Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Čteš poslední stranu článku:
České zeleninové polévky bodují. Jedna je prý třetí nejlepší na světě

2. místo

Turecká polévka mercimek çorbası je druhým favoritem v žebříčku. Na přípravu tradiční polévky je potřeba červená čočka, kuřecí vývar, cibule a máslo. Polévka se vaří do kašovité konzistence a posype se vločkami červené papriky.

Mercimek çorbası, čočková polévka
Zdroj: Pexels/Alex Bayev/na voľné použitie

1. místo

Úplným vítězem se stala mexická polévka sopa tarasca. Název polévky pochází z mexického státu Michoacán. Taraskové byli domorodý indiánský národ předkolumbovské Ameriky obývající centrální planinu zmíněného Michoacánu.

Doporučeno
Rektorka Univerzity Karlovy se omluvila za odůvodnění výše odměn. Akademie ji ostře zkritizovala Rektorka Univerzity Karlovy se omluvila za odůvodnění výše odměn. Akademie ji ostře zkritizovala 20. února 2025 v 8:03

Polévka se připravuje z fazolí, které se vaří společně s rajčaty a kuřecím vývarem. Do polévky se přidávají čerstvé i sušené chilli papričky. Dodávají polévce pálivost a uzenou chuť.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse