Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. srpna 2023 11:00
Čas čtení 0:11
Tereza Patočková

OBRAZEM: Takhle vypadal New York v devadesátkách. Za cool estetikou se skrývala spousta bolesti

OBRAZEM: Takhle vypadal New York v devadesátkách. Za cool estetikou se skrývala spousta bolesti
Zdroj: Getty Images
ZAJÍMAVOSTI FOTOGRAFIE Z HISTORIE
Uložit Uložené

Podívej se zpátky v čase do nezapomenutelné éry 90. let v New York City.

Galerie fotografií tě přenese do města, které pro mnoho lidí v Československu v té době znamenalo splněný sen a absolutní svobodu. Spousta obyvatel New Yorku však procházela temnými časy. Ať už to byla doznívající epidemie cracku, AIDS, či velká chudoba. Snímky kromě vracející se módy zachycují i syrovou realitu metropole.

1990. Mike Tyson se právě vrátil z Tokia, kde ho porazil James (Buster) Douglas.New York 1990.Ještě na začátku 90. let byl New York zasažen epidemií cracku. Epidemie cracku zasáhla převážně černošské městské komunity a byla často vykreslována jako drogový problém „jiných“ lidí, před kterým privilegovaní lidé zavírali oči. Ulice Troutman, na které je fotka pořízená, byla v roce 1991 otevřeným tržištěm s drogami a prostitucí, kde si oblouznění často šlehali heroin nebo kouřili crack. Čtvrť, která kopíruje trasu vlaku L, prošla desetiletím gentrifikace.
Zobrazit galerii
(27)
Doporučeno
Adam s Honzou adoptovali chlapečka. Rodiče jsou oba, práva má jen jeden Adam s Honzou adoptovali chlapečka. Rodiče jsou oba, práva má jen jeden 8. srpna 2023 6:00
Domů
Sdílet
Diskuse