Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. prosince 2023 9:00
Čas čtení 1:10
Tereza Šnajdrová

Do Česka přijede Yungblud. Vystoupí na festivalu Rock for People

Do Česka přijede Yungblud. Vystoupí na festivalu Rock for People
Zdroj: se souhlasem Festival Grape
NEWS ČESKO FESTIVALY HUDBA KONCERTY ROCK FOR PEOPLE
Uložit Uložené

Yungblud se stal třetím zveřejněným headlinerem festivalu. Doplnil tak Bring Me the Horizon a The Offspring.

Čekání na Ježíška nám festival Rock for People již tradičně zpříjemňuje adventním kalendářem, ve kterém si fanoušci a fanynky mohou každý den vyloupnout novou kapelu. V dnešním okénku nalezneš v pořadí již třetího headlinera – britského „spratka“ Yungbluda. Doraz ve dnech 12. až 15. června 2024 do Hradce Králové a užij si hity jako parents, Happier nebo I Think I'm Ok live.

Doporučeno
Yungblud: Moje první deska byla plná hněvu, nevěděl jsem, kam patřím a bylo to takové volání o pomoc (Rozhovor) Yungblud: Moje první deska byla plná hněvu, nevěděl jsem, kam patřím a bylo to takové volání o pomoc (Rozhovor) 4. prosince 2020 11:43

Yungblud působí na hudební scéně už od roku 2017 a za tu dobu vydal tři úspěšná studiová alba. Ve svých textech často zpívá o mentálním zdraví, lásce, vztahu s rodiči a dalších tématech, která jsou tolik blízká generaci Z. Třeba i právě proto je jedním z nejžádanějších umělců současnosti. 

Kromě hudby se britský zpěvák věnuje také aktivismu. Účastní se demonstrací proti násilí páchanému střelnými zbraněmi, brojí proti zákazům potratů a v roce 2022 se zase postavil za práva žen v Íránu. Ostatně za postavení žen ve společnosti a konec sexualizovaného násilí páchaného na ženách bojuje třeba i tím, že sám často nosí sukně. 

„To, že jde na ulici holka v krátké sukni, v průhledných šatech, nebo dokonce nahá, nedává žádnému muži právo na to, aby na ni pokřikoval nebo ji nedej bože jinak napadal. Je to jenom oblečení, krátkou sukní si přece žena neříká o sexuální obtěžování,“ řekl v rozhovoru pro Refresher. 

Avril Lavigne, Ic3peak a mnoho dalších

Yungbluda a jeho energií nabité pecky si teď live budeš moci užít i ty. Kup si lístek a doraz na festival Rock for People, který se uskuteční ve dnech 12. až 15. června 2024 v Hradci Králové. 

Kromě Yungbluda se můžeš těšit na stovku dalších umělců a umělkyň, včetně Bring Me the Horizon, The Offspring, Avril Lavigne, Sum 41, Parkway Drive, Pendulum, Enter Shikari, Ic3peak, Wargasm, Bombay Bicycle Club, Soft Play a mnoha a mnoha dalších. 

Domů
Sdílet
Diskuse