Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti ORBI.
13. května 2024 v 15:30
Čas čtení 1:48
Sponzorovaný obsah

Tahle česká aplikace vyřeší tvoje adult issues. Zdarma spravuje pojištění, smlouvy a stará se o finance

Tahle česká aplikace vyřeší tvoje adult issues. Zdarma spravuje pojištění, smlouvy a stará se o finance
Zdroj: Pexels / Andrea Piacquadio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI FINANCE FINANČNÍ GRAMOTNOST
Uložit Uložené

Nechceš se několikrát do roka scházet s finančním poradcem? Stačí si stáhnout jednu apku.

Spousta dětí si přeje co nejrychleji vyrůst a stát se dospělými. Možná proto, že nevědí o existenci pojistek a hypoték. Nebo o tom, že všechny svoje peníze bohužel neutratí za hračky, ale budou je muset rozumně rozdělit a šetřit. Jestli jsi v životní fázi, kdy ses postavil*a na vlastní nohy, pravděpodobně už s láskou vzpomínáš, jak za tebe všechno zařizovali rodiče. 

Ty časy už jsou pryč, ale naštěstí žijeme v digitální době, kdy se dá stále více věcí vyřídit online. Představ si, že bys místo setkávání s finančním poradcem několikrát do roka mohl*a všechny své finanční záležitosti vyřešit pár kliknutími ve svém telefonu. Aplikace Orbi to umožňuje – a navíc úplně zdarma.

Jsou všechny tvoje smlouvy výhodné? Nevyznáš se v cestovním pojištění a už vůbec ne v hypotékách a investicích? Orbi se stane tvým parťákem a průvodcem ve světě financí, všechny produkty ti pomůže sjednat, a navíc ti poradí, jak se o finance vlastně starat.

Apka, která se ti postará o peníze

Nemusíš se přihlásit na několik různých míst a orientovat se ve složitějších podmínkách. Orbi ti umožní spravovat všechny finanční produkty na jednom místě, a tak budeš mít vždycky o všem přehled. Je to v podstatě takový tvůj online finanční poradce do kapsy, který ti pomůže sjednat hypotéku, cestovní pojištění, autopojištění, životní pojištění a další produkty na míru tvým potřebám. Spravuje také existující smlouvy, které po naskenování do aplikace porovná s aktuální nabídkou produktů a vyhodnotí, jestli jsou pro tebe výhodné. Zároveň tě upozorní, když se na trhu objeví lepší produkt. Celá věc funguje na základě algoritmů, které připravili špičkoví finanční analytici.

Orbi, aplikace
Zdroj: Orbi

Aplikace se ti kompletně postará o peníze, takže dokáže na základě tvých příjmů a výdajů připravit finanční plán. Můžeš si tam také nastavit vlastní finanční cíl (třeba částku, kterou potřebuješ na nové auto) a Orbi ti vypočítá, kolik si musíš odkládat a kdy se ti podaří cíle dosáhnout. 

Příjemnou výhodou je, že všechny důležité doklady a smlouvy máš v aplikaci přehledně pohromadě. Navíc ze sjednání každého produktu dostaneš 10% cashback a při refinancování hypotéky 0,3 % z jistiny.

stáhni si aplikaci orbi

Jak to funguje v praxi? 

Funguje to v podstatě jako finanční poradce v mobilu. Aplikace ti nejdříve položí otázky, aby zjistila tvé potřeby, a následně ti nabídne řešení. A nemusíš nikam dojíždět. Ve formulářích jsou vysvětlivky, a pokud něčemu nerozumíš, můžeš zavolat nebo napsat nezávislým poradcům Orbi. Ti nemají provizi z prodeje, takže nabízí jistotu, že ti poradí ve tvém nejlepším zájmu.

Orbi získává provize od finančních institucí, jako jsou banky a pojišťovny. Z této provize ti pak dává 10% cashback za sjednaný produkt. Je to podobný princip, na jakém fungují srovnávače. Výhodou Orbi však je, že neplatí provize finančním poradcům. Díky tomu jsou služby Orbi i samotná aplikace pro uživatele zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse