Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Kofola.
1. září 2023 15:00
Čas čtení 1:15
Sponzorovaný obsah

Nezávazné vztahy nejsou nevěra, ale dobrodružství. Jak fungují nemonogamní partnerství? | Podcast

Nezávazné vztahy nejsou nevěra, ale dobrodružství. Jak fungují nemonogamní partnerství? | Podcast
Zdroj: Kofola
MÓDA PODCASTY SEX SEXUALITA VZTAHY
Uložit Uložené

V aktuálním díle podcastu se moderátoři podívali na zoubek fenoménu, který mnoho lidí chápe špatně.

Nezávazné vztahy má spousta lidí spojené s něčím negativním. Jestli to máš stejně, tak si rozhodně nenech ujít novou epizodu podcastu LOVE IS ON THE AIR, která tě vyvede z omylu. Vítek a Nikita ti objasní důležité pojmy a popíšou, jaké výhody mohou nezávazná dobrodružství přinášet. Možná tě překvapí, že v určitých fázích života může být pro člověka takové chování vlastně prospěšné. 

Nezávazné dobrodružství vs. dlouhodobý vztah

Nezávazné vztahy jsou pro mnohé lidi jednodušší, protože nemusí svým sexuálním partnerům věnovat tolik času jako v monogamním vztahu. Průzkum, který realizovala Kofola ve spolupráci s agenturou G4insight 1, ukázal, že páry na sebe mají průměrně méně než 2,5 hodiny denně. A jestli se ti to zdá hodně, tak podle značky neodmyslitelně spojené s láskou je to naopak dost málo. Proto Kofola vymyslela iniciativu Láskyplný páteček, díky které mohou zaměstnanci čerpat ve firmách den volna a ten věnovat své polovičce. Nebo klidně sobě, protože sebeláska je také velmi důležitá.

Kofola, láskyplný páteček
Zdroj: Kofola

Pokud chceš vědět, zda svému vztahu věnuješ dostatek času, můžeš si na webu www.laskyplnypatecek.cz udělat kvíz, který ti to odhalí. Současně máš možnost poslat svému zaměstnavateli výzvu, aby se Láskyplný páteček konal i u vás ve firmě. No a jestli zatím svou lásku hledáš nebo si užíváš nezávazné randění, nezapomeň, že pátek plný lásky můžeš dopřát i sobě.

udělej si láskyplný páteček

Není to nevěra

Do žádného vztahu nepatří nevěra a právě s tou lidé nezávazný sex či vztah často zaměňují. Nevěra však znamená cizoložství, které někdo páchá za zády. V nezávazném vztahu jde o to, nevytvářet mezi sebou emoční pouto. Cílem je dobrodružství a sexuální zážitek.

Lidé se k tomuto typu chování uchylují z různých důvodů, které podrobněji rozeberou moderátoři v podcastu. Podle vědců je však přirozené a existuje už od pravěku. 

Více o vztazích, lásce, sexu a všem, co s tím souvisí, se dozvíš od našich expertů na lásku Nikity a Vítka v podcastu LOVE IS ON THE AIR

láskyplný páteček
Zdroj: Kofola
Domů
Sdílet
Diskuse