Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. července 2024 v 14:59
Čas čtení 0:47
Veronika Ábelová

Čůrání do moře? Ve španělském letovisku za to lidé zřejmě brzy schytají pěknou pokutu

Čůrání do moře? Ve španělském letovisku za to lidé zřejmě brzy schytají pěknou pokutu
Zdroj: Flickr/ Jilles Dissel/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ŠPANĚLSKO
Uložit Uložené

Nabízí se otázka, kdo to někdy neudělal. Je to jednodušší než se brodit pískem přes pláž. Jestli si takhle usnadňuješ cestu na veřejné toalety, v téhle španělské destinaci už brzy nebudeš moct.

Jsou jen dva typy lidí. Ti, kteří čůrání do moře odsuzují, a ti, kteří to dělají. Ať už patříš do jakékoliv z nich, ve španělské Marbelle už to možné nebude. Jde totiž o zachování čistoty moře a za spáchání tohoto skutku by brzy mohla přijít mastná pokuta.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? 3. července 2024 v 13:39

Celkem na 25 různých plážích v provincii Malaga by mohla hrozit pokuta ve výši 750 eur, tedy více než 18 tisíc korun. Pokutu sice schválila městská rada v Marbelle, ale nebude uzákoněna, dokud neprojde veřejnou diskuzí. Podle nových pravidel by se jednalo o porušení hygienických a zdravotních předpisů. Není ale jasné, jak plavčíci viníky poznají. Jestli ale nechceš riskovat pokutu, raději tu cestu na toaletu zvaž.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marbella | Spain 🇪🇸 (@marbella)

Dříve se pokuty za stejné přestupky pohybovaly okolo 300 eur, takže se jedná o poměrně velký nárůst. Marbella ale není jediné místo, které se letos potýká s nějakým omezením. Například pobřeží Costa del Sol zavedlo omezení týkající se vstupu psů do moře, hraní si s míčem ve vodě a rozkládání slunečníků bez povolení.

Doporučeno
Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá 3. července 2024 v 11:00

Opatření jsou součástí úsilí, kterým chce Španělsko zabránit potencionálním škodám způsobeným velkým počtem turistů. Podobná opatření jsou zavedena ve Vigu nebo Galicii.

Domů
Sdílet
Diskuse