Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. října 2023 6:00
Čas čtení 4:48
Tereza Šnajdrová

„Dívej se mi do očí, až budu v tobě.“ Dirty talk okoření tvůj sexuální život. Poradíme ti, jak na něj

„Dívej se mi do očí, až budu v tobě.“ Dirty talk okoření tvůj sexuální život. Poradíme ti, jak na něj
Zdroj: Unsplash/We-Vibe Toys/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI SEX SEXUALITA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Když se řekne dirty talk, možná se ti jako první vybaví seriál The Idol od HBO, který tuto sexuální praktiku ukázal v nečekaném světle – trapném, ostudném a místy až znepokojivém. A proto jsme tu my, abychom ti ukázali, že dirty talk může být i sexy.

Jemné sténání, role play, sprosté řečičky, to všechno může být mocným nástrojem během intimních momentů. Lidé jsou prostě verbální bytosti, rádi pomocí slov vyjadřují své nejhlubší emoce, touhy, potřeby a fantazie, tak proč to nezkusit i v posteli? Nastuduj si tipy a triky, jak na dirty talk, a prozkoumej tuto neprobádanou oblast se svým partnerem nebo partnerkou.

Doporučeno
Jsou dospělí, nosí dudlíky a čůrají do plenek. „Prosíme, neodsuzujte nás,“ vzkazují Češi praktikující ageplay Jsou dospělí, nosí dudlíky a čůrají do plenek. „Prosíme, neodsuzujte nás,“ vzkazují Češi praktikující ageplay 20. září 2023 6:00

Dirty talk není jen pro milovníky a milovnice BDSM

Dirty talk je sexuální praktika, při níž partneři*partnerky používají slova a zvuky ke zvýšení vzrušení či ke vzájemnému sexuálnímu potěšení. Sexy řečičky můžeš používat během předehry, pohlavního styku, při masturbaci a třeba i ve vztahu na dálku. Podpoříš tak intimitu i sexuální pohodu ve svém vztahu.

 
Ačkoli se jedná o praktiku, která je klíčovou součástí vztahů vyznavačů a vyznavaček BDSM, v nichž dominantní partner*ka používá sprostá slova k nažhavení a ovládnutí submisivního protějšku, oblibě se těší i u ostatních párů. „Ptal jsem se, zda lidé mají fantazie o tom, že je někdo nazývá sprostými slovy, a zjistil jsem, že je to docela populární,“ řekl doktor Justin Lehmiller z Kinseyho institutu. Podle jeho výzkumu až 40 procent žen někdy zatoužilo po tom, aby byly při sexu titulovány ponižujícími slovy.
 
Proč tomu tak je? Ponižování je vnímáno jako tabu a v mozku tak aktivuje reakci podobnou strachu, která ale zvyšuje vzrušení. Druhým důvodem je podle doktora Lehmillera fakt, že člověk získává potěšení z bolesti. To už sice hraničí s BDSM, ale nemusí tomu tak být.
 
Podle sexuoložky Jess O’Reilly může dirty talk vylepšit tvůj sexuální život a posílit tvůj vztah – tím, že do ložnice přesunete komunikaci, souhlas, najdete si hranice a ujistíte se, že jste na stejné vlně. „Naučit se svádět slovy je dovednost, která zlepší váš sexuální život a může zlepšit i celkovou komunikaci ve vztahu. Díky dirty talku může být váš sex podmanivější a intenzivnější, protože během něj zapojíte více oblastí mozku včetně těch, které se podílejí na zpracování zvuků a emocí. Když propojíte mysl a tělo, dostane se vám silného zážitku,“ komentuje tuto praktiku.

sex
Zdroj: Unsplash/Dainis Graveris/volně k použití

Má to ale rád*a?

Než se ale s partnerem*partnerkou rozhodnete dirty talk vyzkoušet, musíte si ujasnit, zda to opravdu oba chcete. To samozřejmě platí také pro sex samotný či jakoukoli jinou praktiku.
 
Mysli na to, že sprosté řeči prostě nejsou pro každého. Než ze sebe začneš chrlit explicitní fráze, promluv si o tom se svým protějškem. Pobavte se o tom, zda jsou nějaká konkrétní slova či fráze, které vnímá nekomfortně, nebo jej dokonce odpuzují. Některá slova prostě mohou být za hranicí a je jen na vás, abyste si tyto hranice určili. Otevřenou, přívětivou a upřímnou diskusí.  

Doporučeno
„Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka „Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka 10. září 2023 6:00

Slova, fráze, sténání. Fantazii se meze nekladou

Co se samotného dirty talku týče, rozdělujeme ho do tří kategorií. Může se jednat o sténání, popisující fráze nebo třeba složitější myšlenky a scénáře. Fantazii se prostě meze nekladou.
 
> Slova a zvuky: Zatímco někteří lidé upřednostňují sex plný sprostých slov, nadávek a ponížení, jiní raději sáhnou po menším počtu slov či po zvucích. Takovými slovy mohou být „ano“, „silněji“, „více“, „rychleji“ a jiné. Zvuky, ke kterým se můžeš ubrat, zase mohou být sténání, vzdychání nebo lapání po dechu. Vzrušující také může být vyslovit během sexu jméno partnera nebo partnerky.
 
> Popis toho, co se odehrává: Snadný způsob, jak začlenit dirty talk do sexuálních hrátek, je popsat, co se právě děje a jak se cítíš. „Tohle mě fakt bere“, „líbí se mi, když mě líbáš na krku“ nebo „jsi strašně sexy“. To jsou fráze, které mohou být stimulující a můžeš jimi okořenit váš sexuální život. Takové větičky navíc ukazují, že se soustředíš jen a pouze na přítomný okamžik, a určitě tvůj protějšek potěší.
 
> Vyprávění příběhu: Nejpokročilejší kategorií sprostých řečí je pak vyprávění příběhu či vytváření fantazií. Cílem je zahrnout partnera*partnerku do určité představy („Představ si, že nás někdo pozoruje při sexu“) nebo společně můžete mluvit o tom, co se stane v následujících minutách.  

sex
Zdroj: Unsplash/volně k užití

Step by step: Jak na dirty talk

Základy dirty talku už tedy znáš a teď pojďme probrat, jak na to.
 
> Naslouchej: Naslouchání je v oblasti sexu to nejdůležitější. Zjisti, jaká slova jsou pro tvůj protějšek komfortní a co je zase no-go. Vzpomeň si, o čem kdy tvůj partner nebo partnerka fantazíroval*a, a zapoj to do sexuálních hrátek.


> Prozkoumávej: Prozkoumávej možnosti a pozoruj, jak na to tvůj partner*ka reaguje. Líbí se vám více roztomilý tón, oddaný, nebo naopak dominantní? Zjistěte to! Vyzkoušet také můžete urážlivější slova, nebo naopak milá. Fantazii se meze nekladou.


> Komplimenty: Pokud tě nenapadne, co sexy bys mohl*a říct, sáhni po komplimentech. Řekni, co tvůj protějšek dělá dobře, jak neodolatelně u toho vypadá, pochval ho, dej mu najevo, že se ti líbí, jak vypadá, když je vzrušený, atd.  


> Vyhni se konkrétnostem: Když budeš chtít popisovat různé fantazie nebo to, co se právě odehrává, vyhni se konkrétnostem. Nikoho nezajímá, jak velký je tvůj košíček nebo jakou barvu mají tvoje trenky. Co naopak funguje velmi dobře, jsou obecné věci.


> Uvolni se a bav se: Smyslem dirty talku je mít pozitivní sexuální zážitek. Pokud ti tedy sprostá slova a fráze nejdou přes pusu, raději je vypusť. Pokud nad nimi moc přemýšlíš a vymýšlíš komplikované slovní obraty, nedělej to. Prostě se uvolni a bav se.


> Neodsuzuj: K dirty talku přistupuj otevřeně a nikdy neodsuzuj svého partnera nebo partnerku za to, co vyjde z jeho*jejích úst. Pokud řekne něco mimo mísu, přejdi to. Buď člověkem, který podporuje sexuální fantazii, nikoli takovou osobou, která ji zabíjí.

Doporučeno
Sex s velkým S: Ptali jsme se Češek a Čechů na nejhezčí intimní hetero zážitek Sex s velkým S: Ptali jsme se Češek a Čechů na nejhezčí intimní hetero zážitek 24. srpna 2023 13:05

18+ only

Pojďme na to! Vybraná slova nebo fráze si nejprve zkus říct nahlas, až budeš sám*sama, abys zjistil*a, jak moc jsi s nimi komfortní. Během intimních chvil pak doporučujeme nechat zhasnutá nebo utlumená světla, což ti pomůže cítit se méně „odhaleně“ a bez zábran.
 
Vyzkoušej otázky:
„Líbí se ti to?“
„Chceš, abych se pro tebe udělal*a?“
„Chceš, abych tě udělal*a?“
„Co by se ti líbilo, kdybych teď udělal*a?“
 
Popiš, co cítíš:
„Jsi tak sexy. Miluju, když jsi nahá*nahý.“
„Hrozně mi voníš. Takhle chci zůstat celou noc.“
„Chci cítit, jak jsi mokrá*vzrušený.“
„Už se nemůžu dočkat, až do tebe zasunu péro.“
„Nemůžu se dočkat, až uvidím tvé rty kolem mého ptáka.“
„Cítíš, jak jsem vzrušený*vzrušená?“
„Řekni mi, kde se tě mám dotýkat.“
 
Další fráze:
„Roztáhni nohy doširoka.“
„Co kdybys šel sem a ukázal mi, kdo je tady pánem?“
„Chci, aby ses přede mnou ohnula.“
„Dívej se mi do očí, až budu v tobě.“
„Sedni si na mě a zůstaň tam, dokud se neuděláš.“
„Líbí se ti, když dělám tohle?“
„Pokračuj v tom, co děláš s mým pérem.“
„Kdo je tady malá kur*a?“

sex
Zdroj: Pixabay/Sasin Tipchai/volně k užití

Důležitá je aftercare

Příklady dirty talku, které uvádíme výše, jsme se snažili očistit od nadávek a ponižujících slov. Ačkoli i ty jsou nedílnou součástí této sexuální praktiky. No a právě proto po sexu plném sprostých řečí nesmíš zapomenout na „aftercare“.
 
Abyste se po sexu ty i tvůj protějšek cítili bezpečně a milovaně, promluvte si o tom, co jste právě zažili. „Po každém sexu nezapomeňte svého partnera zkontrolovat, abyste zjistili, jak se cítí a jak to zpracovává. Pokud jste užili urážlivá slova, ujistěte se, že to bylo pouze v rámci hry,“ radí sexuální a vztahový kouč Jen Hinds.
 
Po sexu se tedy partnera*partnerky zeptej, co se mu*jí líbilo a co naopak ne. Neurážej se, mluv rozvážně a klidně. Zpětná vazba je důležitá a v budoucnu ti zajistí ještě lepší sexuální zážitek. Tak na co ještě čekáš? Potrénuj fáze a užij si magickou noc.

Doporučeno
Footfetišistka Tereza: Dokázala jsem dosáhnout orgasmu tak, že mi muž líbal nohy Footfetišistka Tereza: Dokázala jsem dosáhnout orgasmu tak, že mi muž líbal nohy 4. října 2023 6:00
Domů
Sdílet
Diskuse