Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. června 2024 v 13:00
Čas čtení 3:47
Tereza Šnajdrová

Celý den jsem na festivalu na všechno říkala „ano“. Oslovila jsem muže cheesy balicí hláškou a dala si rave do ranních hodin

Celý den jsem na festivalu na všechno říkala „ano“. Oslovila jsem muže cheesy balicí hláškou a dala si rave do ranních hodin
Zdroj: Refresher/David Marcin
REFRESHER FESTIVALY HUDBA KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE ROCK FOR PEOPLE
Uložit Uložené

Jsem člověk, který často říká „ne“. Nemám problém odmítat. Myslím především na sebe a na to, v čem je mi komfortně. To jsem se však rozhodla změnit.

Když moje kamarádka a kolegyně Lucie Kotvalová začala před pár týdny psát text „Jsem people pleaser a neumím říkat ne“, vnukla mi nápad. Jsem totiž jejím přesným opakem. Často říkám „ne“. Nevystupuji ze své komfortní zóny, neriskuji, ale zároveň tímto přístupem přicházím o mnoho příležitostí.
 
Někdo může můj postoj vnímat jako sobecký, ale já to tak nevidím. Naopak. Vnímám, že je důležité mít samu sebe na prvním místě. Už jenom proto, že žiji s úzkostmi a panickými atakami a vím, jak důležité je pro moji psychickou pohodu dělat jen ty věci, které mi jsou komfortní.
 
S myšlenkou, že bych si udělala den po vzoru Yes Mana a na vše říkala „ano“, jsem si pohrávala už delší dobu. Když jsem pak byla spolu se svými nejbližšími na festivalu Rock for People, rozhodla jsem se to zkusit! Kde jinde než na místě, které nabízí tolik možností a kde se cítím skoro jako doma?

Doporučeno
ANKETA: Na kolik peněz tě vyjde festival? Zeptali jsme se návštěvnictva Rock for People ANKETA: Na kolik peněz tě vyjde festival? Zeptali jsme se návštěvnictva Rock for People 18. června 2024 v 18:20

Nelegální látky, sex a peníze

Vybrat den, kdy budu na vše říkat „ano“, pro mě nebylo jednoduché. Třetí a čtvrtý den festivalu jsem měla nabitý kapelami, které chci vidět, a bála jsem se, aby nepřišla nějaká výzva, kvůli které bych přišla o svou oblíbenou skupinu. Zbývaly mi tedy první dva dny. První vnímám jako rozjezdový, zahřívací, a na takové sousto, jakým je výzva, jsem ještě nebyla připravena. Vybrala jsem si tedy den druhý. Ale nikomu jsem o tom neřekla.
 
V hlavě jsem si však přesto připravila nějaká pravidla, která onoho dne budu dodržovat. Nekývnu na výzvy týkající se nelegálních látek, takové, které by zahrnovaly větší obnos peněz, ale ani na ty, které se týkají sexu. Chápeme se, ne? Zároveň jsem věděla, že moje kamarádstvo, s nímž na festivalu trávím čas, by nic takového rázu ani nevymyslelo, což mě uklidňovalo. Ale teď už pojďme na to.

Rock for People
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová

„Sbal ho nějakou cheesy balicí hláškou“

Když jsem spolu s kamarádkou dorazila do areálu festivalu, sešly jsme se s ostatními v Comfy+ zóně, kde jsme společně plánovali, jak bude vypadat náš den, a nad drinkem jsme si povídali. V tu chvíli kolem našeho stolu prošel muž, který byl fyzicky přesně můj typ. „To je takový týpek pro tebe,“ řekl mi kamarád. Mlčky jsem to odkývala. „Běž za ním a sbal ho nějakou cheesy balicí hláškou,“ zasmála se kámoška.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 4. 7. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
za 125 Kč0
a čti vše bez omezení
Vyzkoušet zdarma
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 162109 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak dopadl můj test cheesy balicích hlášek.
  • Další výzvy přišly od barmana nebo od kamarádstva.
  • S postupujícím časem výzvy přituhovaly: dáš si další drink? Zatwerkuješ na stole?
  • Jaké další výzvy pro mě moje kámošstvo vymyslelo. 
  • Jak den po vzoru Yes Mana hodnotím.
Zpět
Sdílet
Diskuse