Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
6. července 2024 v 9:27
Čas čtení 0:38
Anna-Marie Hanzlíková

Nejbizarnější krádež světa? Australan odcizil gorilu Garryho

Nejbizarnější krádež světa? Australan odcizil gorilu Garryho
Zdroj: Victoria Police Deparment
ZAJÍMAVOSTI AUSTRÁLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Kromě ukradené sochy gorily našli v domě třiatřicetiletého muže ještě 24 odcizených řidičských průkazů a řadu léků na předpis.

O bizarní krádeži informoval server The Guardian s odkazem na australskou tiskovou agenturu AAP.

Unikátnosti ještě přidává místo, odkud Australan gigantickou sochu vzal. Pro gorilu jménem Garry se totiž 6. června vydal do místního domova pro seniory Leith Park.

Doporučeno
Čůrání do moře? Ve španělském letovisku za to lidé zřejmě brzy schytají pěknou pokutu Čůrání do moře? Ve španělském letovisku za to lidé zřejmě brzy schytají pěknou pokutu 4. července 2024 v 14:59

Místní staroušky zmizení Garryho rozhodilo. Policie tvrdí, že ho někdo sundal z pařezu, naložil a odvezl. Policie tak po něm začala pátrat. Našla ho na dvoře jedné z místních nemovitostí asi 20 minut jízdy od domova.

Policie prý byla překvapená, proč by gorilu, která je zároveň maskotem seniorské komunity, někdo kradl. „To je otázka za milion dolarů,“ zasmála se vrchní policistka Anhu Vashinsht na otázku novinářů.

Jenže ukradená socha nebyla tím jediným, co policisté v domě našli. Kromě ní v domě třiatřicetiletého obyvatele čtvrti Heidelberg Heights objevili ještě 24 kradených řidičských průkazů a řadu léků na předpis.

Zloděj totiž neměl ani vlastní platný řidičák. Je tak obviněn z krádeže, nakládání s kradeným zboží a řízení bez řidičského oprávnění. 30. srpna stane před zdejším soudem. 

Domů
Sdílet
Diskuse