Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Čteš poslední stranu článku:
České zeleninové polévky bodují. Jedna je prý třetí nejlepší na světě

2. místo

Turecká polévka mercimek çorbası je druhým favoritem v žebříčku. Na přípravu tradiční polévky je potřeba červená čočka, kuřecí vývar, cibule a máslo. Polévka se vaří do kašovité konzistence a posype se vločkami červené papriky.

Mercimek çorbası, čočková polévka
Zdroj: Pexels/Alex Bayev/na voľné použitie

1. místo

Úplným vítězem se stala mexická polévka sopa tarasca. Název polévky pochází z mexického státu Michoacán. Taraskové byli domorodý indiánský národ předkolumbovské Ameriky obývající centrální planinu zmíněného Michoacánu.

Doporučeno
Jeden těhotenský test a jednoho lidovce, prosím. Návrh KDU-ČSL na trestání bezdětných je absurdní Jeden těhotenský test a jednoho lidovce, prosím. Návrh KDU-ČSL na trestání bezdětných je absurdní 8. května 2024 9:00

Polévka se připravuje z fazolí, které se vaří společně s rajčaty a kuřecím vývarem. Do polévky se přidávají čerstvé i sušené chilli papričky. Dodávají polévce pálivost a uzenou chuť.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Zpět
Sdílet
Diskuse