100 km/h za neuvěřitelné 2,4 sekundy. Nejvyšší rychlost, které je auto schopné dosáhnout, činí 380 km/h.

10. Pagani Huayra Imola: 5,4 milionu dolarů

Poslední příčka v první desítce patří opět do stáje Pagani. Je to zatím druhé nejdražší auto značky a všech 5 vozů, které byly vyrobeny, už mají své majitele. Ti při svých jízdách krotí 827 koní a dvojitě přeplňovaný šestilitrový motor. Auto je složené z pečlivě vybraných nejkvalitnějších komponentů, které dokážou karoserii při této síle vůbec udržet pohromadě.

V luxusních autech se můžeš projet i ty

Co si budeme nalhávat, šance, že se mnoho z nás projede v Rolls-Royce za 600 milionů korun, není zrovna velká. Zážitek z přepychové jízdy si však můžeš dopřát i ty a zpestřit si s ním dovolenou v Dubaji. Agentura Flagship Rentals tam totiž nabízí pronájem více než 100 luxusních aut. Můžeš si tak splnit sen a projet se v těch nejnadupanějších modelech značek Porsche, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Bentley, Aston Martin, Lamborghini, Rolls-Royce,Cadillac, Range Rover, Dodge a dalších.

Vybereš si, ať jsi fanda nízkých sporťáků, nebo luxusních SUV, která vypadají jako vystřižená z reality show Selling Sunset. Třeba s Audi R8 se z 0 na 100 km v hodině dostaneš za 3,5 vteřiny, a to už je docela slušná jízda. Stačí si na webu vybrat model a zarezervovat si datum a čas. V půjčovně ti se vším poradí, a pokud se necítíš na šoférování takového auta, můžeš si ho pronajmout i s řidičem. Vůz ti přistaví, kam budeš chtít, na tobě je jen vymyslet trasu výletu. Pro klienty nabízí věrnostní program, se kterým můžeš získávat výhodnější nabídky, a díky možnosti platit přes Stripe u sebe nemusíš mít hotovost.

chci se projet luxusním autem

Výhodou je, že půjčovnu vlastní Slovák a marketing zajišťuje česká agentura Livents, takže si vše domluvíš v rodném jazyce a můžeš se spolehnout na to, že dobře porozumí potřebám českých zákazníků. Kromě půjčování aut nabízí Flagship Rentals také poradenství při investování do nemovitostí, vybavení úvěrů v případě investicí do nemovitostí a pomoc se založením a správou společností.

auto, Porsche, Flagship Rentals
Zdroj: Flagship Rentals
Domů
Sdílet
Diskuse