Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Přinášíme tipy na feministickou beletrii. Tohle jsou knihy plné emancipace, sexu i společenské kritiky

Sedm manželů Evelyn Hugo od Taylor Jenkins Reid

Fiktivní příběh přibližuje životní dráhu stárnoucí hollywoodské filmové hvězdy Evelyn Hugo. I když byla vždycky značně uzavřená, nyní chce odhalit pravdu o svém životě pod neustálým dohledem bulváru. Rozhodne se svěřit neznámé reportérce Monique Grant. Proč? I to Taylor Jenkins Reid nakonec odhalí.

Kniha – byť je nutné upozornit, že je plná nejrůznějších klišé – představuje velmi stravitelným, přístupným a lehkým způsobem základní feministickou kritiku. Proč mají v rukou více moci muži a jak to dopadá na ženské osudy? Proč společnost spatřuje hlavní hodnotu žen v jejich vzhledu? Jak se staví k minoritám a proč se domnívá, že může kontrolovat ženskou sexualitu?

knihy
Zdroj: Nakladatelství Kontrast

Big Swiss od Jen Beagin

Kniha Big Swiss vyšla v roce 2023 – takže je plná vysoce aktuálních témat. Jen Beagin popisuje osud Grety, která postrádá smysl života a živí se přepisem nahrávek terapeutických sezení. Během poslechu ji zaujme jedna konkrétní žena – krásná a úspěšná Švýcarka. Když se omylem potkají v reálném životě, náhoda, obsese a lež dají vzniknout fascinujícímu, ale i toxickému vztahu.

Doporučeno
KVÍZ: Vyznáš se v hlavních postavách české literatury? Tak schválně KVÍZ: Vyznáš se v hlavních postavách české literatury? Tak schválně 16. února 2024 8:00

Román humorným způsobem nahlíží na trauma, sexuální a genderové stereotypy, tradiční pojetí sexuální orientace i současnou oblibu terapií. Doporučujeme dočíst do konce – čeká vás velmi důležitá pointa.

big swiss
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse