Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2024 16:16
Čas čtení 1:20
Veronika Ábelová

Mezi nejodpočinkovějšími městy světa se umístila i Praha. Kdo žebříčku vévodí?

Mezi nejodpočinkovějšími městy světa se umístila i Praha. Kdo žebříčku vévodí?
Zdroj: Flickr/ Kaupo Kalda/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Která města jsou nejlepší k odpočinku na dovolené? Server MoneySuperMarket vytvořil žebříček nejklidnějších měst.

Každý si klidnou dovolenou představí jinak. Někdo u moře na pláži, v přírodě a někdo rád objevuje nová místa. Žebříček serveru MoneySuperMarket vyhodnotil 75 nejodpočinkovějších měst, a to na základě několika faktorů, jako jsou znečištění ovzduší, světlo, hluk, dopravní zácpy, průměrný sluneční svit nebo také spokojenost místního obyvatelstva.

Doporučeno
Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem 20. února 2024 12:25

Celkově žebříček odhalil, že evropská města jsou ideálnější na klidnou dovolenou než města v Americe nebo Asii. Nejvíce v seznamu zabodovala skandinávská města.

Bodovalo také Česko, a to zásluhou Prahy. Hlavní město v žebříčku figuruje na 35. místě. Předběhli jsme tak třeba německý Berlín (38. místo), slovenskou Bratislavu (44. místo) nebo španělskou Barcelonu (62. místo). 

Jak to vypadá na předních pozicích? Páté místo obsadilo hlavní město Švédska Stockholm, na čtvrtém místě se potom objevila Vídeň. A co „stupně vítězů“?

3. místo

Norské město Bergen je jedním z těch, která mají nejčistší ovzduší a nejnižší úroveň světelného znečištění z celého žebříčku. Město se nachází mezi horami a fjordy. Nabízí krásné výhledy na moře i krajinu a je také součástí světového dědictví UNESCO.

Doporučeno
Toto jsou tři jednoduché zásady pro šťastný život. Finský psycholog vysvětluje, co je klíčové Toto jsou tři jednoduché zásady pro šťastný život. Finský psycholog vysvětluje, co je klíčové 20. února 2024 8:35

Stejně jako ostatní skandinávské země je Norsko poměrně drahé na návštěvu. Co by sis rozhodně neměl*a zapomenout při návštěvě tohoto města, je deštník. Bergen je známý jako „město deště“ kvůli vysokým srážkám.

Bergen, Norsko.
Bergen, Norsko. Zdroj: Flickr/Jim Trodel/voľne na použitie
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse