Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2023 10:00
Čas čtení 3:37
Radim Šlechta

Je toto nový Tyler Durden? Fincher si v Zabijákovi utahuje z šedivé průměrnosti

Je toto nový Tyler Durden? Fincher si v Zabijákovi utahuje z šedivé průměrnosti
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Novinka Davida Finchera vyšla exkluzivně na Netflixu. Přečti si, jestli má smysl se na ni podívat a jak se režisér znovu opírá do současného společenského nastavení.

Tenhle člověk miluje smrt. Režiséra Davida Finchera jako by pomíjivost života a především jeho konec naprosto fascinovaly. O tom, že je s cynismem a nihilismem jedna ruka, nás ostatně 61letý slavný tvůrce přesvědčil už několikrát.

Fincherovu filmografii můžeme celkem spolehlivě zarámovat motivem odcházení ze světa. A je jedno, jestli se podíváme na dojemný Podivuhodný případ Benjamina Buttona, bibli incellů Klub rváčů nebo thrillery Zmizelá, Muži, kteří nenávidí ženy, Zodiac nebo slavný Sedm.

To, že si Fincher na vraždění posvítil ještě jednou ve své novince Zabiják, na které pracoval se scenáristou Sedm Adamem Kevinem Walkerem, tak není největším překvapením. 

Domů
Sdílet
Diskuse