Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2023 v 15:00
Čas čtení 1:52
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Slovenská tarantinovka, Karel Gott a mýval ti o víkendu pomohou odpočívat

Co si pustit o víkendu: Slovenská tarantinovka, Karel Gott a mýval ti o víkendu pomohou odpočívat
Zdroj: Cinemart
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Připravili jsme si pro tebe tipy na víkendové pokoukání.

O víkendu čeká Česko studená fronta. Na nějaké koupání to v sobotu a v neděli nevidíme a kvůli dešťům nejspíš ani na výlety. Odpočinout si tedy můžeš u dobrého filmu. Stejně jako každý pátek jsme si pro tebe připravili tipy na lahůdky ze streamovacích platforem.

Pokud jsme se ti tento týden netrefili do vkusu, můžeš si projít některé z našich starších článků v rubrice Co si pustit o víkendu a ušetřit čas, který strávíš nekonečným výběrem vhodného filmu na večer. 


Invalida

Pokud si chceš pustit slovenský film, pravděpodobně se dočkáš jenom šedých sociálních dramat a více či méně povedených sond do psychologie postav. Režisér Jonáš Karásek a scenárista Tomáš Dušička natočili přepálenou gangsterskou komedii z devadesátých let, u níž budeš často vzpomínat na Guye Ritchieho nebo Quentina Tarantina.

Invalida (ve slovenštině Invalid) sleduje příběh zahořklého vzteklouna Laca, kterého parta mafiánů naláká na podvodný inzerát, zmlátí ho a připoutá k vozíku. Poté, co si na vlastní kůži vyzkouší, jak chladně se devadesátkové Slovensko k lidem s postižením dokáže chovat, rozhodne se pomstít. A tehdy začíná jízda plná absurdity, silné stylizace, černého humoru i otevřeného násilí. Zároveň ale i společenskokritické dílo, které ironizuje stereotypy, rýpe do slovenské společnosti i populistických politiků.

Doporučeno
Na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education. Co dalšího si pustíš o víkendu? Na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education. Co dalšího si pustíš o víkendu? 26. července 2024 v 16:00

Bavit tě bude i Zdeněk Godla v roli Lacova kamaráda Gaba nebo easter eggy v podobě slovenských rapperů. Ve filmu se objeví například Mike Spirit, Rytmus nebo VEC. Invalidu najdeš na Netflixu.

 

Strážci Galaxie, vol. 3

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse