Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2024 v 16:23
Čas čtení 0:52
Veronika Ábelová

Do Česka míří další fast food. Kdo bude konkurencí pro McDonald's a další hráče?

Do Česka míří další fast food. Kdo bude konkurencí pro McDonald's a další hráče?
Zdroj: Instagram/ @wendysuk/ volně k užití
GASTRO ČESKO FAST-FOOD
Uložit Uložené

Zatímco Popeyes nedávno otevřelo další pobočku v novém Máji, na stejném místě se na otvíračku chystá i oblíbený specialista na burgery Five Guys. To ale stále není všechno. V následujících letech by mělo do Česka zavítat i Wendy's.

Obrovský řetězec, pro který je typické logo se zrzavou holčičkou s copánky, oznámil expanzi do Evropy. Na mapě chystaných poboček nevynechal ani Česko. Wendy's tak pokračuje v plejádě nových fast foodů u nás. Do konce roku 2025 se chystá v Evropě otevřít padesát nových restaurací. V následujících deseti letech chce dosáhnout až na 400 poboček. Upozornil na to web CzechCrunch.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wendy's UK 🇬🇧 (@wendysuk)

Řetěz se specializuje na hamburgery s hranatým masem i jejich kuřecí a vegetariánské verze. „Česko je díky svému silnému trhu, velké tradici rychlého občerstvení a výborné geografické poloze ideální základnou pro naši expanzi v Evropě. Proto jsme ho zařadili mezi několik prvních zemí, kam chceme expandovat,“ sdělil pro CzechCrunch šéf společnosti Wendy's pro Evropu Michael Clarke. Těšit se tak můžeš na další fast food, který už nepotkáš jenom v zahraničí.

Doporučeno
V Česku už brzy otevře třetí pobočka Popeyes V Česku už brzy otevře třetí pobočka Popeyes 19. června 2024 v 11:11

Zatímco Popeyes už má v Česku několik poboček, Wendy's předběhne Five Guys, který se chystá otvírat pobočku tento podzim v nově zrekonstruovaném Máji. Wendy's nyní hledá pro evropské pobočky franšízanty a do konce roku 2025 má v plánu otevřít padesát poboček po celé Evropě. Mezi ně se řadí Francie, Portugalsko, Španělsko, Rumunsko, Irsko, Polsko a už zmíněné Česko.

Specialitou tohoto fast foodu z amerického Columbusu jsou nejenom hranaté burgery přímo z grilu, ale i chilli, pečené brambory, čerstvé saláty a dezerty Frosty.

Domů
Sdílet
Diskuse