Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 22. října 2024 v 11:52
Čas čtení 0:56
Veronika Ábelová

Toxikologické výsledky ukázaly, že Liam Payne měl v krvi růžový kokain

Toxikologické výsledky ukázaly, že Liam Payne měl v krvi růžový kokain
Zdroj: Wikimedia Commons/ Kurt Kulac
HUDBA ÚMRTÍ
Uložit Uložené

Minulý týden tragicky zemřel zpěvák a bývalý člen kapely One Direction při pádu z balkonu hotelu v Buenos Aires v Argentině. Výsledky toxikologických testů ukázaly, že zpěvák měl ve svém těle směsici drog zvaných jako růžový kokain.

Nové zprávy o smrti Liama Payna ukazují, že zpěvák měl v době tragické události v těle několik návykových látek. Informoval o tom server ABC News poté, co jej kontaktovaly argentinské zdroje s prvními toxikologickými výsledky.

Toxikologické testy prokázaly přítomnost takzvaného růžového kokainu, což je směs drog růžové barvy, jež obsahuje látky MDMA, ketamin, metamfetamin, kokain, benzodiazepin, crack a další. V Paynově pokoji se našla i hliníková dýmka k aplikaci drog.

Doporučeno
Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách 17. října 2024 v 15:05

Liam Payne byl nalezen mrtvý 16. října na dvoře hotelu v Buenos Aires v Argentině. Před zpěvákovou smrtí upozornil na neobvyklé chování hosta zaměstnanec hotelu, který se bál o jeho zdraví a zavolal pomoc. Host byl podle něj opilý a pod vlivem drog.

Ministerstvo bezpečnosti v Buenos Aires sdělilo ABC News, že v Paynově pokoji bylo nalezeno množství látek a rozbitých předmětů. Mezi zaměstnanci hotelu byl také jeden z podezřelých, který údajně měl drogy Paynovi poskytnout. Po výslechu ale nebyl zatčen a nejsou proti němu vznesena žádná další obvinění.

Co je růžový kokain?

Syntetická směs drog často žádný kokain neobsahuje, ale pro svoje povzbudivé účinky se jí tak přezdívá. Jde o „nepředvídatelný mix substancí, v čemž spočívá jeho největší riziko. Uživatelé často očekávají stimulační efekt jako u kokainu, ale obsah ketaminu způsobuje vážná zdravotní rizika,“ píše vědecký web The Conversation. Mezi tato rizika patří halucinogenní účinky, dýchací obtíže nebo ztráta vědomí. Riskantní párty droga momentálně zažívá velký boom ve Španělsku a hlavně z Ibizy se šíří do Británie.
Doporučeno
Ke smrti Liama ​​Payna se poprvé vyjádřila jeho bývalá partnerka Cheryl. V srdcervoucím příspěvku píše i o jejich synovi Ke smrti Liama ​​Payna se poprvé vyjádřila jeho bývalá partnerka Cheryl. V srdcervoucím příspěvku píše i o jejich synovi 19. října 2024 v 13:22
Domů
Sdílet
Diskuse