Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Bontonfilm.
7. února 2024 9:04
Čas čtení 1:18

Film o Vémolovi se začal natáčet před 15 lety, když dělal vyhazovače v Londýně. Právě běží v kinech

Film o Vémolovi se začal natáčet před 15 lety, když dělal vyhazovače v Londýně. Právě běží v kinech
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY FILM KARLOS VÉMOLA NOVÉ FILMY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Karlos Vémola je jedním ze zápasníků, kteří pomohli dostat novodobé gladiátorské souboje do širokého povědomí lidí v Česku a na Slovensku. Jeho strhující životní příběh můžeš vidět na velkém plátně.

Film s názvem Karlos vznikal 15 let a je plný unikátních archivních záběrů. Ukazuje, kdo Karlos Vémola ve skutečnosti je, jak se chová mimo světla reflektorů a jak se z něj stal fenomén. Dokument Karlos není jen sportovním medailonkem, ale i filmovým portrétem osobnosti, která změnila popkulturní život v České republice. V současnosti si můžeš na film zajít do kina.

lístky na film

Režisér Michal Samir začal Karlose natáčet před lety v Londýně. Vémola byl tehdy ještě obyčejný chlapec z Olomouce, který pracoval jako vyhazovač v baru a utíkal před životem. Jednou z nejatraktivnějších součástí filmu jsou proto unikátní záběry z doby před 15 lety, které dosud nikdo neviděl, a fotografie ze zápasníkova soukromého archivu.

Nechybí ani záběry z jeho rodinného života a excentrického spolužití s manželkou Lelou Ceterovou. „Známe se už dlouho, intuitivně jsem Karlose začal natáčet před mnoha lety v Londýně. Takže ho nemáme natočeného jako celebritu, ale jako skutečného chlapce z Olomouce, který se protlouká životem,“ komentuje Michal Samir.

Život Karlose Vémoly byl vždy plný propastných protikladů. Od dětství žil na hraně dobrého i zlého. Jako malý se bil v ulicích Olomouce, po škole odešel do Londýna, kde se živil jako vyhazovač, proslavil se jako zápasník, šel do vězení, opět se proslavil, vyprodal O2 arenu a stal se celebritou.

Karlos je v podstatě film o extrémní osobnosti v extrémních časech. Představuje Vémolu nejen jako bojovníka, ale také jako otce, partnera, milovníka zvířat a zároveň jako tvrdohlavého, nekompromisního člověka, který od svého okolí často žádá nemožné – aby se přizpůsobilo jeho životnímu stylu a tempu.

„Film je stejně jako Karlosův život nebezpečnou jízdou, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnské periferii a graduje na křižovatce, kde se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitl,“ uzavírá režisér Michal Samir.

karlos vémolakarlos vémolakarloskarlos vémola
Zobrazit galerii
(11)
Dokument Karlos se promítá v českých kinech už od 25. ledna 2024. Producenty filmu jsou společnosti Bontonfilm Studios, Silk Films a Barletta. Hlavním partnerem filmu je Oktagon, dalším partnerem je společnost Progresus Invest Holding.
Domů
Sdílet
Diskuse