Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. září 2023 17:00
Čas čtení 3:29
Denisa Šútorová

Sedm typů šatů, které za chvíli uvidíš v každém obchodě

Sedm typů šatů, které za chvíli uvidíš v každém obchodě
MÓDA MÓDA TREND
Uložit Uložené

Tuto podzimní sezonu se pořádně odvážeme. Přestože si na své přijdou zejména milovnice vzorů a excentrických ozdob, na seznamu trendů nebudou chybět ani elegantní modely. Připrav se na třásně i barevná pírka, odhalená ramena i maxi pletené šaty.

Ne nadarmo se říká, že podzim je obdobím milovníků módy i experimentu. Ani v sezoně 2023 totiž nebude nouze o excentrické styly, výrazné barvy a odvážné potisky. Jedním z nejžádanějších modelů aktuálních dní však nebudou svetry ani kozačky. Intenzivně jim totiž šlape na paty oblíbený kousek ženského šatníku –⁠ šaty. Překvapená? Raději se těš.

V kamenných prodejnách i ve známých e-shopech světových značek jsme pro tebe ulovili sedm druhů šatů, které uvidíš během podzimu roku 2023 úplně všude.

1. Lingerie efekt

Nadčasové spojení krajky a saténu či hedvábí nám většinou evokuje luxusní spodní prádlo. Známí influenceři i modelky se ale v aktuální sezoně rozhodli, že je tato kombinace příliš dokonalá na to, aby zůstávala v letním šatníku. Efekt prádla či noční košilky, který na sociálních sítích uvidíš i pod názvem „lingerie effect“, tak tento podzim uvidíme zejména na šatech.

Značky Giorgio Armani nebo Alberta Ferretti je doplnily o volány, průsvitné materiály či korzetové linie. V chladnějším počasí vyniknou s tlustým pleteným svetrem a kozačkami či cowboy boots.

arinaeagle
Zdroj: Instagram/Arina Eagle

Krajka, která sama o sobě působí svůdně a romanticky, dostává díky luxusním materiálům elegantní twist, ale také nádech glamouru. V tomto případě je však důležitý výběr střihu, délky šatů, ale také doplňků.

Influencerka Arina Eagle zjemnila své lingerie šaty efektní bílou šálou, která mimo jiné přidala celému looku pohyb a hravost.

jesenné bundy, móda,oblečeniemangoSIRlacedress
Zobrazit galerii
(6)

2. Odhalená ramena

Pokud nám něco v letošní podzimní nabídce nemohlo uniknout, jsou to právě „off shoulder dress“, tedy šaty s odhalenými rameny. Na TikToku je uvidíš i pod názvem „cold shoulder dress“, tak měj oči na stopkách. Kromě luxusních značek Loewe, Reformation či Alaïa najdeš takové modely také v cenově dostupných kolekcích Bershky, COS či anglické značky Manière De Voir.

sofia
Zdroj: Instagram/Sofia Richie Grainge


Odvážnému střihu přidají na jemnosti právě béžové a zemité barevné odstíny, ale také padavý střih, řasený efekt či oversized rukáv. Inspirovat se můžeš elegantním outfitem na fotce, o který se postarala právě Sofie Richie Grainge.

offshoulderdressoffshoulderdressMANGOREMAIN
Zobrazit galerii
(6)
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse