Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Středočeská centrála cestovního ruchu.
12. dubna 2024 14:30
Čas čtení 2:41
Sponzorovaný obsah

Kde se vykoupat: 5 míst ve středních Čechách, kde si užiješ relax v přírodě i vodní sporty

Kde se vykoupat: 5 míst ve středních Čechách, kde si užiješ relax v přírodě i vodní sporty
Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu
ZAJÍMAVOSTI KDE SE KOUPAT PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Léto se blíží, teploty stoupají a ty už vyhlížíš, kde se zchladit, vykoupat, zasportovat si nebo si jen odpočinout po náročném týdnu? Máme pro tebe několik tipů.

Střední Čechy nabízí spoustu možností kousek od Prahy, takže je můžeš objevovat i odpoledne po práci. Zabavíš se tam ale klidně na celý víkend. Na své si přijdou milovníci přírody a přírodních koupališť, ale i příznivci komfortu a služeb, které nabízí bazény a aquaparky.

Areál Nový rybník Příbram

Ať už hledáš místo, kde si odpočineš, nebo zasportuješ, tady najdeš obojí. Areál přírodního koupaliště Nový rybník v Příbrami prošel nedávno celkovou rekonstrukcí a může toho nabídnout opravdu hodně.

Rybník je napájen vodou z Příbramského potoka, takže v létě hezky osvěží. K odpočinku lze využít travnaté pláže, ale jen lenošit tu nemusíš. Můžeš třeba vylézt na horolezeckou stěnu nebo si zahrát minigolf. Super místem je místní skatepark, nachází se tam také Hobitín a další dětská hřiště. A večer můžeš zůstat na film, který dávají v letním kině přímo v areálu.

Veškeré zázemí včetně toalet, sprch a skvělého občerstvení je tady samozřejmostí, stejně jako letní minikemp, takže je možné zůstat celý víkend. V mezičase pak můžeš vyrazit na výlet po okolí, například do Hornického muzea nebo na poutní místo Svatá Hora.

Nový rybník Příbram, koupaliště
Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Pilský rybník Monínec

Máme tady druhý tip na rybník a můžeme ti slíbit, že u téhle vody ti nuda nehrozí. Pilský rybník je totiž součástí areálu Monínec, kde nebudeš vědět, do čeho se pustit dříve. Přes travnaté pláže a opalovací louku se dostaneš až na písčitou pláž a odtud můžeš pokračovat skoro až doprostřed rybníka po vyhlídkovém mole. V areálu je navíc k dispozici i bazén.

V okolí rybníka i skrze areál vede několik cyklotras. K dispozici je tam také ubytování, které se ti vyplatí využít, protože nedaleko areálu narazíš na spoustu atrakcí. Budeš mít možnost vyzkoušet maxiskluzavku, lanový park, horské koloběžky, aquazorbing, ježdění na voru a další sporty, a to hezky na jednom místě. 

Pilský rybník, koupaliště
Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Jezero Lhota

Toužíš po exotice v podobě písčitých pláží, průzračné vody a letního drinku? Přesně tohle můžeš mít, a přitom pořád zůstat ve středních Čechách. Na jezeře Lhota, které se právem pyšní označením jednoho z nejkrásnějších přírodních areálů v Česku.

Jezero Lhota bylo v minulosti pískovnou, díky čemuž nabízí okouzlující písčité pláže a čistou vodu, skrze kterou uvidíš až na dno. Díky ultrazvukové technologii, kterou tady využívají na čištění vody, je plavání opravdovým zážitkem a budeš si připadat jako u moře.

Na tomto jezeře byla také v roce 1987 otevřena úplně první oficiální nudistická pláž. Pokud je ti opalování a plavání příjemnější bez plavek nebo se to chystáš vyzkoušet, jezero Lhota je tím správným místem. Nudisté tu mají vyhraněné rozlehlé pláže. 

jezero Lhota, koupaliště
Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Vodní nádrž Slapy – pláž Nová Živohošť

Slapská přehrada byla postavena jako ochrana před velkou vodou a stala se tak regulátorem toku řeky Vltavy a vodní elektrárnou. Využít se dá ale také jako rekreační letovisko, kde můžeš naplno trávit volný čas.

Na pravém břehu nádrže najdeš veřejné tábořiště a pláž Novou Živohošť, která je místem s parádními podmínkami na koupání. Pozvolný vstup do vody přes travnatou pláž je ideální i pro rodiny s dětmi, které se mohou vyřádit také na souši a přilehlém dětském hřišti. Nově zrekonstruované sociální zařízení a stánky s občerstvením zajišťují návštěvníkům komfort, něco dobrého na zub a uhašení žízně.

Místní půjčovny nabízí možnost vyzkoušet si vodní sporty, jako je paddleboard, jachtaření nebo vodní lyžování. Pokud chceš místo adrenalinu raději relax, máš možnost půjčit si loďku nebo šlapadlo a jen se v klidu houpat na vodní hladině.

Slapy, koupaliště
Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Vodní svět Kolín

V aquaparku Kolín si užiješ spoustu zábavy, ale i chvíle plné odpočinku. A nemusíš se bát, ani o sluníčko tady nepřijdeš. Vodní svět Kolín nabízí vnitřní i venkovní areál, kde se můžeš projet na tobogánech, zaplavat si v bazénech, užít si mořského vlnobití nebo jen relaxovat v oddychovém bazénu a vířivce. Zajímavostí a zpestřením ti může být večerní plavání při hudbě. Vyzkoušet můžeš i místní solnou jeskyni, solárium a masáže. Prostě se tady o tebe přímo královsky postarají. V areálu najdeš také restauraci a cukrárnu. Je toho tady však mnohem víc, stejně jako v celém Kolíně. Za vidění stojí historické centrum s židovskou čtvrtí či chrám sv. Bartoloměje s přístupnou zvonicí.

více atraktivit ve středních čechách
Domů
Sdílet
Diskuse