Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2024 v 10:23
Čas čtení 1:06
Ella Petrová

Je tu Barbie telefon! Vznikl pro lidi, co si chtějí odpočinout od smartphonů

Je tu Barbie telefon! Vznikl pro lidi, co si chtějí odpočinout od smartphonů
Zdroj: informační materiály HMD
TECH BARBIE SMARTPHONE
Uložit Uložené

Podaří se Barbie odpoutat teenagery od obrazovek svých chytrých telefonů?

Nejen děti a dospívající, ale i dospělí jsou v dnešní době na svém mobilu často závislí. Představa, že ho na chvíli nemáme, je úděsná. Neustále potřebujeme kontrolovat, co je nového, jestli někdo nevolá, nepíše nebo chceme jednoduše sjíždět internet či sociální sítě.

Doporučeno
Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ 27. srpna 2024 v 16:00

Společnost HMD, která vyrábí například i Nokie, proto přišla s Barbie telefonem. Tolik růžové na jednom místě, to prostě chceš! Když ještě někoho potkáš, jak se říká, s „cihličkou“, tak jde nejpravděpodobněji o staršího člověka, který si na nějaké novoty nepotrpí a jediné, co od svého telefonu potřebuje, je schopnost volání a SMS.
 
V tuto chvíli budeš ale na ulicích možná potkávat s tímto aparátem i mladší lidi. V ruce totiž budou držet růžový vyklápěcí Barbie telefon. Byl uveden na trh ve Spojeném království a po Evropě s cílem pomoci mladým odpočinout si od svých chytrých telefonů.
 
V zásadě je to velmi jednoduché zařízení, bez přední kamery, pouze s jednou hrou, a velmi omezeným přístupem k internetu. Bonusem jsou aplikace WhatsApp, Google Maps a YouTube. Když telefon zapneš, uslyšíš: „Hi, Barbie!“
 

HMD Barbie telefon
HMD Barbie telefon Zdroj: informační materiály HMD


Velká poptávka je nyní po menším digitálním dopadu na život, a právě toho chce značka využít. Takže pokud chceš digitální detox, tohle je přesně pro tebe.
 
Značka míří i na rodiče, kteří nevědí, jak si poradit se svým dítětem, které permanentně sjíždí vše, co mu jeho mobil nabízí. Jejich obavy sahají od podezření, že děti ztrácí pozornost, až po strach, že by mohly být vystaveny škodlivému nebo nezákonnému obsahu.

Doporučeno
Móda z Barbie: Růžové šílenství! Co oblékli barbie a kenové na pražskou předpremiéru? Móda z Barbie: Růžové šílenství! Co oblékli barbie a kenové na pražskou předpremiéru? 20. července 2023 v 19:00

Ve Velké Británii stojí telefon 99 liber, což je v přepočtu asi 2940 Kč. Na trhu samozřejmě existuje spousta dalších telefonů, které nabízejí stejnou omezenou funkčnost. Ale co si budeme, Barbie je zcela jistě správný tah na branku.
 

Domů
Sdílet
Diskuse