Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. ledna 2024 15:56
Čas čtení 1:05
Monika Růžičková

Apple oznámil datum prodeje Vision Pro. Česko má ale smůlu

Apple oznámil datum prodeje Vision Pro. Česko má ale smůlu
Zdroj: Apple/propagační
TECH APPLE MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Apple uvedl, že nejnovější produkt bude ve Spojených státech dostupný ve všech kamenných a online Apple Storech od pátku 2. února. Kolik budou brýle stát?

Poprvé jsme se o práci na Vision Pro dozvěděli minulý rok v létě a všichni nadšenci do technologií se nemohli dočkat. Po tři čtvrtě roce od uvedení Apple oznámil, že předprodej bude spuštěn už 19. ledna a oficiálně bude k dostání od 2. února 2024.

Éra prostorových počítačů

Apple ale v tiskové zprávě neoznámil prodej na evropském trhu a distribuce je alespoň prozatím určena jen pro domácí americký trh. Brýle Vision Pro budou k dispozici za 3 499 dolarů, což je zhruba 78 tisíc korun plus DPH.

„Nastala éra prostorových počítačů,“ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. „Apple Vision Pro je nejpokročilejší zařízení spotřební elektroniky, jaké kdy bylo vytvořeno. Jeho revoluční a okouzlující uživatelské rozhraní nově definuje způsob, jakým se propojujeme, tvoříme a objevujeme,“ doplnil.

Brýle Vision Pro s 256GB pamětí budou kombinovat nejmodernější hardware i software. Nabídnou silný prostorový zážitek, a to díky pěti senzorům, dvanácti kamerám a dvěma čipům. Ovládat je lze pomocí rukou, hlasu a pohledu. V ukázce od Applu se protagonista podívá na ikonu a ta se otevře.

Uživatelé a uživatelky budou moci sledovat filmy ve 3D, prohlížet fotky zcela novým způsobem, psát na virtuální klávesnici, nebo dokonce navštívit povrch Měsíce. FaceTime zase umožní při volání mít před sebou člověka v životní velikosti.

Doporučeno
Apple Vision Pro baví internet: Podívej se na nejlepší memes Apple Vision Pro baví internet: Podívej se na nejlepší memes 6. června 2023 16:52

Popruh Light Seal, který brýle drží na hlavě, je vyroben z měkké textilie, která se ohýbá a přizpůsobuje tak, aby dobře seděla na hlavě i obličeji. Kromě tohoto popruhu by balení mělo obsahovat i dva Light Seal polštářky proti poškrábání přední strany zařízení, lešticí hadřík, baterii a USB-C nabíjecí kabel. Brýle budou samozřejmě propojené s celým ekosystémem – Macem, iPhonem, iPadem, iCloudem či Apple Watch.

Domů
Sdílet
Diskuse