Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. září 2023 11:00
Čas čtení 1:42
Adéla Švehlíková

Zapomeň na Bellu Hadid nebo Sofii Richie. OG módními ikonami jsou postavy televizní stanice Disney

Zapomeň na Bellu Hadid nebo Sofii Richie. OG módními ikonami jsou postavy televizní stanice Disney
Zdroj: IMDB/Hannah Montana, Cruella de Vil, Shake It Up!
MÓDA DISNEY FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Žijeme v roce, kdy i Hannah Montana bude za chvíli považována za retro. To však neznamená, že by tento seriál v něčem zaostával. Módní inspiraci z něj jde čerpat i dnes.

Snad každý z nás zažil tu éru, kdy se stylizoval do své oblíbené seriálové nebo filmové postavy. Ojedinělou kapitolou jsou navíc seriály a filmy z dílny Disney, které byly (jsou) nepostradatelnou součástí našeho dospívání. V určitou životní etapu dokonce formovaly naši identitu, stejně jako ovlivňovaly náš styl oblékání. Disney characters vždy byly, jsou a budou ikonami. Pojďme si však zrekapitulovat ty s největším citem pro módu. 

Hannah Montana
Zdroj: ČSFD

Cece Jones a Rocky Blue 

Duo Cece a Rocky ze seriálu Na parket! bylo vždy definicí cool stylingu. Zatímco Cece byla známá rebelka, Rocky tíhla spíše k nerdství. To, co je spojovalo, byla láska k tanci a edgy estetika oblékání. Barvy, struktury, a hlavně vrstvy, to vše figuruje v outfitech těchto mladých tanečnic, které rozhodně nekulhaly ani v módním cítění. 

Shake It Up!
Shake It Up! Zdroj: IMDB/Shake It Up!

Hannah Montana

Její šatník se sice jako Miley Stewart v ničem neodlišoval oproti ostatním teenagerkám, když si však nasadila blonďatou paruku, div všem nespadla brada. Hannah Montana je jednou z OG módních influencerek, které následovaly miliony fanoušků. Návratem Y2K by její šatník nikoho nepohoršil ani v dnešní době, právě naopak. 

Hannah Montana.
Hannah Montana. Zdroj: IMDB/Hannah Montana
Hannah Montana.
Hannah Montana. Zdroj: IMDB/Hannah Montana

Harper Finkle

Středem pozornosti byla téměř pokaždé její nejlepší kamarádka Alex Russo, pro nás je však main character právě Harper. Její glow up v průběhu sérií Kouzelníků z Waverly je underrated, přitom se jedná o nejoriginálnější looky, které seriálová postava kdy měla. Šaty s gumovými kačenkami a matchujícím kloboukem či obliba v ovocných printech jsou něco, co nás neskutečně baví. Harper je bezesporu ten comfort člověk, který by tě nikdy nesoudil za to, co máš na sobě. 

Harper Finkle.
Harper Finkle. Zdroj: Twitter

Troy Bolton a Sharpay Evans 

Abychom nekřivdili mužům, u těch to vždy zachraňoval Troy Bolton. Není se tak čemu divit, že se jím obchod s rychlou módou Bershka inspiroval v dropu nejnovější kolekce. Troyův styl je sice skladbou basic sportovních kousků, ta mu však zaručila srdce Gabrielly a swag na školních chodbách. Přestože byla Troyovou osudovou ženou právě Gabriella, královnou módy byla jednoznačně Sharpay Evans. 

Kim Possible

Kdo by to byl řekl, že superagentka Kim Possible předběhne trendy a její styl bude aktuální i v roce 2023. Na druhou stranu se není čemu divit, svět zachraňovala nejen před nebezpečím, ale i nevkusem. Přiléhavý černý crop top s rolákem a obrovské khaki parachute pants jsou synonymem gen Z. To je záminkou pro čerpání z jejího signature outfitu i v současnosti.

Kim Possible.
Kim Possible. Zdroj: IMDB/Kim Possible

Cruella de Vil

Kdo jiný by měl zandat ty nejlepší ouftity, když ne sama Cruella de Vil. Její genialita nespočívá pouze v těch nejzákeřnějších taktikách, ale také v jejím uměleckém nadání. Opulentní realizace plné dekadence a dramatu je to, co z ní dělá nejstylovějšího padoucha.

Cruella de Vil.
Cruella de Vil. Zdroj: IMDB/Cruella de Vil
Cruella de Vil.
Cruella de Vil. Zdroj: IMDB/Cruella de Vil
Domů
Sdílet
Diskuse