Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
9. ledna 2024 11:43
Čas čtení 0:47
Vincenc Novák

VIDEO: Takhle vypadá budoucnost. Firma LG představila průhledné televize

VIDEO: Takhle vypadá budoucnost. Firma LG představila průhledné televize
Zdroj: LG/propagační materiál
ZAHRANIČÍ MODERNÍ TECHNOLOGIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jihokorejský výrobce elektroniky LG představil na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas revoluční novinku, která má ambici změnit vzhled domácností po celém světě. První bezdrátový OLED televizor na světě připomíná akvárko.

Aktualizováno 18:06 - Futuristicky vyhlížející televizor disponuje 4K obrazovkou o šířce 77 palců, kterou lze kromě sledování televize využívat také k promítání fotek či videí. Pokud televize není zapnutá, může nabýt podoby akvária s rybičkami, krbu či jiné součásti domu. 

Původní verze článku obsahovala video odkazující na produkty jiné firmy. Za chybu se omlouváme.

„Průhledný OLED společnosti LG dává zákazníkům větší svobodu při vytváření jejich obytného prostoru, zcela nově definuje možnosti a ukazuje cestu do vzrušující budoucnosti televizního průmyslu,“ uvedl prezident společnosti LG Home Entertainment Company Park Hyoung-sei.

Doporučeno
Tohle jsou nejvíce nenáviděné televizní postavy. Souhlasíš s výběrem? Tohle jsou nejvíce nenáviděné televizní postavy. Souhlasíš s výběrem? 8. ledna 2024 16:59

„Ve vypnutém stavu je prakticky neviditelný, splývá s prostředím a zbavuje uživatele a uživatelky dlouholetého problému, co si počít s ‚velkou černou obrazovkou‘,“ stojí dál v tiskové zprávě.

Televize
Zdroj: LG

Cena i dostupnost zůstávají otázkou

Díky průhledné obrazovce je televizor ve vypnutém stavu prakticky neviditelný, díky čemuž ho lze v rámci bytu umístit téměř kamkoli, aniž by rušil estetický vzhled domácnosti. Novinka podle společnosti „pomáhá zvětšit prostor a poskytuje pocit otevřenosti“. Cenu televizoru výrobce zatím nezveřejnil, ale vzhledem k nové technologii se očekává, že bude vysoká. Zatím jde však pouze o koncept, o případné masové výrobě firma neinformovala.

Domů
Sdílet
Diskuse