Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
2. listopadu 2023 v 14:00
Čas čtení 5:54
Radim Šlechta

Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu

Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe povedené filmy, které si na Netflixu můžeš pustit i v českém znění.

Dneska už se nadabované filmy příliš nenosí a ve srovnání s některými staršími snímky se může zdát, že jejich kvalita upadla. Filmů je hodně, dabují se rychle a většina především mladých lidí se podívá na originální zvuk s titulky (nebo bez nich), nehledě na to, jestli je film v angličtině, španělštině nebo třeba v korejštině.

Hodí se ale vědět, kde hledat, když se budeš chtít na něco podívat s mamkou, babičkou nebo třeba mladším sourozencem, kterému se nechtějí písmenka dole na obrazovce luštit. Vybrali jsme pro tebe 10 skvělých filmů na Netflixu, které mají opravdu povedený dabing.


Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Netflix momentálně vlastní licenci na celé univerzum slavného spisovatele Roalda Dahla. V něm vznikl například muzikál povedené Matyldy a v letošním roce také několik kraťasů pod taktovkou barvami a symetrií posedlého Wese Andersona.

Jedním z nich je i Podivuhodný příběh Henryho Sugara s Benedictem Cumberbatchem a Ralphem Fiennesem v hlavních rolích. Vypráví příběh hráče black jacku, který dokázal vydělat balík pomocí svých zvláštních schopností. Anderson ho vypráví pomocí monologů směrem k divákovi, přiznaných kulis a hřejivého humoru.

Doporučeno
Nejlepší true crimes, které teď najdeš na Netflixu ve stylu Dahmera a Menéndezových Nejlepší true crimes, které teď najdeš na Netflixu ve stylu Dahmera a Menéndezových 10. října 2024 v 13:00

Film má ideální vibes na podzimní pokoukání s čajem nebo kávou a huňatou dekou a můžeš si ho pustit jak o samotě, tak i s kamarády nebo rodinou. Navíc má jen 39 minut, a pokud by se ti nelíbil, nestrávíš u něj aspoň moc času. A pokud tě potěší stejně jako nás, nezapomeň se podívat také na „příbuzné“ kraťasy Labuť, Krysař a Otrava, které Netflix rovněž opatřil dabingem.

Délka filmu: 39 minut
Režie: Wes Anderson
Předloha: Roald Dahl
Scénář: Wes Anderson
Hrají: Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Dev Patel, Rupert Friend, Richard Ayoade


Hrabě

Hrabě je příběh o upírovi, který je už poněkud starší a pomalu se chystá na smrt. Za svůj život už viděl i třeba Velkou francouzskou revoluci. Před druhou světovou válkou se rozhodne vstoupit do armády pod jménem Augosto Pinochet a jako každý šikovný upír to dotáhne až na chilského diktátora.

Pokud máš rád*a satiru, která ale není prvoplánová a nebojí se trošky experimentu, provokace i přesahu do artových vod, Hraběte si užiješ. Na Netflixu navíc i v českém znění v hlavní roli s Janem Vlasákem.

Délka filmu: 1 hodina 50 minut
Režie: Pablo Larraín
Scénář: Guillermo Calderón, Pablo Larraín
Kamera: Edward Lachman
Hrají: Jaime Vadell, Gloria Münchmeyer, Alfredo Castro, Paula Luchsinger, Stella Gonet, Antonia Zegers, Amparo Noguera, Marcial Tagle


Upgrade

Scenárista legendárního Saw napsal a zrežíroval povedený sci-fi horor z blízké budoucnosti, kde nám technologická vylepšení pomohou vyléčit i nevratná zranění. 

Doporučeno
Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál 27. září 2024 v 17:00

Grey Trace po autonehodě ochrne a dostane možnost nechat si implantovat čip, díky němuž se bude moci opět hýbat. Technologie mu ale dává i třeba možnost vystopovat ty, kteří mohou jak za jeho zranění, tak i za smrt jeho přítelkyně. 

Upgrade je krvavý a často brutální a nadchne všechny, kteří milují sci-fi a horory. V době technologického pokroku tě navíc donutí se ptát, jestli bychom neměli s robotizací trochu přibrzdit.

Délka filmu: 1 hodina 40 minut
Režie: Leigh Whannell
Scénář: Leigh Whannell
Hrají: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Melanie Vallejo, Harrison Gilbertson, Benedict Hardie, Richard Cawthorne, Christopher Kirby


Vyproštění 2

Druhý díl akčního filmu Vyproštění je tak trochu povinností pro všechny lidi z Česka, kteří milují akční filmy. Střílečka s Chrisem Hemsworthem se totiž točila na několika tuzemských lokacích a vězení, v němž se odehrává ikonická 21minutová scéna natočená na jeden záběr, je věznice v Mladé Boleslavi.

Ve Vyproštění 2 uvidíš agenta Rakea, který se pokusí dostat sestru své bývalé partnerky z uvěznění manipulativního gangsterského manžela. Přestože ve snímku pokulhávají občasné snahy o psychologické přesahy postav, jako milostný dopis akčním agentským klasikám funguje báječně a ty se můžeš těšit na pořádnou dávku výbuchů, adrenalinu i propracované choreografie.

Délka filmu: 2 hodiny 2 minut
Režie: Sam Hargrave
Scénář: Joe Russo
Hrají: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Tornike Gogrichiani, Andro Japaridze, Tinatin Dalakišvili, Olga Kurylenko, Idris Elba
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse