Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2023 8:47
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Toto je deset prací, ze kterých chtějí lidé nejčastěji odejít. První si přitom vydělá miliony ročně

Toto je deset prací, ze kterých chtějí lidé nejčastěji odejít. První si přitom vydělá miliony ročně
Zdroj: Freepik/@ cookie_studio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) SPOLEČNOST
Uložit Uložené

Tak co, tipneš si, kdo by se bez své práce klidně obešel?

Masy vysoce placených pracovníků a pracovnic v technologiích říkají, že plánují odejít ze zaměstnání, ve velkém je následují lidé pracující ve zdravotnictví. Právě tyto dva obory dominují nejnovějšímu seznamu pracovních míst, která lidé plánují během následujících šesti měsíců opustit.

Vyplývá to ze zjištění společnosti Payscale, která průzkum provedla od listopadu 2022 do října 2023 mezi 770 tisíci americkými zaměstnanci a zaměstnankyněmi.

Doporučeno
Nejsi zákazníkem této energetické firmy? Lidem dluží tisíce korun za zaplacenou elektřinu Nejsi zákazníkem této energetické firmy? Lidem dluží tisíce korun za zaplacenou elektřinu 15. prosince 2023 11:12

K tomu, aby na současné pracovní pozici setrvali, je nemotivuje ani šestimístná částka, která jim za práci každý rok přistane na účtech. Vůbec nejčastěji chtějí odejít lidé na pozici seniorní produktový*produktová manažer*ka, konkrétně 66 procent z nich, přestože si na svých pozicích přijdou na 144 tisíc dolarů ročně, v přepočtu tedy více než tři miliony korun.

Celý seznam, průměrnou roční odměnu a procento lidí hledajících novou práci najdeš na další stránce:

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse