Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. října 2023 13:00
Čas čtení 3:46
Richard Balog

10 outfitů Češek a Slovenek ze září: Podívej se na sexy podzimní kombinace i poslední fity léta

10 outfitů Češek a Slovenek ze září: Podívej se na sexy podzimní kombinace i poslední fity léta
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY ZNÁMÝCH TVÁŘÍ
Uložit Uložené

Jsme nadšeni, jakým směrem se ubírá ženská móda v našem prostředí. Najdi inspiraci v těchto deseti skvělých outfitech.

Letošní září nám nabídlo, až na pár výjimek, mimořádně teplé a slunečné počasí. Díky tomu jsme v ulicích našich dvou zemí zpozorovali množství lidí ve vysloveně letních outfitech, ale nechyběly ani siluety plné zajímavého vrstvení či hraní si s texturami.

Toto je 10 outfitů, které nás zaujaly nejvíce. Jednotlivé kombinace jsou sebevědomé, sexy, ale také sofistikované s nádechem retra. Dominantní jsou především hřejivé svrchní díly, kožená obuv a luxusní doplňky.

Získá si tvé srdce Alexandra Sedláčková v noblesním outfitu s puncem aristokracie i Paříže padesátých let nebo Andy Csinger a její představa o stylovém městském outfitu, který je jako stvořený do přechodného podzimního období?

Doporučeno
Tyto české modelky na to stále mají! Eva Herzigová a Pavlína Pořízková jsou na obálce Vanity Fair Tyto české modelky na to stále mají! Eva Herzigová a Pavlína Pořízková jsou na obálce Vanity Fair 27. září 2023 16:00
Karolína Mališová
Zdroj: Instagram/@karolinamalisova

Karolína Mališová    @karolinamalisova

Skoro celé září nabídlo opravdu příjemné počasí a tomu odpovídaly i outfity v ulicích. Jako první nás o tom přesvědčila jedna z nejsledovanějších módních influencerek v České republice Karolína Mališová, která si vychutnávala Prahu v outfitu jako vystřiženém z podzimního moodboardu v módním magazínu.

Plavovláska si oblékla úpletovou soupravu svetru a sukně s volány ve světlém provedení od značky Mohito. Jako doplňky zvolila tmavě hnědé kozačky s délkou pod kolena z dílen H&M, populární model kabelky Louis Vuitton Pochette Métis za 50 000 korun a sluneční brýle Ray-Ban.

Klára Pokorná
Zdroj: Rozálie Růžičková, Instagram/@klara_yoga

Klára Pokorná    @klara_yoga 

Premiéru jako lusk má v seznamu nejlepších outfitů z českých a slovenských ulic zakladatelka studia Yoga Gang Klára Pokorná, která ukázala vytříbený vkus na pražském týdnu módy. Na fotografii výše má oblečenou klasickou džínovou bundu s metalickým zdobením od značky Zadig & Voltaire, asymetrický vrchní díl na ramínku a maxisukni s vysokým rozparkem.

Zaujal nás také výběr doplňků – sluneční brýle s vintage nádechem z dílen módního domu Bottega Veneta, hranaté zlaté náušnice i nepřehlédnutelná modrá kožená kabelka Balenciaga. Všechno spolu funguje ukázkově a takových outfitů bychom rádi viděli víc, a to nejen během módních událostí.

Alexandra Sedláčková
Zdroj: Instagram/@alexsedlackova

Alexandra Sedláčková    @alexsedlackova 

Netušíme, jak to Alexandra dělá, ale téměř každý měsíc nás odrovná v jiném typu outfitu. V září ukázala několik netradičních kombinací, které jsou hodné inspirace.

Nejvíce nás však oslovil tento noblesní outfit s puncem aristokracie i Paříže padesátých let. Influencerka se 100 tisíci sledujícími na Instagramu je od hlavy k patě zahalena do modelů z kolekce H&M Studio pro sezónu podzim/zima 2023 a vypadá božsky.

Bílou košili s jemnými proužky a volánovými rukávy sladila s maxisukní s efektem kůže a špičatými botami na úzkých podpatcích v černé barvě. Vzhled dotvořila výraznými stříbrnými náušnicemi i účesem se zaplétaným culíkem.

Nikola Soukup Braxatorisová
Zdroj: Instagram/@brixinka

Nikola Soukup Braxatorisová    @brixinka 

V modelech z nové kolekce H&M Studio pro sezónu podzim/zima 2023 zazářila i další oblíbená influencerka Nikola Soukup Braxatorisová.

Milovnice módy s bohémskou duší si vybrala modely v černé barvě, ze kterých vyskládala stylový podzimní outfit vhodný do společnosti. Nejvíce nás baví kontrast mezi jednotlivými vrstvami, kdy mohutnou bundu s „ovčím“ rounem sladila s romantickým průhledným vrchním dílem se zdobením a maxisukní. Skvěle fungují také kabelka s cvočky a lesklé kozačky.

Ivana Mentlová
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Ivana Mentlová    @ivanamentlova

Ivana Mentlová nevyjde do ulic ve špatném outfitu a přesvědčili jsme se o tom i v září.

Jedna z nejúspěšnějších českých návrhářek má módu v krvi a tento outfit je skvělým důkazem. Koženou košili v tmavě hnědé barvě od vlastní stejnojmenné značky sladila s baggy modelem džín Balenciaga, balerínkami Maison Margiela Tabi a kabelkou z dílen Hermès, ke které se v obchodech dostanou jen věrní zákazníci francouzského výrobce.

Hranaté sluneční brýle s želvím vzorem jsou ze starší kolekce Celine, kdy módní dům vedla uznávaná britská návrhářka Phoebe Philo.

Petra Macková
Zdroj: Instagram/@pepamack

Petra Macková    @pepamack

Pařížský týden módy přilákal do francouzské metropole stovky vlivných osobností z oděvního průmyslu včetně influencerek. Nechyběla ani Petra Macková, která se zúčastnila několika zvučných přehlídek a na eventu Bvlgari ukázala skvělý outfit.

Petra přišla do honosných prostor Hôtel d'Évreux v minimalistické černé siluetě, přičemž nejvíce poutal pozornost vrchní díl se zapínáním na knoflíky, který odhaloval tělo. Zbytek outfitu tvořily úzké kalhoty, obuv na vysokých podpatcích a v neposlední řadě kabelka z dílen Bvlgari za desítky tisíc korun.

Andy Csinger
Zdroj: Instagram/@andicsinger

Andy Csinger    @andicsinger

Při sestavování seznamů s nejlepšími outfity z českých a slovenských ulic máme každý měsíc jen dvě jistá místa – pro Petru Mackovou a právě Andy Csinger, které jsou zárukou světové módní inspirace.

Svůj status módních ikon obě úspěšně potvrdily i v září, přičemž Andy nás tentokrát zaujala tímto stylovým městským outfitem, který je jako stvořený do přechodného období mezi létem a podzimem. Sympatická rodačka z jižní části Slovenska sladila kašmírový vrchní díl s hlubokým výstřihem od značky Allude s krátkými džínovými šortkami Citizens of Humanity a trendy koženými kozačkami v černé barvě od stockholmského výrobce By Malina.

Mezi doplňky vynikly kromě zlatého přívěsku ve tvaru srdce zejména sluneční brýle Celine a praktická kabelka s monogramem Louis Vuitton.

Karolína Chomisteková
Zdroj: Instagram/@karolinachomistekova

Karolína Chomisteková    @karolinachomistekova

Pevnou součástí našich článků je téměř každý měsíc i Karolína Chomisteková, která si za léta v oděvním průmyslu našla vlastní styl, a my nemáme žádné větší výhrady.

V září byla za hvězdu zejména v tomto „blinky blinky“ denimovém outfitu, který poskládala z modelů z poslední kolekce H&M Studio, malé kabelky s metalickým povrchem a logem Prada a vysokých bot s ikonickou červenou podrážkou od Christiana Louboutina.

Lucia Hrušková
Zdroj: Instagram/@lucypug

Lucia Hrušková    @lucypug

V jednoduchosti je krása, což dobře ví i jedna z nejznámějších slovenských influencerek Lucy Pug, která poslala pozdrav svým fanouškům ze Španělska v tomto minimalistickém sportovním outfitu v bílé barvě. Volné kalhoty z prodyšné látky v kombinaci se zkráceným vrchním dílem bez rukávů jsou ultimátní letní kombinací ve kterémkoli roce.

Pokud plánuješ dovolenou během zimních měsíců, víš, co si máš sbalit.

Natália Hnatová
Zdroj: Instagram/@nataliahnatova

Natália Hnatová    @nataliahnatova

Poslední volné místo v zářijovém seznamu nejlepších outfitů patří Natalii Hnatové, jejíž estetika a cit pro detail jsou nám blízké. Tmavovláska zapózovala v černých modelech MIYO GIJI by Michaela Turanská a musíme říci, že jde o atraktivní návrhy, které jsou jako stvořené k tomu, aby získaly pozornost večer ve městě.

Doporučeno
BEAUTY DROP: Párty stíny od Veronicy Biasiol i nová česká vůně BEAUTY DROP: Párty stíny od Veronicy Biasiol i nová česká vůně 8. října 2023 15:00
Domů
Sdílet
Diskuse