Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2023 13:00
Čas čtení 1:34
Jakub Paulík

První dojmy: Spin-off Johna Wicka Continental je pro fanoušky povinností. Proč si zaslouží tvoji pozornost?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Fanoušci Johna Wicka si hned od začátku užijí skvělou akci, která připomíná souboje Keanua Reevese.

V akční sérii John Wick je Winston dlouholetým ředitelem proslulého hotelu Continental, kde se scházejí nájemní vrazi. Spin-off seriál The Continental tě tak zavede do dávné minulosti. 

Odehrává se v 70. letech a budeš sledovat mladého Winstona (Colin Woodell) a jeho bratra Frankieho (Ben Robson), kteří proti sobě postaví tehdejšího správce hotelu, násilnického gangstera Cormaca (Mel Gibson).

Continental
Zdroj: Peacock

Přestřelky (téměř) jako ve filmu

V prvních deseti minutách prvního dílu se dočkáš vynikající akce ve stylu Johna Wicka – rychlé střelby a spousty mrtvol nepřátel. Stylový zabiják Frankie ukázal, že si stejně jako Baba Jaga dokáže relativně snadno poradit s velkým počtem lidí.

The Continental je pochopitelně seriál, a přestože má poměrně štědrý rozpočet (údajně kolem 60 milionů dolarů), rozhodně nelze očekávat, že tvůrci zasypou diváky takovou akční smrští, na jakou si zvykli u Johna Wicka. To však není v žádném případě na překážku.

Continental
Zdroj: Peacock

Menší množství akce kompenzuje několik dějových a solidně vyvážených linek. Většina dialogů tě rychle vtáhne do děje a není to jen vata mezi akčními scénami, jak tomu u tohoto žánru často bývá.

Z postav zaostává snad jen skupina afroamerických drogových dealerů, kteří nejsou zastoupeni žádnou výraznější postavou. Navíc vzhledem k tomu, že seriál má pouze tři díly, není jisté, zda se podaří všechny příběhy důstojně uzavřít. Na tak malý časový prostor je jich zbytečně moc.

Continental
Zdroj: Peacock

Uvěřitelná chemie mezi bratry

Mladá verze Winstona, kterou skvěle ztvárnil Colin Woodell, nepostrádá charisma typické pro jeho budoucí roli. Ayomide Adegun je s postavou Charona rovněž výborný.

Pilotní díl je o něco delší, a proto nedokáže udržet tempo, ale napětí mu rozhodně nechybí. Hlavní hrdinové sice nejsou žádní zelenáči, ale ani superhrdinové jako nesmrtelný John Wick, a tak si divák nemůže být jistý, jestli při souboji nechytí kulku mezi oči.

Velkým plusem je také skvělý soundtrack podtrhující dobovou atmosféru New Yorku a silná chemie mezi Winstonem a Frankiem. Jejich příběhová linie je výborným rozšířením mytologie světa zabijáků a v hodinu a půl dlouhé epizodě si toto bratrské duo účinně udržuje divákovu pozornost. Ti se v dalších dílech mohou těšit na celé dvě hodiny zaměřené na bitvu o hotel Continental, do které se podle náznaků z pilotu zapojí i tajemný High Table.

Showrunneři: Greg Coolidge, Kirk Ward, Shawn Simmons
Scénář: Chris Collins, Greg Coolidge, Derek Kolstad a další
Žánr: akční / krimi / thriller
Délka: 3 hodiny 27 minut (tři epizody)
Herci: Mel Gibson, Ben Robson, Colin Woodell
Kde to můžeš vidět: Amazon Prime Video
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse