Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. listopadu 2023 14:00
Čas čtení 5:54
Radim Šlechta

Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu

Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe povedené filmy, které si na Netflixu můžeš pustit i v českém znění.

Dneska už se nadabované filmy příliš nenosí a ve srovnání s některými staršími snímky se může zdát, že jejich kvalita upadla. Filmů je hodně, dabují se rychle a většina především mladých lidí se podívá na originální zvuk s titulky (nebo bez nich), nehledě na to, jestli je film v angličtině, španělštině nebo třeba v korejštině.

Hodí se ale vědět, kde hledat, když se budeš chtít na něco podívat s mamkou, babičkou nebo třeba mladším sourozencem, kterému se nechtějí písmenka dole na obrazovce luštit. Vybrali jsme pro tebe 10 skvělých filmů na Netflixu, které mají opravdu povedený dabing.


Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Netflix momentálně vlastní licenci na celé univerzum slavného spisovatele Roalda Dahla. V něm vznikl například muzikál povedené Matyldy a v letošním roce také několik kraťasů pod taktovkou barvami a symetrií posedlého Wese Andersona.

Jedním z nich je i Podivuhodný příběh Henryho Sugara s Benedictem Cumberbatchem a Ralphem Fiennesem v hlavních rolích. Vypráví příběh hráče black jacku, který dokázal vydělat balík pomocí svých zvláštních schopností. Anderson ho vypráví pomocí monologů směrem k divákovi, přiznaných kulis a hřejivého humoru.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Film má ideální vibes na podzimní pokoukání s čajem nebo kávou a huňatou dekou a můžeš si ho pustit jak o samotě, tak i s kamarády nebo rodinou. Navíc má jen 39 minut, a pokud by se ti nelíbil, nestrávíš u něj aspoň moc času. A pokud tě potěší stejně jako nás, nezapomeň se podívat také na „příbuzné“ kraťasy Labuť, Krysař a Otrava, které Netflix rovněž opatřil dabingem.

Délka filmu: 39 minut
Režie: Wes Anderson
Předloha: Roald Dahl
Scénář: Wes Anderson
Hrají: Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Dev Patel, Rupert Friend, Richard Ayoade


Hrabě

Hrabě je příběh o upírovi, který je už poněkud starší a pomalu se chystá na smrt. Za svůj život už viděl i třeba Velkou francouzskou revoluci. Před druhou světovou válkou se rozhodne vstoupit do armády pod jménem Augosto Pinochet a jako každý šikovný upír to dotáhne až na chilského diktátora.

Pokud máš rád*a satiru, která ale není prvoplánová a nebojí se trošky experimentu, provokace i přesahu do artových vod, Hraběte si užiješ. Na Netflixu navíc i v českém znění v hlavní roli s Janem Vlasákem.

Délka filmu: 1 hodina 50 minut
Režie: Pablo Larraín
Scénář: Guillermo Calderón, Pablo Larraín
Kamera: Edward Lachman
Hrají: Jaime Vadell, Gloria Münchmeyer, Alfredo Castro, Paula Luchsinger, Stella Gonet, Antonia Zegers, Amparo Noguera, Marcial Tagle


Upgrade

Scenárista legendárního Saw napsal a zrežíroval povedený sci-fi horor z blízké budoucnosti, kde nám technologická vylepšení pomohou vyléčit i nevratná zranění. 

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Grey Trace po autonehodě ochrne a dostane možnost nechat si implantovat čip, díky němuž se bude moci opět hýbat. Technologie mu ale dává i třeba možnost vystopovat ty, kteří mohou jak za jeho zranění, tak i za smrt jeho přítelkyně. 

Upgrade je krvavý a často brutální a nadchne všechny, kteří milují sci-fi a horory. V době technologického pokroku tě navíc donutí se ptát, jestli bychom neměli s robotizací trochu přibrzdit.

Délka filmu: 1 hodina 40 minut
Režie: Leigh Whannell
Scénář: Leigh Whannell
Hrají: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Melanie Vallejo, Harrison Gilbertson, Benedict Hardie, Richard Cawthorne, Christopher Kirby


Vyproštění 2

Druhý díl akčního filmu Vyproštění je tak trochu povinností pro všechny lidi z Česka, kteří milují akční filmy. Střílečka s Chrisem Hemsworthem se totiž točila na několika tuzemských lokacích a vězení, v němž se odehrává ikonická 21minutová scéna natočená na jeden záběr, je věznice v Mladé Boleslavi.

Ve Vyproštění 2 uvidíš agenta Rakea, který se pokusí dostat sestru své bývalé partnerky z uvěznění manipulativního gangsterského manžela. Přestože ve snímku pokulhávají občasné snahy o psychologické přesahy postav, jako milostný dopis akčním agentským klasikám funguje báječně a ty se můžeš těšit na pořádnou dávku výbuchů, adrenalinu i propracované choreografie.

Délka filmu: 2 hodiny 2 minut
Režie: Sam Hargrave
Scénář: Joe Russo
Hrají: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Tornike Gogrichiani, Andro Japaridze, Tinatin Dalakišvili, Olga Kurylenko, Idris Elba


Pinocchio Guillerma del Tora

Guillermo del Toro, jehož charaktery nás dodnes budí ze snů, se v minulém roce rozhodl zfilmovat klasickou pohádku Carla Collodiho a dopadla víc než dobře. Mistr kreatur si odnesl Oscara za nejlepší animovaný film a tebe by tenhle animák rozhodně neměl minout.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Dostaneš od něj všechno, co na Pinocchiovi znáš a miluješ, kromě toho se můžeš těšit na nádherné loutkové zpracování, spoustu emocí i pěkné písničky. Navíc si film užiješ i v dospělosti. Pinocchio Guillerma del Tora není infantilní, nablblý ani vyloženě pohádkový. Během podzimního odpoledne s mladším sourozencem nebo rovnou celou rodinou si ho určitě užijete všichni.

Délka filmu: 1 hodina 57 minut
Režie: Guillermo del Toro, Mark Gustafson
Předloha: Carlo Collodi
Scénář: Guillermo del Toro, Patrick McHale
Hrají: Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Ron Perlman, David Bradley, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro 


Na západní frontě klid

Knížka, kterou jsme v povinné četbě museli louskat snad všichni, se v minulém roce dočkala netflixové adaptace i Oscara za nejlepší mezinárodní film, kameru, hudbu, výpravu a několika dalších nominací. Na streamovací platformě ji najdeš v českém znění, které tým zpracoval s veškerou poctivostí.

Kromě hlavní linky o Paulovi, který jde za první světové války bojovat na západní frontu a střetává se s tvrdou válečnou realitou, film ke knize přidává i politické intriky, které ti pomohou dokreslit si obrázek o bezohlednosti a brutalitě válek.

Délka filmu: 2 hodiny 28 minut
Režie: Edward Berger
Předloha: Erich Maria Remarque
Scénář: Edward Berger, Lesley Paterson, Ian Stokell
Hrají: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Adrian Grünewald, Edin Hasanović, Daniel Brühl


Blondýnka

Za roli v tomhle filmu o životě Marilyn Monroe, respektive Normy Jeane Mortenson, si Ana de Armas vysloužila nominaci na Oscara a její výkon si v Blondýnce rozhodně užiješ. Snímek tě přenese do šedesátých let a odvypráví ti všechny velmi kruté příběhy o cestě slavné herečky za slávou.


Blondýnka je k tehdejšímu filmovému průmyslu nekompromisní a ve vší syrovosti ukazuje, jak dokázal zničit nejeden život. Ukazuje, jak brutálně se mocní muži chovali a často stále chovají k ženám, jak je dokáží zdevastovat a jak může být něco tak odporného jako sexuální nátlak v určitých kruzích běžnou praxí. Na Blondýnku se nedívá hezky a dokoukat ji pro tebe může být výzvou. Přesto je to vizuálně krásně natočený film, na který se určitě stojí za to podívat.

Délka filmu: 2 hodin 47 minut
Režie: Andrew Dominik
Předloha: Joyce Carol Oates 
Scénář: Andrew Dominik
Hrají: Ana de Armas, Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel, Lucy DeVito, Sara Paxton


Mastičkář

Polský snímek Mastičkář je snad jedním z největších letošních netflixových překvapení. Vypráví o příběhu chirurga Rafala Wilczura, kterého opustila rodina a po brutálním přepadení ztratil paměť. Když se pak snaží zjistit, kým v minulosti vlastně byl, objevuje svůj talent léčit lidi a schopnost je operovat. Bez nároku na jakýkoliv honorář.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Film je dramatem plným rodinné lásky, ale i hořkosti a síly spojení mezi lidmi, který dokáže vymáčknout slzičku i z těch nejvyschlejších kanálků. Michał Gazda zadaptoval známou knihu a navázal tak na film z roku 1981, který v sousedním Polsku představuje naprostou klasiku. Užiješ si skvělé herecké výkony hlavní dvojice, líbivou kameru i výpravu celého filmu. 

Přestože Mastičkář trvá přes dvě hodiny, je to svižný, místy dokonce možná až moc svižný film a my ti ho můžeme rozhodně doporučit. Ať už v polském originále, nebo v českém dabingu.

Délka filmu: 2 hodiny 20 minut
Režie: Michał Gazda
Předloha: Tadeusz Dołęga-Mostowicz
Scénář: Marcin Baczyński, Mariusz Kuczewski
Hrají: Leszek Lichota, Maria Kowalska, Ignacy Liss, Anna Szymańczyk, Izabela Kuna, Mikołaj Grabowski, Miroslaw Haniszewski


V ráji

Druhé sci-fi na našem seznamu tentokrát pochází z Německa. Ve světě filmu existuje společnost, která umí manipulovat s časem a zároveň jej používá jako jakousi komoditu. Tuto temnou stránku odhalí hlavní hrdinka, která kvůli dluhům přijde o 40 let života.

V ráji je originální vědecko-fantastická podívaná, která v lecčem odkazuje k technologické realitě současnosti a posouvá ji do ještě přehnanější roviny. Rozhodně patří k těm povedenějším netflixovým originálům, a přestože má za sebou streamovací gigant mnoho přešlapů, tento film se mezi ně neřadí. Oceníš soundtrack i vizuál, a pokud se ti nechce poslouchat originál, tak i poměrně kvalitní dabing.

Délka filmu: 1 hodina 56 minut
Režie: Boris Kunz
Scénář: Boris Kunz, Simon Amberger, Peter Kocyla
Hrají: Kostja Ullmann, Iris Berben, Lisa-Marie Koroll, Corinna Kirchhoff, Numan Acar, Lucas Lynggaard Tønnesen 


Hra

Za zády Davida Finchera stojí zástup povedených filmů a my už se nemůžeme dočkat, až se na Netflixu objeví jeho novinka Zabiják. Do té doby si ale můžeš připomenout i některé z jeho starších filmů.

Doporučeno
VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek 1. února 2024 15:00

V českém znění najdeš na Netflixu Hru s Michaelem Douglasem. Psychologické napínavé drama vypráví o bohatém muži, kterému v životě nic nechybí. A co jiného dát takovému muži k narozeninám než možnost zjistit, jaké to je o všechno přijít?

Hra je nadčasová, syrová a místy i poměrně krutá podívaná, do které tě Fincher vtáhne tak, jak to prostě dokáže jenom on. Mezi řádky ukazuje na iluzi vlastní důležitosti, kritizuje povýšenost a po jejím zhlédnutí tě donutí pochybovat, jestli je všechno, co se děje, skutečné.

Délka filmu: 2 hodiny 9 minut
Režie: David Fincher
Scénář: Michael Ferris, John Brancato
Hrají: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Carroll Baker, Armin Mueller-Stahl, Anna Katarina
Domů
Sdílet
Diskuse