Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Asseco.
5. února 2024 16:41
Čas čtení 2:31
Sponzorovaný obsah

Jak si rozjet startup? Inspiruj se mladými Slováky, kteří vytvořili aplikaci na plánování volného času

Jak si rozjet startup? Inspiruj se mladými Slováky, kteří vytvořili aplikaci na plánování volného času
Zdroj: Asseco
ZAJÍMAVOSTI PODNIKÁNÍ STARTUP
Uložit Uložené

Mít nápad je dobrý začátek. K tomu, abys ho realizoval*a do podoby fungující firmy, je však potřeba mnohem víc.

Nastartovat podnikání vyžaduje spoustu času, energie a samozřejmě i financí. Proto se hodí, když ti hlídají záda odborníci, kteří mají za sebou dlouholetou praxi a bohaté zkušenosti v businessu.

Překážky, které potkávají začínající podnikatele, pomáhá překonat inkubační program UpSteer společnosti Asseco. Provází účastníky vším, co obnáší budování startupu, a nabízí možnost získat investici. Tuto cestu zvolili i dva talentovaní Slováci, kteří vytvořili aplikaci na plánování volného času. Díky inkubátoru se jim otevřely nové dveře pro úspěšný vstup na trh.

Asseco byl kdysi startup, dnes je to mezinárodní firma

Společnost Asseco je významným poskytovatelem technologických inovací a moderních IT řešení pro business. Působí v České republice, Maďarsku, Německu, Rakousku, ve Švýcarsku a na Slovensku. Dnes se jedná o stabilní firmu, která je na trhu již více než 30 let a zaměstnává více než 3 000 lidí. I Asseco však ve svých začátcích bylo startupem, a to dokonce jedním z prvních na území Slovenska. 

Své bohaté zkušenosti, které nasbírali na cestě od startupu k úspěšné mezinárodní společnosti, předávají lidé z Asseca dál prostřednictvím inkubačního programu UpSteer. Vznikl s cílem podpořit startupisty a pomoci mladým lidem porozumět principům podnikání. Provádí talentované studenty a podnikatele náročným procesem, jakým založení startupu bezesporu je.

asseco, workshop, inkubátor
Zdroj: Asseco

S čím konkrétně ti UpSteer pomůže? 

Nejdůležitější výhodou UpSteer je propojení teorie a praxe, a to přímo v konkrétní oblasti podnikání. Programem tě provedou IT experti v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, zdravotnictví, Utility & Industry 4.0 a specializovaných IT řešení. Pokud tě například zajímá bankovnictví, bude tvým mentorem Martin Chripko, který má více než 20 let zkušeností v oboru. Inovativní řešení a digitalizaci pojišťovnictví má na starost Lenka Hritzová s též bezmála 20 lety zkušeností. Své rady ti budou předávat také Central Administration Business Unit Director Rastislav Bajtoš, Public CZ Business Unit Leader David Šindelář, CEO Asseco Solutions Renáta Rybanská nebo Healthcare Business Unit Director Asseco Central Europe Marek Grác. V neposlední řadě se můžeš těšit na rady Country Managera Asseco pro Českou republiku Vladimíra Dzurilly a CEO Asseco Central Europe Jozefa Kleina.

Kromě mentoringu nabízí inkubátor i další výhody. Můžeš využívat moderní kancelářské prostory v Praze, Bratislavě nebo v Brně. Takže nemusíš pracovat u kuchyňského stolu nebo si platit za místo v coworkingu. Během programu nasbíráš cenné kontakty. Součástí jsou také workshopy, kde se dozvíš důležité informace z teorie a praxe. Na konci inkubačního programu, tedy v září 2024, se pak můžeš ucházet o investici. 

Program UpSteer je až do 25. února otevřený novým projektům, takže jestli i ty máš nápad z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, zdravotnictví nebo zajímavé IT řešení, neváhej se přihlásit. „O naše know-how se chceme podělit s mladými talentovanými lidmi. Rádi bychom jim podali pomocnou ruku a otevřeli jim dveře do světa díky naší expertize, vzdělávání, poskytnutému zázemí a kontaktům,“ popsal Vladimír Dzurilla, Country Manager Asseco Central Europe pro Českou republiku.

přihlas se do upsteer

 

Jak vidí účast v UpSteer mladí startupisti?

Osobní zkušenost s inkubátorem mají zakladatelé aplikace s názvem unalanu, která slouží k plánování volného času. Je v podstatě opakem sociálních sítí – místo toho, aby uživatele notifikacemi co pár minut tahala zpět k používání telefonu, je povzbuzuje, aby vyrazili ven za zábavou a novými zážitky. Najdeš tam nejrůznější aktivity z těchto čtyř oblastí – sport, vzdělání, kultura a social. Zároveň se můžeš seznámit s novými lidmi, kteří mají stejné zájmy jako ty.

Účast v inkubátoru otevřela autorům aplikace nové obzory a možnosti, jak proniknout na trh. „Velkou výhodou jsou kontakty a know-how lidí z Asseca, kteří v UpSteer vystupují v roli mentorů a expertů. Mimo to velmi oceňujeme i možnost využití stabilního kancelářského zázemí,“ hodnotí zkušenost s inkubátorem Jakub Stuchlík, jeden ze zakladatelů projektu. Zároveň dodává: „Je fajn vidět, že i ostatní startupy stojí před podobnými výzvami jako my.“

Jestli i ty máš nápad, který bys rád*a realizoval*a, přihlas se do programu UpSteer, kde ti zkušení odborníci pomohou tvůj projekt rozběhnout.

upsteer, unalanu
Zdroj: Asseco
Domů
Sdílet
Diskuse