Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2023 11:00
Čas čtení 3:22
Ilona Hobzová

Sport v říjnu: Do akce jde Ledecká, těšit se můžeš na Velkou pardubickou nebo start NHL

Sport v říjnu: Do akce jde Ledecká, těšit se můžeš na Velkou pardubickou nebo start NHL
Zdroj: Tim Clayton/Corbis via Getty Images
SPORT KAM ZA SPORTEM SPORTOVNÍ AKCE
Uložit Uložené

Jaké sportovní akce v říjnu stojí za to sledovat?

Začíná říjen a s ním přichází také mnoho sportovních akcí, které se vyplatí sledovat. Mimo jiné proto, že budeš moci fandit českým sportovním osobnostem – ať už v českém dresu, nebo ne. 

Hokej: Předpokládaný start nové sezony NHL

Fanoušci a fanynky ledního hokeje se už určitě nemůžou dočkat pátku 6. října. Startuje totiž nová sezona prestižní hokejové NHL, kde se můžeš těšit na řadu českých tváří. První Stanley Cup v historii v loňském roce získal tým Vegas Golden Knights, který porazil klub Florida Panthers poměrně s přehledem, 4:1 na zápasy.

První hrací den zahájí NHL hned pěti zápasy: 

  • Nashville versus Carolina
  • New Jersey versus New York Islanders
  • Pittsburgh versus Buffalo
  • Seattle versus Edmonton
  • Calgary versus Vancouver

Do akce tak jde hned několik českých jmen, a to Ondřej Kaše a Martin Nečas (Carolina Hurricanes), Ondřej Palát a Vítek Vaněček (New Jersey Devils), Jan Rutta (Pittsburgh Penguins), Lukáš Rousek (Buffalo Sabres), Dan Vladař (Calgary Flames) a Filip Hronek (Vancouver Canucks). Na Davida Pastrňáka a Davida Krejčího, kteří oblékají dresy Boston Bruins, si budeš muset počkat do 11. října. 

Doporučeno
David Pastrňák: Hokejová hvězda, která začínala ve skromných podmínkách s krasobruslařským vybavením David Pastrňák: Hokejová hvězda, která začínala ve skromných podmínkách s krasobruslařským vybavením 27. května 2022 11:30

Dostihy: Velká pardubická

V neděli 8. října se bude konat už 133. ročník Velké pardubické. Historie jednoho z nejstarších a nejtěžších závodů dostihů kontinentální Evropy se píše už od roku 1874. Velká pardubická se vypisuje pro koně starší šesti let. Dostih na 6900 metrů se běží o celkovou dotaci 5 milionů korun. O popularitě závodu svědčí i fakt, že týden před jeho startem už nemáš moc šancí, jak koupit vstupenku, protože téměř všechny tribuny jsou vyprodané.

Areál se pro návštěvnictvo otevírá už v ranních hodinách, prestižní Velká pardubická je na programu od 16:00 hodin. 

Doporučeno
Jako první a jediná žena vyhrála Velkou pardubickou. Později Latu Brandisovou pronásledoval komunistický režim Jako první a jediná žena vyhrála Velkou pardubickou. Později Latu Brandisovou pronásledoval komunistický režim 20. března 2022 11:30

Celkem je na Velkou pardubickou přihlášeno 18 koní, což je o tři více než loni. Původně jich mělo být dokonce ještě více, ale tři koně jejich majitelé před losováním startovních čísel odhlásili. Na startu budou chybět dva elitní žokejové – trojnásobný vítěz Velké pardubické Josef Bartoš a loňský šampion s Mr Spexem Lukáš Matuský, v obou případech je na vině zranění.

I tak ale budeš moci českým jménům samozřejmě fandit. Pětinásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek bude mít na starost dokonce největšího favorita závodu, kterým je podle aktuálních sázkových kurzů Sacramiro. Nechybí ani Talent, který na Velké pardubické triumfoval v roce 2021. V sedle bude mít svého stálého žokeje Pavla Složila.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse