Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 1:02
Adéla Švehlíková

Must have alert: Tipy na tři vychytané looky, které vytvoříš s kožichem

Must have alert: Tipy na tři vychytané looky, které vytvoříš s kožichem
Zdroj: Propagační materiál/Adidas, Cos, Cettire, Temu, Next Direct
MÓDA
Uložit Uložené

Pod kožichem si nemusíš představovat pouze kabát. Kožichové bundy nebo šály jsou stejně tak efektivní jako OG verze tohoto kousku, takže slayed look je zaručen!

Kožichy. Kousek, který tu vždy byl, je a bude. Nyní se však nacházíme v bodě, kdy jejich hype opět raketově stoupá, a my tento trend naprosto chápeme. Respektive jeho udržitelné varianty.

Rihanna.
Rihanna. Zdroj: Getty Images/Rihanna


Puffer jackets nebo monotónní kabáty jsou sice fajn v rámci každodenní uniformy, pokud se však chceš cítit trochu víc special a fancy, jednoznačnou volbou jsou kožichy. Tento nadčasový piece lze kombinovat naprosto se vším, proto se nemusíš bát toho, že by kožichový outfit inklinoval pouze k elegantní estetice. 


Pod kožichem si nemusíš představovat pouze kabát. Kožichové bundy nebo šály jsou stejně tak efektivní jako OG verze tohoto kousku, takže slayed look je zaručen tak či tak. Stále ale nevíš, jak na styling?

Inspiraci můžeš hledat rovnou u několika celebrit, které jsou přezdívané módními ikonami. Počínaje Hailey Bieber a konče Harrym Stylesem, street style těchto osobností ti může být pomocníkem při skládání outfitu. My ti i tak ulehčíme research, protože v tomto článku nalezneš tipy na tři looky. Ještě než se do toho však vrhneme, tak něco málo o tom, kde kožichy nakupovat. 

Hailey Bieber.
Hailey Bieber. Zdroj: Getty Images/Hailey Bieber

Jediným háčkem ve spojení s kožichy může být jejich diskutabilní (anti)eco-friendly materiál. Nepodporujeme nošení pravé kožešiny, a proto doporučujeme zaměřit svou pozornost na umělou kožešinu. Faux fur kabáty nebo bundy prodávané fast fashion sice nekřičí udržitelností, stále se však jedná o šetrnější přístup vůči zvířatům.

Designer módní značky sice nabízejí veganské kožešinové pieces včetně ekologičtějšího pracovního procesu, tyto kousky se však posléze přestřeleně nacení. Hledat můžeš samozřejmě také v různých sekáčích nebo na Vintedu, kde nákup kožichů vyjde oproti konvenčním obchodům podstatně finančně lépe. 

Look 1

Tipy na styling kožichu.
Tipy na styling kožichu. Zdroj: Propagační materiál/Adidas, Cos, Cettire, Temu, Next Direct

Look 2

Tipy na styling kožichu.
Tipy na styling kožichu. Zdroj: Propagační materiál/Ssense, Babylonshop, Muziker, Eyerim, Zalando, Vinted

Look 3

Tipy na styling kožichu.
Tipy na styling kožichu. Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Adidas, Acne Studios, Farfetch, Gucci, Misbhv

 

Domů
Sdílet
Diskuse