Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. října 2023 11:00
Čas čtení 5:19
Tereza Šnajdrová

„Miluju, když mluví o jiných chlapech, se kterýma spala.“ Takto na dirty talk nahlíží mladí Češi a Češky

„Miluju, když mluví o jiných chlapech, se kterýma spala.“ Takto na dirty talk nahlíží mladí Češi a Češky
Zdroj: Pxhere/Q000024/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZAJÍMAVOSTI SEX SEXUALITA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Jaké mají Češi a Češky zkušenosti s dirty talkem? Zeptali jsme se jich na to.

V minulém týdnu jsme ti přinesli rozsáhlý článek o dirty talku, ve kterém nechybí ani návod, jak na něj. Na text nyní navazujeme anketou, v níž jsme vyzpovídali osm mladých Čechů a Češek a zjistili jsme, co konkrétně mají na dirty talku rádi, jaké scénáře či fráze je nejvíce berou a co by ti poradili, pokud si na tuto sexuální praktiku kvůli studu netroufáš. Takto vidí dirty talk čtenářstvo Refresheru.

Pokud tě články o sexu a vztazích baví číst, podpoř naši práci a přidej se do klubu Refrehser+.

Jména respondentů a respondentek jsme na základě jejich přání anonymizovali.
Doporučeno
„Dívej se mi do očí, až budu v tobě.“ Dirty talk okoření tvůj sexuální život. Poradíme ti, jak na něj „Dívej se mi do očí, až budu v tobě.“ Dirty talk okoření tvůj sexuální život. Poradíme ti, jak na něj 20. října 2023 6:00

Nejdůležitější je komunikace, shodují se mladí

Mladí lidé zapojení do ankety se shodli na tom, že vůbec nejdůležitější jsou v otázce dirty talku komunikace a konsent neboli souhlas se sexuálními, milostnými či jakýmikoli jinými intimními činnostmi.
 
„Za mě je asi nejdůležitější krok se o tom pobavit s tím druhým, definovat si, co je za koho OK, co se komu líbí a kde jsou hranice. Nejít z nuly na sto, ale postupně se osmělovat a podstoupit tu cestu společně v safe space,“ řekl pro Refresher téměř 30letý Oliver z Prahy.
 
S tím souhlasí i podobně starý Lukáš. „Nejdůležitější je komunikace, jako ve všem. V tomhle případě je asi ideální prozkoumat terén trochu předem a tím si ověřit, že jsou s tím obě strany v pohodě. V opačném případě by to mohlo trochu zabít vibe. A co se rozsahu nebo explicitnosti týče, tak pak samozřejmě nějaká empatie a umět odhadnout, co je druhému příjemný,“ svěřil se nám.

sex
Zdroj: Unsplash/Becca Tapert/volně k užití


Komunikaci dává na první místo také 28letý Roman. Podle něj je u dirty talku důležité vědět, co se druhému líbí, a pak si s tím můžete dále hrát a překračovat pomyslné hranice vanilkového sexu. Komunikace ti také pomůže odbourat stud a více se uvolnit. I právě proto Roman upřednostňuje dirty talk s partnerkami, s nimiž spí pravidelně, buduje s nimi intimitu a prohlubuje důvěru. „Velmi podporuji i casual sex, ale tam to není úplně ono, protože k tomu člověku nemáš takový vztah, takže kromě nějakých pár debilních frází to není úplně, jak to říct, prostě tě to úplně nebere,“ dodal Roman.
 
Pětadvacetiletý Antonín slova výše jenom potvrzuje. Příliš drsná slova, která si dvojice předem neodsouhlasila, by podle něj mohla působit jako karikatura dirty talku. „Podle mě je nutné najít slova a fráze, které vyhovují oběma. Myslím, že každému může vyhovovat něco jiného, něco pro někoho může být moc drsné, nebo naopak něco může působit jako karikatura dirty talku. Takže jako všechno je to asi hlavně o komunikaci,“ uvedl.

Doporučeno
„Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka „Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka 10. září 2023 6:00

A jak to vidí ženy? Tady shoda nepanuje

Zatímco muži dávali na první místo komunikaci, ženy, které se zapojily do ankety, to vidí trochu jinak. Anebo jen komunikaci považují za samozřejmost. Dvaadvacetiletá Anna dirty talk považuje za skvělou předehru, která jí pomůže se uvolnit. „Celkově se mi nelíbí, když je při sexu člověk ticho... a co má říct? Jak bylo v práci? To asi ne. Takže logicky přichází na řadu dirty talk. Dirty talk je navíc skvělá předehra. Myslím, že spoustě lidem, včetně mě, pomáhá uvolnit se, protože může navozovat pocit, že jsi v roli a nejsi to ty,“ svěřila se Refresheru.


Tereza má ráda dirty talk ve formě textingu. Klasické řeči během sexu jí připadají vtipné, ale zároveň má ráda, když ví, co se odehrává v partnerově hlavě a co ho na ní zajímá. „Já péro nemám, takže nevím, jaké to je vjet do kundy,“ řekla s tím, že si ráda poslechne, jak se její partner zrovna cítí, co prožívá.

„Netrap mě a už mě vo...“

Od respondentů a respondentek jsme zjišťovali i to, jaké fráze nebo slova mají v posteli nejraději. Antonín má rád klasiku ve stylu „píchej mě“ kombinovanou s pohledem do očí. „Přijde mi občas zajímavý kontrast mezi tím, jak třeba nevinně ta holka vypadá a jak u toho mluví. Zároveň bych asi ale řekl, že na to bude mít vliv porno, kde je tohle chování přehnané, stejně to asi ale v člověku něco zanechá,“ podotkl.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse