Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Vražda po koncertě, drogy i ublížení na zdraví: Tohle jsou známí čeští rappeři, kteří skončili ve vězení

Leo Beránek

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leo Beránek (@leo_beranek)

Jedna z nejomílanějších kauz, v níž nakonec skončil český rapper ve vězení, se váže ke jménu kontroverzního umělce, účastníka reality show Hotel Paradise a bývalého boxera Lea Beránka. Autor „hitů“ B.O.T.Y. nebo PROBER SE získal hudební anticenu Zlatý David, na druhou stranu je ale třeba uznat, že pozornost na sebe dokázal vždy strhnout dokonale.

Nejen na internetu, ale i v reálném životě se Beránek snažil působit jako suverén, neohrožený nikým a ničím, k čemuž měla dopomoci image pouličního rváče. Syn milionáře Lea Beránka staršího chodil trénovat thajský box do KTSO Praha, nicméně „věhlas“ si získal bitím na ulici. 

Doporučeno
Rapová válka Drake vs. Kendrick Lamar skončila, přinesla nevídanou hru slov, skryté dítě i krev. Kdo je vítězem? Rapová válka Drake vs. Kendrick Lamar skončila, přinesla nevídanou hru slov, skryté dítě i krev. Kdo je vítězem? 15. května 2024 13:00

První pobyt za mřížemi si odpykal právě hned po skončení předávání cen Zlatý David 2012, jelikož zmlátil před klubem Roxy v Praze jednoho člověka. Za to jej soud následně odsoudil na rok za mřížemi. Když se vrátil, vypadalo to, že se chce zařadit do normálního života, jenže ani manželka s dcerou jej nezbavily nutkání dělat výtržnosti.

V roce 2018 surově zbil a zkopal v centru Prahy před klubem Ateliér mladíka, kterému způsobil otevřenou zlomeninu spodní čelisti, otřes mozku a další zranění. Beránek nicméně tvrdil, že akorát zakročil proti člověku, který měl napadnout dívku. Surové kopance do hlavy pak ospravedlňoval reflexem z tréninku bojového umění. Soud však na jeho argumenty nehleděl. 

To ale nebylo všechno. Pět dní od incidentu dokonce Beránek napadl invalidního člověka. Když se oběti zastal druhý muž, zmlátil jej Beránek teleskopickým obuškem. Za těžké ublížení na zdraví, vyhrožování se zbraní a výtržnictví mu hrozil až dvanáctiletý trest, nakonec dostal šest let. S dovoláním k Nejvyššímu soudu neuspěl. 

Jenže tady to taktéž neskončilo. Beránek, který dříve vystupoval jako Leo, se v roce 2021 rozhodl, že svým fanouškům pošle sloky z vězení v rámci svého druhého alba Bertena. Stalo se tak, přičemž singl Kluci z basy dokonce doprovodil i videoklip, na němž se Beránek točí se spoluvězni v pankrácké věznici. Tento přešlap ale vyvolal další kontroverzi, jelikož telefon ve vězení mít nesměl. Místo většího klidu jej tak vyšetřovala vězeňská služba a musel absolvovat kárné řízení. 

Doporučeno
Příběh Američanky, která se 12 let nepohnula z gauče: Když ji záchranáři našli, části jejího těla se „roztékaly“ do matrace Příběh Američanky, která se 12 let nepohnula z gauče: Když ji záchranáři našli, části jejího těla se „roztékaly“ do matrace 10. května 2024 16:00


Důsledkem byla nakonec tříměsíční izolace v takzvané „díře“ a převoz do věznice Horní Slavkov. Prodloužení trestu mu ale dle námi získaných informací zatím nehrozí. Za svůj delikt však nemůže počítat s podmínečným propuštěním. Momentálně se nachází zhruba za polovinou trestu.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse