Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. července 2023 19:00
Čas čtení 5:46
Anna Koucká Eva Soukeníková

Móda z Barbie: Růžové šílenství! Co oblékli barbie a kenové na pražskou předpremiéru?

Móda z Barbie: Růžové šílenství! Co oblékli barbie a kenové na pražskou předpremiéru?
Zdroj: David Marcin
MÓDA BARBIE MÓDA Z ULIC
Uložit Uložené

Do kin vstupuje film Barbie od režisérky Grety Gerwig. Snímek o ikonické panence byl pro mnoho lidí příležitostí k obléknutí outfitů, které jako by vypadly ze samotného Barbielandu. Vyrazili jsme se je okouknout přímo na předpremiéru na pražskou Letnou.

„On Wednesdays, we wear pink,“ říkají hlavní hrdinky dnes už kultovního filmu Mean girls. Jak se zdá, stejné motto mělo i návštěvnictvo pražského kina Bio Oko. Na středeční předpremiéru filmu Barbie ale dorazila v růžové místo protivných sprostých holek záplava kenů a barbie, kteří si přišli užít film a také chvíle, kdy se mohou v módě kreativně vyřádit. Nezapomeň na konci článku hlasovat, který outfit se ti líbil nejvíc. 

Doporučeno
Co tady na světě vůbec děláme? Barbie je existenciální pastelová jízda, ve které herecky vítězí Ken Co tady na světě vůbec děláme? Barbie je existenciální pastelová jízda, ve které herecky vítězí Ken 20. července 2023 14:00

Všech našich respondentek a respondentů jsme se zeptali, jakou barbie / jakým kenem se dnes cítí být... 

Barbie alkoholička, barbie tenistka, ken, retro barbie a barbie Taylor Swift in her Lover era

móda Barbie
Móda na předpremiéře Barbie. Zdroj: David Marcin

Kolegyně Martina, Monika, Dory, Áňa a Zuzka na předpremiéru Barbie vyrazily v rámci teambuildingu. „Nejprve jsme vymyslely, že společně půjdeme na film, pak nás ale napadlo, že bychom se na to mohly i obléct,“ vysvětlují. 


Outfity si nakoupily speciálně na předpremiéru. „Většinu jsme pořídily z Barbie kolekce z Primarku, něco ale máme ze sekáče,“ říkají. Kromě růžové barvy spolu ale některé ladily i vzory. Outfity doplnily o pestrobarevné kšilty a žíhané košile a bodýčka. A zatímco dvě barbie zvolily sukni, další tři daly spíše na pohodlí a do kina oblékly kraťasy.

Je moc milé potkávat i ostatní lidi v růžové. Stalo se nám dokonce, že se s námi někdo chtěl vyfotit.

Nápad na outfity prý paradoxně vymyslela ta z nich, která v běžném životě nosí převážně černou. „Chtěly jsme prostě ladit a být růžové. Nejprve to byla ironie, teď už se to nějak převrací a mám pocit, že mi ten film změní osobnost,“ říká se smíchem. 


V dětství prý panenky barbie buď neměly vůbec, nebo měly jen fejky, rozhodně ne tu „pravou od Mattela“. „Celý ten film pro nás ale znamená spíš takovou kolektivní zábavu. V kanceláři si zpíváme písničky z filmu a bylo vtipné, jak jsme tam dnes přišly i rovnou v outfitech. Pracujeme v marketingu a často vznikají memes, že markeťáci jsou ‚ti divní‘. Tak to dneska byla asi trochu pravda,“ říkají se smíchem. 


„Navíc je moc milé potkávat i ostatní lidi v růžové. Stalo se nám dokonce, že se s námi někdo chtěl vyfotit. Možná se na nás někdo kouká s podivem, ale doufáme, že i třeba někomu zlepšíme den. Jak je nás hodně, tak to také vytváří zajímavý efekt,“ říkají. 


Na samotný film nejprve chtěly především kvůli estetice, později je ale začal zajímat i příběh. „Původně jsem si říkala, že to bude hovadina, ale bude to aspoň vizuálně pěkné. Pak ale vyšel trailer a koukala jsem se na nějaké rozhovory s tvůrci a změnila jsem názor. Jako jeden z inspirativních filmů pro Barbie má prý být Truman show, což je můj oblíbený film, tak se na to propojení reality a růžového světa těším,“ říká Martina. 


„A navíc od té doby, co jsme viděly Ryana Goslinga s blond vlasy v kožichu, to potřebujeme vidět,“ shodují se se smíchem. 

Móda na předpremiéře Barbie.Móda na předpremiéře Barbie.Móda na předpremiéře Barbie.Móda na předpremiéře Barbie.
Zobrazit galerii
(19)


Šťastná barbie a kancelářská barbie

móda Barbie
Móda na předpremiéře Barbie. Zdroj: David Marcin


Do letenského kina se na Barbie vydaly i Magda s Hankou. Outfity příliš neplánovaly a kousky, které měly na sobě, už měly předtím doma, protože růžovou obě nosí běžně. „Věděly jsme jen, že chceme přijít v růžové,“ říkají. 


Magda přišla ve vzorované sukni, kterou doplnila růžovou halenkou. Na růžový vršek vsadila i Hanka, která oblékla růžové sako s ladící kabelkou a džínové kraťasy.


Na filmy přišly hlavně kvůli Margot Robbie, ale také z jisté nostalgie, protože jako malé rády sledovaly Barbie pohádky. „S barbie jsme si rády hrály jako malé, měly jsme i keny,“ říkají obě. „Já jim hlavně ráda česala vlasy, občas jsem je i stříhala,“ říká Hanka. „Já jsem zase měla jednu fakt vzácnou. Kamarádka mojí mámy mi přivezla pravou barbie z Ameriky, hrozně jsem si ji hýčkala,“ vzpomíná Magda. 

Móda na předpremiéře Barbie.Móda na předpremiéře Barbie.Móda na předpremiéře Barbie.Móda na předpremiéře Barbie.
Zobrazit galerii
(9)
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse