Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2023 15:21
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Hrozivé zranění v UFC! Bojovnice si zlomila prst, rvala se ale až do konce zápasu

Hrozivé zranění v UFC! Bojovnice si zlomila prst, rvala se ale až do konce zápasu
Zdroj: Alex Menendez/Getty Images
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Americká bojovnice Rose Namajunas se o víkendu představila na turnaji UFC, odkud odešla jako poražená. Zápas ale dobojovala do konce i přes děsivé zranění.

Na akci UFC Fight Night 226 v Paříži se Rose Namajunas střetnula s domácí bojovnicí Manon Fiorot, která v organizaci dosud ani jednou neprohrála. Skvělou formu Francouzka potvrdila i tentokrát a Američanku porazila po třech kolech jednohlasně na body. Po zápase však vyšlo najevo, s jakým zraněním Namajunas skoro celý zápas bojovala.

Doporučeno
Zvrat v návratu Mikuláška do klece, boj nečekaně vzdal. „Přestalo mě to bavit,“ vysvětlil Zvrat v návratu Mikuláška do klece, boj nečekaně vzdal. „Přestalo mě to bavit,“ vysvětlil 3. září 2023 9:42

Manažer bojovnice Brian Butler zveřejnil po boji na platformě X (dříve Twitter) snímek její pravé ruky, na které je vidět ošklivě zkřivený prst. Ke zlomenině podle manažera došlo hned v úvodních minutách. Zápasnice kvůli tomu nemohla předvést výkon, jaký chtěla. I přesto si však vysloužila uznání za to, s jak bolestivým zraněním zvládla zápasit.

Snímek na Instragramu sdílel i známý MMA novinář Ariel Helwani. „Takto včera večer vypadala pravá ruka Rose Namajunas poté, co si sundala rukavice. Ke zranění došlo v prvním kole,“ napsal v neděli. Snímek se pak začal rychle šířit po sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ariel Helwani (@arielhelwani)

Jak informuje server MMA Fighting, Namajunas navzdory zlomenině dokonce vyhrála u bodových rozhodčích třetí kolo, na výhru to ale nestačilo. Pro Namajunas se jednalo o debut v muší váze a není jasné, zda se v této divizi rozhodne pokračovat i nadále. Dříve byla šampionkou ve slámové váze.

Pro její soupeřku se jednalo o šesté UFC vítězství v řadě a v žebříčku organizace atakuje nejvyšší pozice. Oproti tomu Namajunas teď za sebou vleče dvě prohry za sebou.

Domů
Sdílet
Diskuse