Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2023 15:00
Čas čtení 1:54
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Chceš hektolitry krve, absurdní postavy a vtipné hlášky? Egoistický Drákula ti to dá

Co si pustit o víkendu: Chceš hektolitry krve, absurdní postavy a vtipné hlášky? Egoistický Drákula ti to dá
Zdroj: Getty Images/Leon Bennett – Stringer
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Vybíráme pro tebe filmy na víkendové pokoukání.

Druhý adventní víkend se blíží a my doufáme, že si poctivě vyzobáváš adventní kalendář, máš napsaný dopis Ježíškovi a poctivou vánoční výzdobu. Pokud ne, máš rozhodně co dohánět. Jestli se ti ale podařilo splnit všechny sváteční povinnosti, můžeš se s klidným svědomím uvelebit, dát si pár kousků cukroví a podívat se na nějaký pěkný film. O víkendu bude stejně pršet, takže na lyžovačku to nevypadá.

Dlouho jsme si pro tebe nepřipravili žádný horor, a tak to teď napravíme. Na streamovacích platformách se můžeš podívat na krvavou novinku letošního roku i klasiku mistra děsivého řemesla se Samuelem L. Jacksonem.

Pokud jsme se ti tento týden netrefili do vkusu, ale stále nemůžeš najít film na víkend, můžeš si projít některé z našich starších tipů. Všechny pohromadě je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.


Renfield (2023)

Francis Ford Coppola je slavný režisér, který natočil jednu z nejlepších verzí příběhu o upíru Drákulovi. Jeho synovec Nicolas Cage se za svou kariéru změnil z herce spíš v meme, ale o dvacet let později navázal na rodinné dědictví a slavného hraběte si zahrál v komediálním hororu z letošního roku.

Renfield
Zdroj: Universal Pictures

Renfield vypráví příběh o upírově služebníkovi (Nicholas Hoult), který svému nadřízenému musí pravidelně vodit potravu. Výměnou za to dostává nadlidskou sílu, rychlost i nesmrtelnost. Se svou prací ale není příliš spokojený, a přestože se Drákulu snaží krmit převážně hříšníky, raději by se věnoval méně násilnému povolání.

Renfield
Zdroj: Skybound Entertainment

Snímek Chrise McKaye je svižný, zábavný a přesně tak přehnaný, jak bychom od Cageova Drákuly čekali. Dočkáš se v něm trhání hlav, rukou i nohou, hektolitrů krve, absurdních postav a vtipných hlášek. Nejzábavnější je ale vykreslení vztahu upíra a jeho pohůnka, který stojí někde mezi toxickým romantickým vztahem a prací pod narcistním egoistickým šéfem.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

I díky práci scenáristy Ryana Ridleyho připomíná ústřední dvojice kresleného Ricka a Mortyho v prvních sériích, a pokud máš rád*a hororovou tematiku, nechutný humor a násilí jako původce vtipu, Renfielda si užiješ jako nenáročnou víkendovou zábavu s kamarády*kamarádkami. Navíc trvá jenom hodinu a půl, rychle odsýpá a nevyžaduje žádné brutální soustředění. Film najdeš na SkyShowtime.

Délka filmu: 1 hodina 33 minut
Kde si film pustit: SkyShowtime
Režie: Chris McKay
Scénář: Ryan Ridley
Hrají: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz, Shohreh Aghdashloo, Adrian Martinez, Brandon Scott Jones, Caroline Williams, Camille Chen

Že se nechceš u hororu smát a radši se doopravdy bojíš? V takovém případě vyměň SkyShowtime za Netflix. Nově tam najdeš méně známou, ale velmi povedenou adaptaci povídky Stephena Kinga 1408.

Jde o hodně komorní a plíživý horor o spisovateli, který se vydá prozkoumat záhadný pokoj strašidelného hotelu, v hlavních rolích s Johnem Cusackem a Samuelem L. Jacksonem. Podobně jako u jiných Kingových adaptací čekej spíš strach z neznáma a pomalé stupňující se tajemno namísto lekaček. 

Horor si tě sice navíjí pomalu, ale uteče rychle a Cusackův výkon tě k obrazovce připoutá. Pokud jsi fanouškem*fanynkou slavného spisovatele a 1408 jsi ještě neviděl*a, rozhodně nebudeš litovat.

Domů
Sdílet
Diskuse