Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. září 2023 6:00
Čas čtení 4:50
Tereza Šnajdrová

„Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka

„Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka
Zdroj: Sofia Berglund/PYMCA/Avalon/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI ANKETA ČESKO SEX SEXUALITA SEXUÁLNÍ POMŮCKY ZDRAVÍ
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Některé sexuální hračky se mezi odpověďmi vyskytovaly častěji, o jiných se nikdo nezmínil. Které jsou ty nejpopulárnější?

Trh se sexuálními pomůckami je snad den ode dne větší. Spolu s rostoucí poptávkou pochopitelně roste i nabídka a vyznat se v sexuálních hračkách, které ti mohou zpříjemnit tvůj sexuální život, není úplně jednoduché. Češek a Čechů jsme se proto zeptali, jaké jsou jejich nejoblíbenější sexuální pomůcky a proč právě tyto. Odpovědi tě mohou překvapit, ale také inspirovat.

Doporučeno
Muži, potlačte své ego. Používání sexuálních hraček je v naprostém pořádku Muži, potlačte své ego. Používání sexuálních hraček je v naprostém pořádku 6. září 2023 17:00
Dotazník týkající se nejoblíbenějších sexuálních pomůcek jsme vyvěsili na našich osobních sociálních sítích, ale také jsme ho umístili do facebookové skupiny Everyday Patriarchy Bullshit. Přišlo nám kolem tří desítek odpovědí.

Všechna jména jsou smyšlená, abychom zachovali anonymitu.

Vítěz je jasný. Ženy dovede k orgasmu během minuty

Vítězem ankety se jednoznačně stala pomůcka, která potěší především ženy – Satisfyer. Jedná se o stimulátor klitorisu, který funguje na bázi tlakové stimulace a je bezdotykový. Tato hračka se v odpovědích vyskytovala nejčastěji, a to jak mezi ženami, tak i muži.

Už jsem si na Satisfyer zvykla natolik, že když jsem někde mimo domov (třeba na chalupě) a nemám ho s sebou, tak se na to můžu vyprdnout.

„Za mě je skvělá věc na rychlý orgasmus Satisfyer. Funguje na principu podtlakových vibrací na klitorisu, má několik rychlostí a fakt do minuty není co řešit. Udělalo se s ním i dost holek, které orgasmu jinak nedosáhnou. Pro penetrační masturbaci je pak skvělý ‚pulzátor‘ od Fun Factory, což je dildo, které nevibruje, ale pulzuje a simuluje pohyby tam a zpět jako při sexu. Taky má spoustu rychlostí a módů, a navíc se nepřidržuje. Prostě ho zavedeš a ono dělá všechno samo. Takže se můžeš věnovat ještě stimulaci dalších věcí, protože máš volný ruce,“ popsala pro Refresher 38letá Kamila.

čistenie erotických pomôcok
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů

Podobně se pak ohledně Satisfyeru cítí 33letá Sarah, které vyhovují pomůcky na klitorální podtlak nebo podtlak v kombinaci s penetračním vibrátorem. Ideální je pro ni sice kombinace, ale přesto na Satisfyer nedá dopustit. (A to i přesto, že by ráda vyzkoušela také Womanizer, který má být ještě o trochu lepší, ale přece jen jde o větší finanční investici.)

„Už jsem si na Satisfyer zvykla natolik, že když jsem někde mimo domov (třeba na chalupě) a nemám ho s sebou, tak se na to můžu vyprdnout, protože ‚akustická dřina‘ mě už fakt nebaví,“ dodala s úsměvem Sarah.

Doporučeno
Česká firma prodává erotické pomůcky ze skla a kamene do celého světa. Yoni vajíčka dělat nechceme, věříme vědě, říká majitelka Česká firma prodává erotické pomůcky ze skla a kamene do celého světa. Yoni vajíčka dělat nechceme, věříme vědě, říká majitelka 10. dubna 2022 12:30

O tom, že Satisfyer neznamená nahrazení muže, ví své i 28letý David. Ten tuhle vymoženost používá se svojí přítelkyní, která má problémy s dosažením orgasmu. „Všechny tyhle erekční kroužky, masturbační vajíčka nebo kapesní vagíny mi přijdou zbytečné. Jako muž si moc mezi sexuálními pomůckami nevyberu, ale co mohu doporučit, je tzv. tučňák (Satisfyer, Womanizer). To moje přítelkyně miluje. Normálně pro ni není snadné vyvrcholit, ale s touto vychytávkou se hned snáze udělá. Je to pro mě úleva,“ popsal pro Refresher. 

Satisfyer
Zdroj: Satisfyer/propagační materiál

Oblíbené je i komplexní řešení v podobě vibrátoru s dráždidlem na klitoris

Některým ženám však k dosažení orgasmu nestačí pouze stimulace klitorisu a upřednostňují hračky, které zastanou jak vnější, tak vnitřní dráždění. Druhou nejčastěji skloňovanou pomůckou se proto staly vibrátory „do véčka“, které zastanou penetraci a zároveň dráždí klitoris.

„Moje oblíbená sexuální pomůcka připomíná penis s rukou. Je to vibrátor, který se skládá ze dvou částí – tu větší si dám dovnitř a ta menší mi směřuje přímo na klitoris. Obě části vibrují, což je fakt super. Nevěřila jsem, že narazím na něco, co mě zvládne tak rychle udělat, protože už jsem vyzkoušela spoustu věcí a funguje mi jen tato. Přijde mi jako komplexní řešení, kdy mám vnější i vnitřní stimulaci,“ svěřila se pro Refresher 32letá Martina. 

Pak jsem ale objevila přirážecí vibrátor s králíčkem Sweet Smile (...). S touhle hračkou dosáhnu orgasmu třeba za minutu a už snad ani chlapa nepotřebuji.

Takový kombinovaný vibrátor si pochvaluje také 31letá Klára, která vlastní hračku Sweet Smile. Ta má navíc i přirážecí funkci. „Už jsem se začínala bát, že sexuální pomůcky nejsou nic pro mě. Vyzkoušela jsem totiž Venušiny kuličky, větší či menší dilda a nic z toho se mnou nic nedělalo. Pak jsem ale objevila přirážecí vibrátor s králíčkem Sweet Smile, který také vibruje, takže mě stimuluje jak zevnitř, tak zvenku. S touhle hračkou dosáhnu orgasmu třeba za minutu. Už snad ani chlapa nepotřebuji,“ směje se s jasnou ironií v hlase Klára.

ako si vybrať erotické pomôcky
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů

„Ale mám ještě jedno doporučení na párovou hračku. Tou je Lovense Lush 3, který si zavedeš dovnitř a ty nebo tvůj protějšek ho můžete ovládat pomocí mobilní appky. Lush pouze vibruje, ale vzrušující je na tom právě to, že ho můžeš nosit třeba na veřejnosti a nikdo o tom nemá nejmenší tušení. Sílu vibrace si pak můžeš řídit sama; tvůj partner nebo hračka můžou reagovat na zvuky v okolí – smích v baru, hudbu na diskotéce a jiné. Je to pecka,“ přihodila doporučení na párovou hračku.

Doporučeno
Sex s velkým S: Ptali jsme se Češek a Čechů na nejhezčí intimní hetero zážitek Sex s velkým S: Ptali jsme se Češek a Čechů na nejhezčí intimní hetero zážitek 24. srpna 2023 13:05

Sexuálním hračkám se nebrání ani muži

Aby bylo jasno, sexuální hračky nejsou jen pro ženy, ale také pro muže. Jednatřicetiletý Lukáš je sice hetero, ale sem tam se rád nechá „ojet“ svojí partnerkou se strap-onem (připínací penis, pozn. redakce).

Prostě mám jednou za čas rád, když mě partnerka pořádně vojede. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse