Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 21. října 2024 v 7:00
Čas čtení 2:22
Anna-Marie Hanzlíková

Jak si ozelenit feed? Doporučujeme ti nejlepší greenfluencers na českém instragramu

Jak si ozelenit feed? Doporučujeme ti nejlepší greenfluencers na českém instragramu
Zdroj: Pexels / Cats Coming
OSOBNOSTI INFLUENCEŘI INSTAGRAM KLIMATICKÁ ZMĚNA TIKTOK TIPY NA TIKTOKOVÉ ÚČTY UDRŽITELNÁ MÓDA UDRŽITELNOST
Uložit Uložené

Chceš dát svému scrollování trochu zelený rozměr a něco se dozvědět? Vybíráme nejlepší účty na českém instagramu, které nás baví svým udržitelným přístupem k životu i obsahu.

Prokop Pithart

@prokoppithart

Ochranářství, mnoho zajímavostí o zvířatech a nádherné záběry české krajiny. Prokop v přírodě tráví snad veškerý svůj čas, hodně o ní ví a na svém Instagramu se s tebou o svou knowledge podělí. Točí pravidelné série jako Novinky nebo Reportáže z přírody. Milujeme jeho streamy podobné těm z budky s poštolkama. Prokop navíc spolupracuje s Ministerstvem životního prostředí, a tak v poslední době přináší i reelska s informacemi od nich.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Prokop Pithart (@prokoppithart)

Natália Pažická

 @nataliapazicka

Natália je nepochybně největší greenfluencerka na československé scéně. Osvětě se věnuje už léta a dokazují to i její spolupráce a ocenění. Na Natálii ceníme, že přestože už má jako jediná z výběru velká čísla, nezaprodala se, a je konzistentní ve svých hodnotách.

Tadeáš Čech

@tade_cech


Začínající influencer Tadeáš Čech točí explainery a na svém profilu jednoduše vysvětluje věci, jako kolik bude stát klimatická krize nebo jak stromy dokážou snížit teplotu. Oceňujeme i poctivé zdrojování, protože ke každému z videí Tadeáš dodává i odkazy, odkud čerpal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tadeáš Čech (@tade_cech)


Rozálie Haškovcová

@shluk.bunek

Rozálie studuje politologii a akademický přístup v jejím contentu poznáš. Pokud u rodinných obědů strugglíš, jak strejdovi vysvětlit, že vegetariánství má smysl, toto je přesně ten účet, který potřebuješ. Rozálie nedávno poskytla Refresheru rozhovor, povídání o její tvorbě si můžeš pustit níže.

Veronika Dušková

@veduclothing

Veronika má svou značku oblečení, ale na svém účtu se neomezuje jen na šití a oblékání. Její videa často mají i vysvětlovací systémový přesah. Zároveň spolu se svým partnerem jako jedna z mála v Česku jede vlnu takzvaného deinfluencingu, tedy přístupu, který tvrdí, že opravdu nepotřebuješ všechno, co vidíš na Instagramu nebo TikToku. O tomhle fenoménu jsme psali i v Refresheru tady.

@vedu_clothing MINIMÁLNÍ vs DŮSTOJNÁ mzda Rozdíl se dozvíte v dnešním videu. Milióny lidí po celém světě pracují v textilním, oděvním a obuvnickém průmyslu. Většina ale není placená tak, aby byly pokryty jejich základní životní potřeby, jako jsou potraviny 🍔, základní zdravotní péče 💊, nájem 🏠, úspory 💶, transport 🚌 a vzdělání 📚. To je důvod, proč je tu kampaň Good Clothes, Fair Pay - Evropská Iniciativa Občanů za minimální důstojnou mzdu (living wage) zaměstnanců v oděvní výrobě - požaduje legislativu, která pomůže dosáhnout spravedlivé mzdy pro pracovníky oděvních, textilních a obuvnických továren na celém světě. Musíme se ozvat za ty, kteří mluvit nemohou, jinak by přišli o všechno 🙏🏻. Prosím, podepište a sdílejte petici @goodclothesfairpay 🙏🏻, odkaz na ni máte v biu. Díky @fash_revczechrepublic za pomoc se zdroji a za to, že pomáhají udělat z tohoto světa lepší a méně kruté místo ❤️ #goodclothesfairpay #fashionrevolution #fastfashionworkers #dustojnamzda#fastfashion#fastfashionsucks #slowfashion #pomalamoda #dustojnamzda ♬ původní zvuk - VEDU clothing

Eliška Vívarová

@eliska_vivarova

Eliščino motto je, že „poznává přírodu a naučí to i tebe“. A nás poznávání s ní mega baví. Eliška sdílí lifestylové tipy jako kde se dá v přírodě spát nadivoko, ale zároveň také milá edukativní videa o environmentálních zajímavostech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eliška Víravová (@eliska_viravova)

Fakta o klimatu

@faktaoklimatu

Nakonec dodáváme i jeden neinfluencerský tip. Ověřené informace totiž často vyžadují spíše než jednoho člověka rovnou celý tým lidí. A několikačlenná skupina odborníků a odbornic tvoří právě obsah Fakt o klimatu. Na českém internetu najdeš jen stěží místo, kde bys pohromadě našel*našla podobné vědecké informace ve srozumitelné formě. Čerpá z nich novinářstvo i další odborníci. Jejich grafy a grafiky jsou totiž volně přístupné, tak si tenhle tip můžeš schovat i do školy na všemožné seminárky.

Domů
Sdílet
Diskuse