Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
dnes 22. října 2024 v 10:00
Čas čtení 4:24
Richard Balog

TOP 10 modelů podzimní obuvi pro muže a ženy. V kurzu jsou stylové kousky od UGG® a Dr. Martens i technické siluety Salomon

TOP 10 modelů podzimní obuvi pro muže a ženy. V kurzu jsou stylové kousky od UGG® a Dr. Martens i technické siluety Salomon
MÓDA FASHION TIPY FOOTSHOP
Uložit Uložené

Konečný výběr závisí jen na tvém vkusu a na tom, kolik jsi ochotný*ochotná utratit. Rozhodni se správně.

Zvládnout celý podzim a zimu v teniskách není nejlepší nápad. Sami jsme to vyzkoušeli a nedoporučujeme. Pokud chceš mít nohy v teple a suchu i během mrazivých dnů, měl*a bys sáhnout po robustních modelech obuvi, které jsou zabalené do odolných materiálů.

Což však neznamená, že vzhled a styl jdou stranou. Podívej se na TOP 10 podzimních modelů obuvi pro muže a ženy – v kurzu jsou stylové kousky od UGG® a Dr. Martens, ale i technické siluety Salomon. Ve většině z nich zvládneš zimní sezónu levou zadní. Jako bonus jsme pro tebe vybrali ikonické pracovní boty Timberland®, které určitě dobře znáš.

Podívej se na kompletní nabídku obuvi, oblečení a doplňků v internetovém obchodě Footshop
Ceny a dostupnost produktů jsou aktuální v době psaní článku. S postupem času se mohou změnit.
Pokud hledáš limitované módní kousky, včetně tenisek a doplňků, které jsou v tradičních internetových obchodech vyprodané, podívej se na REFRESHER Market. Najdeš zde nejlepší nabídky od ověřených prodejců na jednom místě.

Nike ACG Rufus 2 799 Kč

Vedení řady Nike ACG (All Condition Gear, pozn. redakce) po deseti letech vrátilo do obchodů model Nike ACG Rufus, pevnou sportovní obuv s částečně otevřenou patou.

Novinka ve všestranném černém semišovém provedení kombinuje přilnavou podrážku s odpruženou mezipodešví pro pohodlí i trakci, ať už se chystáš prozkoumávat přírodní terén, nebo na každodenní pohyb v městském prostředí. Boty Nike ACG Rufus snadno sladíš s outdoorovými kalhotami i džínami a za cenu 2 799 Kč jsou ideální volbou pro podzimní outfity.

V internetovém obchodě Footshop najdeš také světle hnědou a tmavě zelenou verzi.

Nike ACG Rufus
Zdroj: Footshop

UGG® Tasman W 3 190 Kč

Modely UGG® jsou jedním z největších módních hitů v oblasti obuvi, který vidíme již třetí sezónu. Kromě známé siluety bot si ženy i muži v posledních týdnech zamilovali „pantofle“ Tasman.

Boty UGG® Tasman jsou vyrobeny z kvalitního semiše v tmavě hnědém provedení „Chestnut“, mají měkkou a teplou podšívku z prémiové ovčí kůže a atraktivní pletený detail po celém obvodu. Díky lehké protiskluzové podrážce Treadlite si užiješ každý krok.

Skvěle vypadá i černá verze s kontrastním bílým prošíváním. Cena je přesně 3 190 Kč.

UGG® Tasman W
Zdroj: Footshop

UGG® Goldenstar Clog W 3 699 Kč

Mezi novinkami od UGG® najdeš dřevák Goldenstar Clog, který stojí na dřevěné platformě a je zabalený do vrstev semiše, v tomto případě ve světlé, pískově hnědé barvě.

Botu můžeš nosit dvěma způsoby díky nastavitelnému pásku na patě, který můžeš natočit dopředu a získat tak pohodlné papuče, které se snadno nazouvají a vyzouvají. Ultralehká gumová podrážka poskytuje kvalitní odpružení a oporu při chůzi v městských ulicích.

Prohlédni si také černou a tmavě šedou verzi.

UGG® Goldenstar Clog W
Zdroj: Footshop

Birkenstock Highwood Mid Leather 4 499 Kč

Rozsáhlé portfolio výrobků značky Birkenstock nezahrnuje jen pohodlné žabky a dřeváky, které nosí téměř celý svět, ale také robustní obuv, včetně těchto luxusních semišových bot typu Chelsea.

Tato dokonalá podzimní obuv v neutrální hnědé barvě stojí na silné gumové podrážce a zamiluješ si ji díky jednoduchému vzhledu. Cena je 4 499 Kč.

Birkenstock Highwood Mid Leather
Zdroj: Footshop

UGG® Neumel X Zip W 4 559 Kč

K oblíbené značce UGG® se ještě na chvíli vrátíme, a to díky botám UGG® Neumel X Zip v černé barvě.

Lehce futuristická silueta se spoustou funkcí je navržena z částečně recyklovaných materiálů, včetně neoprenové stélky, kterou lze nosit vysoko, nebo ohrnutou, v závislosti na volbě oblečení. Díky voděodolné kůži, zataveným švům a klínovému zipu jsou tyto boty určeny k nošení kdekoli. Nic není dostatečnou překážkou.

UGG® Neumel X Zip jsou k dispozici v dámské velikosti a také v tmavě zelené verzi.

UGG® Neumel X Zip W
Zdroj: Footshop

Salomon XT-4 OG 4 859 Kč

Obuv s logem společnosti Salomon, která sídlí ve francouzském Metz-Tessy, už dávno nepatří jen k povinné výbavě outdoorových nadšenců.

Model Salomon XT-4 OG je vybaven skeletem Agile Chassis a mezipodešví EnergyCell, které zajišťují pohodlí a stabilitu bez ohledu na vzdálenost, kterou v botách ujdeš. Stojí na odolné, ale pružné gumové podrážce All Terrain Contagrip a má přední část bez šněrování se zavazováním na tkaničky. Odolný svršek je zahalen do originálního hnědofialového schématu a vypadá dokonale.

Líbí se nám také bílá verze se zelenými a růžovými akcenty a krok vedle neuděláš ani koupí metalické stříbrné verze.

Salomon XT-4 OG
Zdroj: Footshop

Salomon XT-6 GTX 4 999 Kč

Pokud je ti designový rukopis značky Salomon blízký, přijdeš mu na chuť i při pohledu na řadu XT-6 GTX (Gore-Tex®, pozn. red.).

Tato sportovní obuv nabízí dokonalý kompromis mezi funkčností a moderním stylem. Tenisky Salomon XT-6 GTX mají lehkou konstrukci a mohou se pochlubit kombinací odolné vrstvy termoplastického polyuretanu, materiálu Gore-Tex® a síťoviny, která odolá všem nepříznivým podmínkám. Světle béžový základ v tomto případě doplňují černé obrysové linie a atraktivní růžové detaily v podrážce.

Cena je přesně 4 999 Kč. Podívej se také na černo-stříbrnou verzi.

Salomon XT-6 GTX
Zdroj: Footshop

Dr. Martens Jadon III 5 699 Kč

Boty od kultovní značky Dr. Martens nechybí v našem seznamu ani letos. Model s názvem Jadon III představuje evoluci původní verze Jadon.

Vysoká silueta je zabalena do měkké, jemně zrnité kůže s voskovanou černou úpravou, zakončená poutkem na patě a výrazným žlutým prošitím mezi tělem a podrážkou z tvrdé gumy. Vzhledem k tomu, že ti tyto boty vydrží několik dlouhých sezón, je cenovka 5 699 Kč naprosto v pořádku.

Dr. Martens Jadon III
Zdroj: Footshop

Dr. Martens Sinclair FL 6 299 Kč

Boty Dr. Martens patří každou sezónu k podzimním či zimním bestsellerům a letos můžeš svou sbírku doplnit o atraktivní siluetu s názvem Sinclair FL.

Tým designérů britské značky zahalil boty do kůže s lesklou povrchovou úpravou, která je pevná, odolná a nekompromisní. Podrážka Bex je samozřejmě opatřena charakteristickým žlutým prošíváním po celém obvodu a poutkem na patě, které posiluje odkaz značky Dr. Martens.

Dr. Martens Sinclair FL
Zdroj: Footshop

ROA Katharina 9 899 Kč

Pro opravdové znalce pevné obuvi jsme vybrali model ROA Katharina, který stojí 7 559 Kč.

Jedná se o hybridní siluetu z portfolia italské značky, která kombinuje vlastnosti lezecké obuvi s prvky moderní sportovní obuvi. Má vodoodpudivý svršek z nubuku s vloženým vzorem, gumovou podrážku s patentem Vibram® pro dokonalou trakci a pogumovanou špičku pro větší ochranu při pohybu v nezpevněném terénu. Pokud se ti toto zeleno-černé schéma příliš nezamlouvá, možná oceníš celočernou verzi, která stojí 8 909 Kč.

ROA Katharina
Zdroj: Footshop

BONUS

Timberland® 6Inch Premium Waterproof 5 129 Kč

Když někdo zmíní obuv Timberland®, pravděpodobně se ti vybaví tento ikonický model, který proslavili američtí rappeři v 90. letech, a který je stejně populární i dnes.

Tato originální nepromokavá obuv je v prodeji již více než 40 let, a to díky svršku z odolné kůže, který udrží tvoje nohy v suchu za všech okolností. Když k tomu přidáš odolnou gumovou podrážku a nylonové tkaničky, které byly navrženy tak, aby se nerozvázaly, získáš ty nejlepší boty pro každodenní střídání, a to nejen v parném počasí.

Timberland 6-Inch Premium Waterproof
Zdroj: Footshop
Podívej se na kompletní nabídku obuvi, oblečení a doplňků v internetovém obchodě Footshop
Zpět
Sdílet
Diskuse