Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2023 14:00
Čas čtení 2:25
Adéla Švehlíková

On fire! Toto je šest must have svíček, které ti letos na podzim provoní byt

On fire! Toto je šest must have svíček, které ti letos na podzim provoní byt
Zdroj: Propagační materiál/Byredo, Nila, Diptyque, Notino, Ingredients Store,
MÓDA DESIGN INTERIÉRU
Uložit Uložené

Svíčky můžou zcela změnit atmosféru domova. Abychom ti usnadnili hledání, vybrali jsme pro tebe svíčky, které nejenže vibují podzim, ale tvoří i designový doplněk do interiéru.

Podzim je v plném proudu. Hřejivá vůně koření, kávy a dýní se line téměř z každého koutu a navozuje příjemnou cozy atmosféru. Pokud však tento vibe postrádáš ve svém vlastním bydlení, zachrání tě vonné svíčky. My ti dnes představíme šest must have podzimních svíček, které by ti neměly chybět. 

6 must have podzimních svíček.
6 must have podzimních svíček. Zdroj: Wikipedia/volně k užití

Pohodlné svetry, měkoučké ponožky, hřejivé deky, oheň v krbu. To vše evokuje podzim. Někteří sice mohou namítnout, že se jedná o stejnou atmosféru jako v zimě, podzim je ale díky svému přechodu z letních dnů v něčem speciální. Dokáže člověka obejmout, rozbrečet nebo vzbudit staré vzpomínky. Podzimní dny jsou naplněné specifickými vibracemi, které jsou nám ve většině případů komfortní, a máme si tak tendenci toto prostředí vytvářet i ve vlastních domech. 

Stejně jako u parfémů se i u svíček doporučuje sáhnout po dřevitých, kouřových a zemitých tónech, které evokují tento přechodný čas. Svíčky ztělesňují začátek nových rituálů, které se ke změně ročního období vztahují. Ať už dochází k obměně šatníku, či jídelníčku, tento refresh by neměl minout ani vonné složky, jimiž se obklopujeme. 


Svíčky jsou hodně intimní, mohou zcela změnit atmosféru domova. V konečném důsledku však nejvíc záleží na jejich uklidňujícím vlivu, energii a na preferencích jedince.  

O podzimních aktivitách, které ti pomůžou zbavit se chmur i navodit cozy atmosféru, jsme psali v tomto článku. Doporučujeme!

Byredo Chai

Vonná svíčka BYREDO Chai je inspirována čajovými rituály indického subkontinentu. Koření a lístky černého čaje, které jsou vyluhovány ve vroucím mléce, jsou pro zakladatele společnosti, Bena Gorhama, spjaty se vzpomínkami na dům jeho babičky. Teplé latté v základu, kadidlo a maté v srdci nebo kardamom, hřebíček a zázvor v hlavě jsou ideálními komponenty do podzimních dnů. Veganská formule, recyklovatelný obal a doba hoření 60 hodin z této svíčky dělají skvělou investici. 

Byredo Chai.
Byredo Chai. Zdroj: Propagační materiál/Byredo

Le Labo Palo Santo 14

Pálení palo santo je považováno za posvátné díky jeho schopnosti zbavovat se negativity a smůly. V syrovém stavu je sice jeho vůně velmi intenzivní a neosobní, po zapálení však navodí uvolňující energii. Americká značka Le Labo obohatila tuto cennou složku také o cedrové dřevo, labdanum, kadidlo a pačuli, čímž vytvořila ultimátní fall edition fúzi. Až 60 hodin si tak můžeš užívat své čištění čaker v přítomnosti tohoto doplňku. 

Le Labo Palo Santo 14.
Le Labo Palo Santo 14. Zdroj: Propagační materiál/Ingredients Store


P.F. Candle Co. Teakwood & Tobacco

Tóny pomeranče, kůže, tabáku, pižma a jantaru, které postupně přecházejí k černému čaji a končí až u dřevitých esencí. Tak bychom mohli specifikovat svíčku Teakwood & Tobacco od americké značky P.F. Candle Co. Svíčky jsou vyrobeny ze sójového vosku a prezentují se jako netoxická volba k provonění vnitřních prostorů. Žluté sklenice se šroubovacím víčkem připomínající lékařskou dózu kompenzují fakt, že je jejich doba hoření „pouze“ 25 hodin. I tak však s tímto výběrem nešlápneš vedle. 

P.F. Candle Co. Teakwood & Tobacco.
P.F. Candle Co. Teakwood & Tobacco. Zdroj: Propagační materiál/Nila

Paddywax Form Tobacco Flower

Nejenže skvěle voní, ale je také praktická. Svíčka Tobacco Flower mísící jak dřevité, tak sladké a kořeněné tóny je mimo jiné vhodná jako květináč. Stačí po vyhoření odlepit nálepku, převrátit víčko dolů, aby zachytilo vodu, a přidat oblíbenou rostlinu. Keramická nádoba s geometrickými tvary je designovým prvkem, který se v interiéru jen tak neztratí. 

Tobacco Flower.
Tobacco Flower. Zdroj: Propagační materiál/Paddywax

Diptyque Citrouille (Pumpkin)

Limitovaná edice ikonické značky Diptyque představila svíčku měsíce s názvem Citrouille. Přímou inspirací pro vznik této limitky byl dýňový koláč spolu s tóny kaštanů, koření a akcenty ovoce. Tato dávka podzimu ve skleněné nádobě je limitována životem 50 hodin hoření. 

Diptyque Citrouille (Pumpkin).
Diptyque Citrouille (Pumpkin). Zdroj: Propagační materiál/Diptyque

Voluspa Japonica Baltic Amber

Jantarová pryskyřice spolu se sladkou vanilkovou orchidejí a santalovým dřevem zní jako podzimní sen. Výborně se hodí do sychravých dnů, kdy toužíš jen po ležení pod peřinou a sledování maratonu Harryho Pottera. Unikátní je také krásná dóza, která po zapálení svíčky vytváří světelné efekty. Je dostupná hned v několika velikostech, při koupi té největší je však zárukou až 100 hodin hoření. 

VOLUSPA Japonica Baltic Amber.
VOLUSPA Japonica Baltic Amber. Zdroj: Propagační materiál/Notino
Domů
Sdílet
Diskuse