Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
5. června 2023 v 21:45
Čas čtení 0:52
Tereza Patočková

Apple představil počítač v brýlích Apple Vision Pro. Cena se bude pohybovat okolo 77 tisíc korun

Apple představil počítač v brýlích Apple Vision Pro. Cena se bude pohybovat okolo 77 tisíc korun
Zdroj: Apple
TECH APPLE
Uložit Uložené

Mezi některé z funkcí patří například prohlížení si panoramat snímků v živé velikosti, přehrávání videa ve 3D, zobrazování aplikací na jakémkoliv pozadí, na které se zrovna díváte, nebo úplně nový zážitek z facetimu.

„Toto bude největší oznámení, jaké jsme kdy učinili,“ uvedl na konci letošní WWDC konference šéf Applu Tim Cook. Firma následně oznámila nový produkt – brýle pro rozšířenou realitu Apple Vision Pro, která propojuje reálný a digitální svět.

„Je to první produkt společnosti Apple, skrze který se díváte, namísto abyste hleděli na něj,“ řekl generální ředitel o zařízení, které vypadá jako lyžařské brýle. Jsou vybaveny samostatnou baterií a ovládají se očima, rukama i hlasem. Jejich cena bude začínat na částce pohybující se okolo 77 tisíc korun a na trh budou uvedeny počátkem příštího roku.

Vision Pro jsou především zařízení pro rozšířenou realitu, ale umí přepínat mezi rozšířenou a plně virtuální realitou. Zařízení je bez ovladače a řadami ikon aplikací procházíš tak, že se na ně zahledíš.

Mezi některé z funkcí patří například prohlížení panoramat snímků v živé velikosti, přehrávání videa ve 3D, zobrazování aplikací na jakémkoliv pozadí, na které se zrovna díváš, nebo úplně nový zážitek z facetimu. 

Apple.Apple.Apple.Apple.
Zobrazit galerii
(7)

Na brýlích se pracuje již několik let a údajně prošly několika změnami i mnohaletými odklady. Má se jednat o podpis generálního ředitele Tima Cooka pod produktovou řadu Applu a od lidí z oboru sklízí chválu, přestože vstoupí na trh, který se dosud nerozběhl. Jeho hlavním konkurentem bude pravděpodobně společnost Meta, která zaznamenala relativní úspěch se svými brýlemi Quest 2 zaměřenými na hry.

Domů
Sdílet
Diskuse