Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. září 2023 14:00
Čas čtení 4:40
Denisa Šútorová

Cool vlasy na podzim 2023: Střihem sezony jsou layers a brutální ofina. Na tuto barvu už však raději zapomeň

Cool vlasy na podzim 2023: Střihem sezony jsou layers a brutální ofina. Na tuto barvu už však raději zapomeň
MÓDA PÉČE O VLASY
Uložit Uložené

Toužíš po změně? Hairstylista Nikolas Tichý ti poradí, jak si udržet populární střih layers i jaké barvy jsou na podzim trendy.

Jakkoli moc se s létem nechceme rozloučit, díky nadcházejícím vlasovým trendům se už nyní těšíme na podzim. Hairstylista Nikolas Tichý pro tebe totiž vybral ty nejstylovější vlasové sestřihy, barvy i účesy. Přestože ve světě hairstylu neustále vládne přirozenost, bude i tato podzimní sezona pořádně fresh.

„Řekl bych, že se můžeme odvázat. Vracíme se zpět k postupným střihům, zatímco dlouhá léta bylo trendy mít dlouhé a rovné vlasy v jedné délce. Horkým trendem podzimní sezony jsou proto jistě layers, tedy vrstvení. Je to velmi moderní, ale není to pro každého,“ říká pro Refresher Nikolas Tichý a přiznává, že se na tuto sezonu náramně těší.

nikolas tichy
Zdroj: archív Nikolasa Tichého
Nikolas Tichý pravidelně připravuje účesy pro focení magazínů a reklam. Jako hlavního kadeřníka pro svou kampaň si jej „bookla“ i světová značka Estée Lauder. Na svém kontě má dlouholeté celebritní klientky a spolupráce s Naty Kerny, Danielou Hantuchovou či Michaelou Kocianovou.

Layers a nekonečný objem

Číslem jedna na seznamu aktuálních trendů jsou „layers“, tedy vrstvy ve vlasech. Tento střih dokáže vytvořit iluzi nekonečného objemu a nadčasový styling, se kterým na sebe přitáhneš veškerou pozornost. Díky univerzálnosti se dá vytvořit jak na dlouhých, tak i krátkých vlasech, ale výbornou volbou je i jemná postupka v oblasti konečků.

Doporučeno
 Výkonný a šetrný: S tímhle fénem zvládneš styling vlasů jako od profesionála Výkonný a šetrný: S tímhle fénem zvládneš styling vlasů jako od profesionála 22. března 2024 16:30

„Pokud se bavíme o střihových trendech, toto je momentálně největší hit,“ říká pro Refresher Nikolas Tichý. „Je si však třeba dávat pozor na to, jaký máme typ obličeje, pokud má někdo kulatější tvář, neměl by jít do takových střihů, může ho to udělat starším,“ dodává. Důležitá je také potřebná hustota vlasů.

layers, hairtrends
Zdroj: Instagram/Quecolour, Instagram/Kim Kardashian, Instagram/hair_salon_by_hadis

„Také je třeba dávat si pozor na to, že tento střih je vždy krásnější, když se vlasy upravují kulmou nebo kulmofénem,“ pokračuje přední haristylista. Na tiktokový mýtus „I woke up like this“ (takhle jsem se probudil*a) tak můžeš zapomenout. Pokud chceš layers, zřejmě si ráno přivstaneš, výsledek ale bude stát za to.


Podle vlasového experta je popularita layers i důkazem toho, že trend rovných vyžehlených vlasů je na ústupu. Na podzim proto zazáříš zejména s objemem. „Při foukání bych se vrátil do těch 70. až 90. let, kdy si ženy opravdu zakládaly na objemu a efektní foukané. Velice oblíbený ale na podzim bude i trochu messy efekt, taková ta nedbalost je vždy sexy,“ radí.

Ofina

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 143736 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jaká ofina je momentálně trendy a komu sluší.
  • Která barva vlasů už nefrčí a kterou ji můžeš spolehlivě nahradit?
  • Jak dosáhneš zdravých medových odlesků.
  • Co musíš udělat s vlasy po létě.
Domů
Sdílet
Diskuse