Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu


Pinocchio Guillerma del Tora

Guillermo del Toro, jehož charaktery nás dodnes budí ze snů, se v minulém roce rozhodl zfilmovat klasickou pohádku Carla Collodiho a dopadla víc než dobře. Mistr kreatur si odnesl Oscara za nejlepší animovaný film a tebe by tenhle animák rozhodně neměl minout.

Doporučeno
Tento Netflix hack ti usnadní vyhledávání. S tajnými kódy najdeš filmy, ke kterým se jinak dostaneš jen stěží Tento Netflix hack ti usnadní vyhledávání. S tajnými kódy najdeš filmy, ke kterým se jinak dostaneš jen stěží 3. září 2024 v 11:00

Dostaneš od něj všechno, co na Pinocchiovi znáš a miluješ, kromě toho se můžeš těšit na nádherné loutkové zpracování, spoustu emocí i pěkné písničky. Navíc si film užiješ i v dospělosti. Pinocchio Guillerma del Tora není infantilní, nablblý ani vyloženě pohádkový. Během podzimního odpoledne s mladším sourozencem nebo rovnou celou rodinou si ho určitě užijete všichni.

Délka filmu: 1 hodina 57 minut
Režie: Guillermo del Toro, Mark Gustafson
Předloha: Carlo Collodi
Scénář: Guillermo del Toro, Patrick McHale
Hrají: Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Ron Perlman, David Bradley, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro 


Na západní frontě klid

Knížka, kterou jsme v povinné četbě museli louskat snad všichni, se v minulém roce dočkala netflixové adaptace i Oscara za nejlepší mezinárodní film, kameru, hudbu, výpravu a několika dalších nominací. Na streamovací platformě ji najdeš v českém znění, které tým zpracoval s veškerou poctivostí.

Kromě hlavní linky o Paulovi, který jde za první světové války bojovat na západní frontu a střetává se s tvrdou válečnou realitou, film ke knize přidává i politické intriky, které ti pomohou dokreslit si obrázek o bezohlednosti a brutalitě válek.

Délka filmu: 2 hodiny 28 minut
Režie: Edward Berger
Předloha: Erich Maria Remarque
Scénář: Edward Berger, Lesley Paterson, Ian Stokell
Hrají: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Adrian Grünewald, Edin Hasanović, Daniel Brühl


Blondýnka

Za roli v tomhle filmu o životě Marilyn Monroe, respektive Normy Jeane Mortenson, si Ana de Armas vysloužila nominaci na Oscara a její výkon si v Blondýnce rozhodně užiješ. Snímek tě přenese do šedesátých let a odvypráví ti všechny velmi kruté příběhy o cestě slavné herečky za slávou.


Blondýnka je k tehdejšímu filmovému průmyslu nekompromisní a ve vší syrovosti ukazuje, jak dokázal zničit nejeden život. Ukazuje, jak brutálně se mocní muži chovali a často stále chovají k ženám, jak je dokáží zdevastovat a jak může být něco tak odporného jako sexuální nátlak v určitých kruzích běžnou praxí. Na Blondýnku se nedívá hezky a dokoukat ji pro tebe může být výzvou. Přesto je to vizuálně krásně natočený film, na který se určitě stojí za to podívat.

Délka filmu: 2 hodin 47 minut
Režie: Andrew Dominik
Předloha: Joyce Carol Oates 
Scénář: Andrew Dominik
Hrají: Ana de Armas, Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel, Lucy DeVito, Sara Paxton


Mastičkář

Polský snímek Mastičkář je snad jedním z největších letošních netflixových překvapení. Vypráví o příběhu chirurga Rafala Wilczura, kterého opustila rodina a po brutálním přepadení ztratil paměť. Když se pak snaží zjistit, kým v minulosti vlastně byl, objevuje svůj talent léčit lidi a schopnost je operovat. Bez nároku na jakýkoliv honorář.

Doporučeno
7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu 7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu 22. srpna 2024 v 11:00

Film je dramatem plným rodinné lásky, ale i hořkosti a síly spojení mezi lidmi, který dokáže vymáčknout slzičku i z těch nejvyschlejších kanálků. Michał Gazda zadaptoval známou knihu a navázal tak na film z roku 1981, který v sousedním Polsku představuje naprostou klasiku. Užiješ si skvělé herecké výkony hlavní dvojice, líbivou kameru i výpravu celého filmu. 

Přestože Mastičkář trvá přes dvě hodiny, je to svižný, místy dokonce možná až moc svižný film a my ti ho můžeme rozhodně doporučit. Ať už v polském originále, nebo v českém dabingu.

Délka filmu: 2 hodiny 20 minut
Režie: Michał Gazda
Předloha: Tadeusz Dołęga-Mostowicz
Scénář: Marcin Baczyński, Mariusz Kuczewski
Hrají: Leszek Lichota, Maria Kowalska, Ignacy Liss, Anna Szymańczyk, Izabela Kuna, Mikołaj Grabowski, Miroslaw Haniszewski


V ráji

Druhé sci-fi na našem seznamu tentokrát pochází z Německa. Ve světě filmu existuje společnost, která umí manipulovat s časem a zároveň jej používá jako jakousi komoditu. Tuto temnou stránku odhalí hlavní hrdinka, která kvůli dluhům přijde o 40 let života.

V ráji je originální vědecko-fantastická podívaná, která v lecčem odkazuje k technologické realitě současnosti a posouvá ji do ještě přehnanější roviny. Rozhodně patří k těm povedenějším netflixovým originálům, a přestože má za sebou streamovací gigant mnoho přešlapů, tento film se mezi ně neřadí. Oceníš soundtrack i vizuál, a pokud se ti nechce poslouchat originál, tak i poměrně kvalitní dabing.

Délka filmu: 1 hodina 56 minut
Režie: Boris Kunz
Scénář: Boris Kunz, Simon Amberger, Peter Kocyla
Hrají: Kostja Ullmann, Iris Berben, Lisa-Marie Koroll, Corinna Kirchhoff, Numan Acar, Lucas Lynggaard Tønnesen 


Hra

Za zády Davida Finchera stojí zástup povedených filmů a my už se nemůžeme dočkat, až se na Netflixu objeví jeho novinka Zabiják. Do té doby si ale můžeš připomenout i některé z jeho starších filmů.

Doporučeno
Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí 12. července 2024 v 7:00

V českém znění najdeš na Netflixu Hru s Michaelem Douglasem. Psychologické napínavé drama vypráví o bohatém muži, kterému v životě nic nechybí. A co jiného dát takovému muži k narozeninám než možnost zjistit, jaké to je o všechno přijít?

Hra je nadčasová, syrová a místy i poměrně krutá podívaná, do které tě Fincher vtáhne tak, jak to prostě dokáže jenom on. Mezi řádky ukazuje na iluzi vlastní důležitosti, kritizuje povýšenost a po jejím zhlédnutí tě donutí pochybovat, jestli je všechno, co se děje, skutečné.

Délka filmu: 2 hodiny 9 minut
Režie: David Fincher
Scénář: Michael Ferris, John Brancato
Hrají: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Carroll Baker, Armin Mueller-Stahl, Anna Katarina
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse