Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2024 v 15:51
Čas čtení 0:51
Anna-Marie Hanzlíková

Hiphopový nástupce Trainspottingu a originální česká tvorba. Tyhle filmy zatím u lidí ve Varech nejvíc bodují

Hiphopový nástupce Trainspottingu a originální česká tvorba. Tyhle filmy zatím u lidí ve Varech nejvíc bodují
Zdroj: Fine Point Films
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM FILMY 2023 FILMY 2024 KVIFF 2023 KVIFF.TV
Uložit Uložené

Před zahájením promítání dostane každý*každá divák*divačka lístek, na kterém může film ohodnotit na škále jedna až čtyři. Výsledek ceny laiků získá Diváckou cenu Práva.

Hlasuje se natržením lístku. Na něm se škála pohybuje od jedné do čtyř, přičemž jednička znamená jako ve škole výborné hodnocení, dvojka dobré, trojku dostanou filmy průměrné a čtyřku slabé. Informuje o tom s Právem propojený server novinky.cz.

Doporučeno
Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem 1. července 2024 v 13:00

Lístky pak personál vybírá u východu ze sálů po skončení karlovarských promítání. Do soutěže jsou zařazeny jen filmy z let 2023 a 2024. Sesbírané lístky se pak sváží do centra v hotelu Thermal, kde se postupně sčítají. 

Průběžné pořadí filmů pak můžeš sledovat na stránkách tady. Aktuálně s hodnocením 1,15 vede irský snímek Kneecap, jenž je přirovnáván k Trainspottingu nebo českému Bangeru. Následují jej pak v době psaní dva české snímky, a to animovaný Život k sežrání (1,19) a poté Mord (1,22). Recenzi druhého zmiňovaného si můžeš přečíst zde.

Poslední lístky můžeš odevzdat brzy nad ránem 6. července, výsledky pořadatel vyhlásí na závěr festivalu.

Doporučeno
KVIFF: Den první. Jaký byl zahajovací film festivalu a na co dalšího se těšit? KVIFF: Den první. Jaký byl zahajovací film festivalu a na co dalšího se těšit? 29. června 2024 v 11:30
Doporučeno
KVIFF: Jiří Mádl přijel do Varů dělat Vlny. Jeho okupační drama má světové parametry KVIFF: Jiří Mádl přijel do Varů dělat Vlny. Jeho okupační drama má světové parametry 1. července 2024 v 16:00
Doporučeno
KVIFF: Mord přilákal do Varů i prezidenta. České „zabijačkové“ drama je lepší než Pelíšky KVIFF: Mord přilákal do Varů i prezidenta. České „zabijačkové“ drama je lepší než Pelíšky 1. července 2024 v 20:00

O vítězi v minulých letech rozhodly i jen desetiny procent, rozdíl tak udělá doslova každý hlas. Loni ocenění získalo francouzské historické drama Ve jménu cti režiséra Vincenta Pereze. Předchozí roky bodovaly naopak české snímky, například PSH Nekonečný příběh v roce 2022, Zátopek v roce 2021 nebo Jiří Suchý Lehce se s životem prát.

Sleduj aktuální dění, vybrané snímky, živé přenosy i výběr těch nejlepší momentů z festivalového dění na KVIFF.TV.
 
Domů
Sdílet
Diskuse