Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2024 v 7:00
Čas čtení 4:25
Richard Balog

TOP 10 fotbalových dresů pro sezónu 2024/25: Manchester United nebo Real Madrid předčí kluby z nižších lig

TOP 10 fotbalových dresů pro sezónu 2024/25: Manchester United nebo Real Madrid předčí kluby z nižších lig
SPORT FASHION TIPY
Uložit Uložené

Styl budou udávat menší evropské kluby.

Nová fotbalová sezóna se postupně rozjíždí po celé Evropě, což signalizují přípravné zápasy v exotických destinacích, předsezónní kola evropských klubových soutěží, posily v kádrech a v neposlední řadě i čerstvé soupravy dresů, které budeme sledovat v následujících měsících.

Letos se přesvědčíme, že velikost klubu nehraje v atraktivitě dresů žádnou roli. Přesvědč se sama*sám. Představujeme top desítku, jež z tebe udělá hvězdu na stadionu i v ulicích. 

Dodavatelé sportovního zboží už chápou, že vizuální identita včetně dresů je pro kluby důležitá a pomáhá jim posilovat popularitu napříč širším spektrem lidí. Bohužel nás tentokrát nenadchly dresy žádného českého nebo slovenského klubu.

Pokud tě baví naše články o módních trendech, nových teniskách nebo inspirativních lidech, staň se členem*členkou klubu REFRESHER+ a získáš neomezený přístup k veškerému obsahu webu.

Arsenal FC

První místo na seznamu patří londýnskému velkoklubu Arsenal FC, který podepsal dlouhodobou smlouvu se společností Adidas. Na rozdíl od prvních dvou sad dresů pro sezónu 2024/2025 je ta třetí pastvou pro oči.

Tým designérů Adidas představil obnovenou verzi oblíbených střihů z 90. let s odvážným moderním designem, který v sobě díky barevnému provedení nese příjemný nádech nostalgie. Elegantní límec a detaily na rukávech jsou oslavou 75. výročí značky. Skvělý příklad stále populárnějšího spojení módy a sportu.

Arsenal FC, Adidas
Zdroj: Adidas

Juventus FC

Ze stejné kolekce jsme vybrali další historický dres Adidas, tentokrát pro Juventus FC, s legendárním Alessandrem Del Pierem na snímku níže.

Doufáme, že jeden z nejúspěšnějších italských klubů v historii odehraje v nové sezoně co nejvíce zápasů v tomto atraktivním tmavě modrém dresu s originální strukturou a zlatými detaily v podobě loga Adidas Originals a emblému koně na zádech. Z našeho pohledu se jedná o perfektní práci designérského týmu a skvělý krok směrem k jednoduchosti.

Juventus FC už dřív představil také první a druhou sadu dresů, které jsou rovněž velmi zdařilé.

Juventus FC, Adidas
Zdroj: Adidas

AC Milán

Místo v letošním výběru si vysloužil další italský velkoklub. AC Milán se dostal do výběru díky druhé sadě dresů s charakteristickým znakem Puma.

Nový design, provedený v minimalistické bílé barvě, kombinuje nadčasový sofistikovaný vzhled s moderními prvky a vystihuje podstatu milánského stylu. Dres doplňují  charakteristický červenočerný polo límec a jednobarevný znak AC Milán. Barevné pruhy dodávají dresu vintage nádech a vzdávají hold milánskému fotbalovému i kriketovému klubu s obrovskou historií.

S tímto kouskem si dokážeme představit spoustu zajímavých outfitů. Inspiraci najdeš na fotografii, která zachycuje útočníka Rafaela Leãa.

AC Milan, Puma
Zdroj: Puma Football

Chelsea FC

Přestupy Chelsea FC možná v posledních sezonách nedávaly téměř žádný smysl, ale nové dresy londýnského klubu jsou nádherné.

Hráči Chelsea FC budou v sezoně 2024/2025 na hřištích soupeřů nosit světlé „guava ice“ dresy, doplněné o ikonickou modrou barvu a ohnivý, sytě oranžový až červený odstín. Najdete ho na znaku, rukávech a logu Nike. Je to návrat do éry 80. a 90. let, kdy byl klubový znak se lvem vždy sytě červený. Líbí se nám i modré lemování kolem límce a rukávů.

Chelsea FC, Nike
Zdroj: Nike

Liverpool FC

Nike má v našem výběru ještě jeden dres, a to pro anglický velkoklub Liverpool FC. Konkrétně se jedná o první sadu dresů, které jsou určené pro domácí zápasy v sezoně 2024/2025.

Stojí na klasickém červeném základu, jejž zvýrazňuje nepřehlédnutelný žlutý vzor, který představuje moderní verzi legendárního domácího dresu FC Liverpool z roku 1984, kdy Reds získali v Římě svůj čtvrtý evropský klubový titul. Na každém kusu jsou navíc vyobrazena písmena YNWA (You Never Walk Alone, pozn. red.) ze slavného chorálu. Oceňujeme i silný límec v bílo-červeno-žluté kombinaci, který je sladkou tečkou tohoto atraktivního historického dresu. Na fotce můžeš vidět obránce Trenta Alexandera-Arnolda.

Liverpool FC, Nike
Zdroj: Nike

Atény Kallithea FC

Legendární turínský výrobce sportovních potřeb Kappa je od nepaměti synonymem nádherných fotbalových dresů, přičemž v posledních sezónách návrháři posunuli hranice na zcela novou úroveň.

Důkazem jsou nové dresy pro méně známý řecký klub Athens Kallithea FC, který bude v sezóně 2024/2025 bojovat v nejvyšší soutěži, přičemž předtím dominoval o stupeň nižší lize. Mezi elitou bude hrát své domácí zápasy v atraktivních tmavě modrých dresech se světle modrými detaily v podobě polo límce, lemů rukávů, značky Kappa a loga sponzorů.

Klubový znak zůstal tmavě modrý a skvěle vypadají i jemné pruhy. Druhá sada dresů v bílo-černé kombinaci je také velmi atraktivní.

Athens Kallithea FC, Kappa
Zdroj: Kappa

CD Ibiza

Těší nás, že i malé provinční kluby z nižších lig, které bychom jinak neměli možnost poznat, dbají na svou vizuální identitu. Dokonalým příkladem je španělský klub CD Ibiza, který se značkou Kappa spolupracuje několik sezón a nedávno představil svou třetí sadu dresů.  Design je inspirovaný přírodou a bohémským duchem slavného ostrova spolu s boho-chic stylem 60. a 70. let.

Vzhled dresu tvoří bílý základ překrytý dominantním červeným a růžovým květinovým printem. Na pravé straně hrudi je v kontrastní černé barvě vyvedeno slavné logo Kappa, na levé straně je místo tradičního klubového znaku vyvedeno slovo „CEDÉ“ se stylizovaným nápisem ostrova Ibiza ve sponzorském výřezu níže. Perfektní.

CD Ibiza, Kappa
Zdroj: Kappa

Football Club de Versailles

Ze žhavé Ibizy se přesuneme do Francie, kde sídlí třetiligový klub Football Club de Versailles, který od nové sezony spolupracuje rovněž se značkou Kappa. Jejich první dres od této značky se inspiruje ikonickým palácem se stejným názvem jako poloprofesionální klub.

Domácí souprava je v úžasném odstínu modré barvy a decentní zlatý design inspirovaný dřevěnými parketami v paláci dodává dresu nenápadný, ale krásný detail. Klasický vzhled dresu Kappa dotváří bílý límec zakončený modrou a zlatou barvou. Takto se FC Versailles může ucházet o přední příčky v žebříčku nejmódnějších fotbalových klubů.

Football Club de Versailles
Zdroj: Kappa

Red Star FC

Ještě chvíli zůstaneme ve Francii, a to přímo v Paříži, ale místo PSG si prohlédneme nové dresy Red Star FC. Nováček druhé ligy, který hraje své domácí zápasy na malém stadionu Stade Bauer s kapacitou přibližně 5 500 diváků a je jedním z nejstarších klubů v zemi, je rovněž partnerem značky Kappa.

V sezóně 2024/2025 budou hráči Red Star FC vypadat skvěle na všech stadionech, zejména na svém vlastním. Návrhář Lorenzo Marini navrhl působivou první sadu, kde je na bílém podkladu pět svislých pruhů v zelené barvě, jež symbolizují počet trofejí Coupes de France ve sbírce klubu. Skvěle vypadá i vzor, který kombinuje hvězdu, název a rok vzniku klubu – 1897. Polokošile má elegantní bílý, červený a zelený lem, který se opakuje i na rukávech.

Red Star FC, Kappa
Zdroj: Kappa

SSC Napoli

Závěr letošního seznamu nejkrásnějších dresů urval SSC Neapol. Jeden z nejslavnějších italských klubů již druhou sezonu po sobě spolupracuje se značkou EA7 (divize Giorgio Armani, pozn. red.) a představil atraktivní první sadu dresů.

Novinka vyniká elegantním designem a smyslem pro detail, který oslavuje tradici a inovaci SSC Neapol. Dres zdůrazňuje neapolskou modrou barvu a jednoduché linie doplňují retro detaily, jako je límec, výstřih do V a žebrovaná struktura.

K nejvýraznějším prvkům patří také zmenšená nášivka s klubovým znakem s 3D efektem. Detail dodává dresu nový vizuální rozměr a vystihuje designové trendy. Skvělá práce návrhářů ve strukturách značky EA7 po nepříliš vydařeném loňském modelu.

SSC Napoli, EA7
Zdroj: EA7
Zpět
Sdílet
Diskuse