Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. dubna 2024 18:00
Čas čtení 3:05
Dominik Vetrák

Nové filmy v dubnu: Kina budou praskat ve švech, protože každý týden přijde nová akční nebo erotická pecka

Nové filmy v dubnu: Kina budou praskat ve švech, protože každý týden přijde nová akční nebo erotická pecka
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Toto jsou nejočekávanější filmy, které uvidíme v dubnu v kinech.

V dubnu budou moci Češi v kinech vidět jak úplné novinky, tak očekávané oscarové filmy, které přijdou se zpožděním. Jako obvykle bude na výběr mezi komediemi, horory, akčními či sci-fi kousky a samozřejmě nebudou chybět ani tuzemské snímky.

Opičí muž – 4. dubna

Do kin míří akční thriller Monkey Man o pomstě zkorumpovaným vůdcům. Ti zavraždili matku hlavního hrdiny a nadále systematicky škodí chudým a bezmocným. Půjde o drsný akční film ve stylu Johna Wicka.

Film režíroval Dev Patel (Milionář z chatrče nebo Lion), který si také zahrál hlavní roli. Pro Patela je to režijní debut. Producentem očekávaného akčního snímku je ale ostřílený Jordan Peele, který stojí za dnes už kultovním Get Out.


Smršť – 4. dubna

Hlavním hrdinou filmu je soudní psycholog Martin Lang (Tomáš Maštalír), který přijíždí se svou ženou Pawlou (Anna Geislerová) do lázní v horách. Procházejí vážnou partnerskou krizí, která pramení z hluboce skrytého traumatu, a tento pobyt je pro ně ultimátem – buď své problémy překonají, nebo půjdou dál každý svou cestou.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Rutinu všedních dnů však naruší příchod záhadného balíčku: zásilky obsahující důkazy z vyšetřování tragického případu čtyř mrtvých těl. Lang se zpočátku zdráhá, ale postupně podléhá neznámé síle, která ho k případu přitahuje. Film natočil režisér Peter Bebjak podle knihy Jozefa Kariky, čímž se Smršť stala další spoluprací těchto tří autorů (první byla Trhlina).

 


Nezlomní – 11. dubna

Po devatenácti letech vytrvalostních závodů stojí Michael (Mark Wahlberg) naposledy na startovní čáře. V následujících šesti dnech a nocích bude se svým týmem závodit v Dominikánské republice v náročném terénu napříč divokou krajinou. Součástí týmu se stane opuštěný pes, mezi nímž a Michaelem vznikne na 700 km dlouhé trati silné pouto. Film je založen na skutečném příběhu o odvaze, vytrvalosti a přátelství.

První znamení: Přichází satan! – 4. dubna

Nový horor je prequelem legendárního hororu z roku 1976. Mladá Američanka cestuje do Říma, aby sloužila církvi, kde se setkává s temnotou, která ji nutí zpochybnit vlastní víru a odhalit děsivé spiknutí. Diváky čekají hororové scény v kostelech a démoni rozsévající strach a smrt všude kolem.

Občanská válka – 18. dubna

Akční thriller režiséra a scenáristy Alexe Garlanda, který to se sci-fi scénáři a napětím umí jako málokdo (Muži, Dredd, Annihilation, Ex Machina). Půjde o přímočařejší film než jeho předchozí počin, umělecký Men. Diváci se mohou těšit na akční sekvence, brutální převzetí moci v USA nebo kontroverzní příběhové dialogy.


Tento obrázek ukazuje situaci v USA poté, co se armáda oddělí od vlády a začne zabíjet civilisty. Postupně se chce dostat až do Washingtonu a ovládnout celé USA.

Doporučeno
Češka z Cambridge vyhrála za svou esej prestižní filmové ocenění. „Musím toho pro studium hodně obětovat,“ říká Češka z Cambridge vyhrála za svou esej prestižní filmové ocenění. „Musím toho pro studium hodně obětovat,“ říká 12. dubna 2024 13:00

V hlavních rolích se představí Kirsten Dunst (Spider-Man) a Wagner Moura (Narcos) jako novináři, kteří cestují za reportážemi z války a snaží se zachytit, co se děje v USA. V důsledku toho se však často ocitají blízko smrti. Kromě nich si ve filmu zahraje i Jesse Plemons (Zabijáci květinového měsíce, Breaking Bad).

Abigail – 18. dubna

Gang zločinců unese mladou dívku, aby na ní finančně vydělal. Když ji dostanou na místo určení, zjistí, že není úniku. V důsledku toho se z malé dívky stane nenasytná upírka, která je ve skutečnosti Drákulovou dcerou. Kočka a myš si tak ve zlomku vteřiny vymění role a zločince čeká nejdelší a nejkrvavější noc jejich života, když se snaží přežít a uniknout z vily smrti. Film natočili režiséři skvělých filmů Krvavá nevěsta nebo Vřískot 5.

Boy Kills World – 25. dubna

Andrew Koji ze seriálu Bojovník, Bill Skarsgård neboli Pennywise z hororu To, Yayan Ruhian z akčních trháků Zátah a hlas Archera ze seriálu Archer mají společný film. Jde o bláznivou akční komedii Boy Kills World, v níž si nemluvící a hluchý chlapec vypěstuje tělo poloboha, aby ho využil k pomstě.

Trailer k filmu ukazuje nápadité akční scény a spoustu krvavého zabíjení. Zápornou postavu hraje Famke Janssen alias Jean Grey z původních X-Menů.


Rivalové – 25. dubna

Zendaya bude hrát talentovanou tenistku v novém dramatu režiséra Luca Guadagnina (Call Me By Your Name). Vážné zranění kolena ji ale připraví o slibnou kariéru, a tak se její postava Tashi Duncan nakonec stane trenérkou svého manžela Arta (Mike Faist).


Dvojice se na turnaji Challengers setká s Tashiným bývalým a Artovým bývalým dobrým přítelem Patrickem (Josh O'Connor ze seriálu The Crown). Trojice má mezi sebou stále nedokončenou kapitolu, která u všech vyvolává několik otázek. Podaří se jim obnovit sexy romantický trojúhelník, nebo je všechny čeká zlomené srdce (a nejen to)?

V dubnu také přijde sci-fi komedie Krotitelé duchů: Říše ledu, která měla původně vyjít už v březnu. Nejmenší se zase mohou těšit na hezkou pohádku Jak zachránit draka (neplést s Jak vycvičit draka). Kromě toho vyjdou i různé dokumenty, evropská dramata a méně okázalé snímky z artové produkce. Sleduj naši sekci věnovanou filmům a seriálům a nic ti neunikne. 

Domů
Sdílet
Diskuse